Nuffnang

Thursday, April 4, 2013

London ~ Day 5 (Final Day)

Date: 25th March 13
Venue: Oxford Street + Heathrow Terminal 4 + KLIA

Last day in London kami memang plan nk pi shopping kat kedai2 area Oxford Street je.
Keluar awal coz Primark buka pukul 8.30am. kami naik bus je fr depan apartment and dia drop kami betul2 depan Primark.

pi London WAJIB pi Primark yer puan2 sekelian...
just imagine aku leh dpt cardigan just 5 pound. baju2 hardy 2 pound.
baju dobot 1.5 pound. 
x sawan ke??

mothercare just opposite Primark.


Menyesal beli baju tido the boys dh byk kat Bandung.
here 2 helai for 6 pound!! *pitam

ni hasil shopping after 2 hours.
my advice.. nk mai Primark.. mai le time pagi2 dia br buka, org x ramai. nk pilih brg pun senang.
by 10am.. org dh start ramai.
oh kat sinilah korang leh jumpa muka2 org Msia.
nampak benor rakyat mesia ni kaki shopping kan? hahahah

Lupa cerita.. dlm Primark ada few minah saleh mai tanya mana aku dpt shawl rainbow aku tu.
ramai berkenan rupanya..
derang ingat aku beli fr Primark le tu. hehehe

the only kedai souvenir yg jual FM rubber.


Weather sejuk balik. time ni 1 deg. Parents aku keluar2 Primark dh gigil2 balik.
kami tinggalkan derang kat KFC seberang jalan, beli coffee and kami ber-3 berjalan pi M&S.
angin gila kuat. rs nk melayang je. masuk2 M&S terus terpa area food.
Ya Allahhhh sedap gila2 food2 dia. semua 99penny je korangggg.



last2 aku beli scone & pretzels and this salad for lunch.
oh perut omputih le sgt kan. lunch mkn salad!!

 ada gak bunga tulips. aku dah merengek2 kat kak aku kata nak beli. sekali kak aku balas...
"Hoihhh gila apa!! mana buleh bwk pokok bunga masuk Msia!!" eh yer ke sista... kensel cita2.

pastu singgah stall tgh2 jalan nk beli t-shirt London. Tokei dia org arab kot. Nama Ibrahim. kecoh nk ckp BM dgn kami.
"sister2 mari-lah.. beli-lah.. murah-lah"
"u malaysia?? good2.. satu MALAYSIA!!"
semua ayat BM dia ending dgn LAH. sapa ajar ntah. hahaha..
oklah dptlah satu tee 5 pound. aku dpt satu tee for diri sendiri.. 
wording dia gila cute
"Good Girls Go To Heaven, Bad Girls Go To LONDON".
hahaha.. dasarrrr 

for hardy & shahnun aku beli tee wording
"My Wife went to London..etc etc etc".. "My Mom went to London.. etc etc etc".
hahaha.. satu mesia tau mak korang pi London kan?

Lepas tu kak aku dh x tahan coz sejuk teruk sgt. dia balik pi KFC. jumpa parents aku.
while aku & adik aku gagah pi Disney store balik.
beli last order from org2 Msia.
nak berjalan balik KFC rs mcm seksanyaaaaa... dgn sejuknya... dgn anginnyaaa
sib baiklah kami cerdik gak.
kami naik subway fr Bond Station betul2 depan Disney Store. Kami turun kat Marble Arch Station betul2 sebelah KFC. hehehe bijak2!!

Plan nk pi Harrods terpaksa dikenselkan coz semua x de mood nk berjalan dgn weather camtu.
balik hotel, check out. aku pinjam phone dia call cab soh mai amik awai skit.
nak lepak kat airport.
btw.. dh nk balik br sempat snap pix tangga Assaha Hyde Park ni.
gila menjunam. Imagine hari2 kami kena kerabat ni 3 tingkat.
time bwk turun bag, kami ber-3 ulang alik naik bwk turun bag. mcm nk patah pinggang.

 ni bangunan depan apartment kami. tak ingat apa nama dia.

 ni lorong tepi apartment. ada small groceries store. byk halal food. ada SpiceOf india gak. dah nk balik br tau kedai tu ada juai telur. Merungut2 adik aku... siap ckp.. if not best je hari2 leh mkn telur goreng.
eiiiii.. minah ni sgt budak asrama tau. x habis2 dgn teluq goreng dia.

terjumpa burung gumuk ni gak. relaxxx je kami pi dekat2.
dia pun dok menahan sejuk.

 Airport transport kami sampai. siap stop nk isi petrol. bestnya kat sini.. semua BP derang ada keda M&S simply food.

 on the way to airport semua pengsan keletihan. jaga2 dah sampai dah.


 nampak Logo MAS aku yg over excited. cepatlah nk balik Msia.. x suka weather camni.

 Queue org nk check in. kami ingat kami dh awal dah. sekali ramai lg yg awai. semua tu mat salleh. Kami je family melayu. Bangga jap as Malaysian!!


 dapat le gak pi Harrods waima kat airport dia.
time ni dh tukar kasut.
no more UGG boot tu.
tukar pakai socks & crocs sudah!
jgn buat malu rakyat mesia yer. toksah perasan nk berUGG boot turun KLIA nanti.
buat digelak dek org jek. LOL


 menghabiskan saki baki duit pound. kami mkn kat PRET. PRET byk branch kat London. U guys should try. Sandwich2 dia nampak menarik.

 Masuk gak CK kat sini. tapi kecik from CK kat Windsor Castle.


aku beli makeup bag fr CK airport. yg lanyard merah tu aku beli fr CK Windsor.

masuk2 flight semua dh ting-tong jetlag + letih. tapi tahannnn. coz kami tau 1st meal kami will dpt dulu.
bila stewardess tu tanya.. nk mkn nasi tomato or menu apa tah lg satu. pantas je kami semua "Nasi Tomato!!!" hahaha.. bunyik mcm bertahun x mkn nasi.

 sedap koranggggggggggggg

 Lepas makan semua tido mcm org pengsan. dah le gelap je cabin kan. sedar2... dh half way.
oh lupa ckp.. seat kami sama mcm seat kami mai London dulu row 74 and 75.

aku request toothbrush & toothpaste fr Stewardess.
x lehlah bgn tido x gosok gigi.

 pastu derang bg snack. aku x lalu mkn. simpan je for hardy nanti.

 last meal... aku pilih nasi lemak sambal udang.

 menariks kan? bulat je telur dia tu. rasa... seperti biasa... sedap!!

kak aku pilih tuna lasagna. yumsssss

 Legaaa dh sampai. Kami sampai pkl 6.30pm.

 the boys pun mai jemput aku. tapi x sempat nk snap pix coz dok handle dobot dlm kereta.


before tido that night..
hardy menerai lego watch dia.
aku dh warning jgn mengada2 nk pakai pi skool. satgi bersepai merata2.


Fuhhhh.. legaaaa... settle entry2 London + Paris aku. If ada org tanya best x london? aku will ckp.. London aku suka coz ada Primark!! But Paris lagi aku sukaaaaaaa.... coz Paris sgt cantik compare to london.

So... kemana pulak trip kami next yr??? Just wait & see k? yg sure ujung bulan ni ada lg satu family trip. Ngeeeeee.....

xoxo,
Hirda Ibrahim

5 comments:

onniesham said...

wpon x sbr nak balik mesia... sure rasa mcm sedih gak nk tinggalkan london n paris.

hahaha... pKai UGG boots kat mesia...??? toksah bikin malu org kg okkk

Mimi said...

food area M&S mmg best kan..aku dok teringat mcm org sasau kami dulu beli food kt situ, dah ler murah2 kan..kt mesia awatlah depa tak buat camtu..kan best kalo ada mcm kt UK..
tgk entry London & Paris hang ni, aku sgt2 rindu nk ke sana lagi, tp apakan daya..huhu..

nida-razak said...

bestnyaaaa....teringin nk pg nanti.. bnyak info kat blog hirda.. =) nida follow sini..
btw, ni my blog.. http://nida-razak.blogspot.com free2, singgah la =)

elly nadyra said...

tq for sharing all the updates, sangat2 best trip ko, pendek dan padat! terus gatal nak wat proposal kat boss kakakakkakaka

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..