Nuffnang

Monday, April 29, 2013

KK - Day 1 (Part 1)

time: subuh till 3pm
venue: lcct + kkia + Ming Garden Hotel

my 3rd trips for this yr. fuhhh.. letih aku tgk rupa lcct. tapi demi nk menyelebret bday aku. tak kisahhhhh... mak sanggup. Actually tix ni dh beli sejak May last yr. sikit punya lama kan? sorang return Rm100.

ni pix the boys the night b4 pi.
terjerit2 aku soh derang tido. coz esok sure liat nk bgn pagi.


 shahnun drop kami kat lcct, while dia pi parking kereta.


time ni hardy dh bebel2 "mana daddy ni? nanti aeroplane tinggal camna?"
thats dobot with his cheeky smile.

 abg fr kecik till besar, nk bg dia mkn senang je. bg je porridge. 
adik x suka porridge.


 for the 1st 10 mins dlm flight, adik still behave.
tu pun coz takut time take off, kuat gila dia peluk aku. sambil ckp "amiii.... atutttttt....atut"

shahnun & hardy dpt seat sebelah kami.
kami kan cheapskate tak beli seat.
masa webcheck in dh ada org seat kat seat A.

last2 aku try baringkan dia.
sekali di dok tendang mamt sebelah tu.
gila gangster. tak takut kat org.


 pastuuuuuuu...
dia start pi jalan depan-belakang, depan-belakang.
siap stop kat tiap org, kuis2 "haihh..haihhh".
dah le tak reti bercakap kan?
gangster kecik sungguh.

mcm2 aku kasi nk bg dia dia,.
ni main hp aku. tapi nk duduk kat lantai.
boleh??? Grrrr... nipis je kesabaran aku.


 30 mins b4 landing, baru dia zzzz...
legaaaa.

sampai KK around 10.30am.
pi amik cab to hotel kami nk stay nanti.
RM30.

abg muka masam coz kena paksa pose.
eh abg, cuba tgk adik.
sikit punya over ke bila soh pose.

That's the hotel.
dekat je fr airport.
hotel baru & aku bc review ramai kata cun!
sebab tu kami booked sini.
check out the hotel website HERE
Cost us RM575 for 3 days 2 nights.
not bad kan?

lobby.





king size bed.
tgk apa the boys buat tu.

swimming pool!!
yeay! masa booking aku request nk bilik facing pool.
sib baik dapat.

pool is at level 4.
our room at level 5.


 ada gym & kids room sebelah tu.
right pic - that's our shower. so sexy!
if the boys jenguk fr bwh, leh nampak org tgh mandi.
ehhh scary aihhh.

aku suka shower dia.
ni small shower kat dinding.
and ada gak shower yg besar kat atas siling. korang leh pilih nk guna yg mana.


toilet dia ada 2 pintu. buka 1st main door u can see the sink with toiletries & toilet bowl. sebelah sink ni, another pintu pi shower area.





 aku request for baby cot gak. letak sebelah dinding shower tu.
so oklah can tutup cermin tu skit.
last2, baby cot tu hardy yg tido mlm2. dobot tetap nk tido celah makpak dia gak.


 lunch we just order room service je.
shahnun order mushroom soup.
aku order mee wantan soup. share dgn the boys.
semua tak mau mkn coz menggeletis nk pi swimming.
food dia sedap2. price wise sgt2 reasonable.
dh mcm mkn kat old town je.
mee wantan aku tu RM15 je.

this is one of the reason, why aku pilih this hotel.
free shuttle to town.
tapi ada time2 dia.
kena booked awal. coz shuttle ni just a big van je.
nak balik, takyah book. just tunggu je kat pickup point dia tu.


over kannnnn?



 pool dia besar & sgt2 cantik.
kami je time tu. coz thari.
sib baik x panas.

 ni ada ala2 bar & area tunggu. cantikkk.
btw.. towel pun disediakan.
beriya aku bwk turun towel the boys.

aku malas nk mandi.
oh mak dh mcm wanita umno lilit shawl gitu.

lepas mandi the boys tergedik2 nk masuk kids room.
this is another reason why aku suka hotel ni.
coz kids room dia comei gila.
buka till 8pm je.
dia ada baby sitter service gak. tapi yg tu kena byr le kan?




 dh le mak ko x bwk turun baju.
so pakai jelah towel tu. jgn ko kencing dh le anak.


naik bilik. suap derang mkn.
adik terus zzzzzz.


 to be continued....



9 comments:

lieyalatif said...

Kelassss koo sambut besdey sampai ke sabah nuh hehehehehe....best2... Sonok anak2 dpt holiday....tetibe terus tingat kat tiket aku yg kene burn tu sob sob sob....kalo x dah bercuti aku ke sabah tuk kedue kalinye.....

Muke n cara jalan mmg macho habis dah...tp tang puten kat mulut tu terus spoil laaa hazry hahahahaah....

Puan Mimi said...

cantik ko hotel ni. mmg untung la ko pi sebab hotel baru kan. pastu leh ngadap pool. mesti budak2 pun tak sabar nak mandi kolam. celik2 mata je terbayang kolam. heheh

*∽ IZAN ∽* said...

Amboi jauh celebrate bufday merentas laut cina selatannn gitew!

nampak menarik hotel ni. Room service menu pun affordable. Deco pun cantekk.

Kitaorg pun ada beli tiket ke KK. Boleh folow entry Sabah ni buat rujukan nantii

elly nadyra said...

Ko sambut bday. Derang pun tumpang seronok. Best gila! Not bad hotel dia.
Bleh thn anak ko merayap dlm flight!

Emy Omar said...

Cantik hotel ni Hirda...bestnya..hotel baru,pool pun besarkan

nida-razak said...

Bestnya g kk..rindu nk pg kk..ske mkn seafood kat sana..hehe

onniesham said...

mmg kelas ok celebrate besday kat KK. Senun present diri dia kat hampng ka??? tettttttt... kahkahkah

cun la hotel tu... price pon ok

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..