Nuffnang

Thursday, April 11, 2013

Hardy's 1st taekwondo grading

Ni kejadian Sabtu lepas.
anak yg nk test, makpak yg cuak lebih. Sejak last month gagah mak ni google taegeuk 1. hup hap hup hap berlatih dgn hardy. Stress okkkkk... mengajar anak sendiri ni. ada le 15 mins, suara aku dh pitching tinggi. Sir ko tak ajar taegeuk 1 lagi ke? camna nak test ni?? bla..bla...bla....

sekali a week b4 test, mak tak puas hati ni pi tanya Sir dia. lorrrr rupanya now, if test white belt to yellow junior, tak kena hapal taegeuk 1 lagi. just kena ingat steps basic2 je.
cisss.... x pasai2 anak aku advance fr org lain. hahahaha... dulu takde yer. white belt pun kena test taegeuk 1.

gaya mesti ada altho white belt je pun kan?
hahaha

 semua kena berkumpul ikut belt.

oh kemetotnya ko abg!

 ramai gak budak besar2 yg baru join.
wahhh ckp x sedar diri kan? aku dulu umo 19 baru join kot!!

ok... since white belt ada ramai gak. kena buat batch by batch.
1 batch ada 10 org. depan tu ada examiner. 
President Taekwondo Msia.

penat Sir nk make sure semua berdiri sebaris.
aku dh standby ujung sini nk amik video.

ni video dia.
geram je aku tgk hardy. dia dok sibuk tgk org. so tendang pun ntah apa2!!


FYI... if buat elok2 and cun2. ada chance dpt double belt terus. meaning terus skip yellow junior, terus dpt yellow senior.
tak ke untung kan? 
Tapi mak dia dulu harammmm.. x pernah gak test dpt double.
hehehehe...

 lepas habis test. white belt semua boleh balik. Result sabtu ni time training Sir dia will announce.
Tapi kami x balik lg. nak tgk geng2 red belt test for black belt pulak. 
Ni geng2 red black yg dah berjaya jadi black belt. kagum gila!


 siap ada ceremony, senior2 black belt sarungkan black belt kat these new comer lagi.
oh abang... tahun bila ko nk dpt black belt ni??

time ni aku dok congak2 dlm kepala otak.
setahun ada 2 tests. if naik step by step. by end of darjah 4 hardy dah boleh dapat red senior.
ohhhh.... sukaaaaaa....

pas dobot besar skit nk enroll dia gaklah. :)

4 comments:

Puan Mimi said...

poms, aku suka tengok hardy rambut cam ni dr biasa.. sebab nampak macho gitu..

eh hardy ni sama dengan aam, kemetot je kalau duk dalam perhimpunan ke, dalam kumpulan ke. sian anak kita kan

pasni kalau hardy dah ada black belt senang la nak jd bodyguard ko.. hehehe

elly nadyra said...

hahahahhaha ko ni over tau, cian hardy kena belajar lebey wakakkakakakakakakka
semoga dia lulus....

munie said...

mak mmg the ober la ...tapi takpa anak hang dah advance dari budak lain ...

onniesham said...

seronoknya poms... sek ren dh leh dot red belt segala... haku buta kayu psl taekwondo ni.. suh echa join.. dia xmo plk