Nuffnang

Monday, April 15, 2013

My weekend....

Happy Monday ols,
how's ur weekend? Mine mcm biasa.
Cuma sabtu & ahad kuar dating dgn shahnun.
wahhhh..dating okehhhh... hahaha..
oklah kan dah kawin 7 tahun jarang kuaq berdua. sekali dpt kuar berdua, feeling2 datinglah kan.
actually saja pi S.Parade nk pi Mothercare coz aku dpt sms kata MC S.Parade dh relocate to level lain.
Member's will get free gift. 
Pastu bedak si dobot pulak dh tinggal skit.
Eloklah re-stock kan.

ramai tanya camna bedak dobot leh maintain je kat muka kan?
nin diaaaa....
dah la wangi. dia ala2 losyen, lepas sapu..dia will kering kat muka.
bau pun wangi. 
pastu sapu pulak bedak baby biasa atas dia.
camna x selepung kan?
Price: RM22.
tapi semlm ada less 20%.
dapat pulak free gift key chain leap frog ni.


ni lg satu reason!!
parkson ada sale kan? 
tetiba cam teringin nk beli new sling beg.
TETIBA?? yoolahhh.
reason coz aku ada voucher Parkson RM250.
dah nama dia Hirda Ibrahim....
aku tak buleh nk simpan vou tu lama2 dlm beg. nak jugak2 guna.
handbag dok melambai2 je.

Le Sport Sac ada sale.
10% to 40%.
tapi yg 40% semua design2 x menepati citarasa.
Kat Subang Parade design yg tinggal ntah apa2 je.
Terus aku tarik Shahnun ajak pi Pyramid.
kat pyramid byk le gak design2 yg semenggah.

last2 lepas campur, darab, tolak, bahagi.
aku beli ni.
Deluxe everyday bag Kitchy
Yg ni less 20% je.
Tapi 1st time nampak ni aku dh jatuh chentaaaa....
takpe2.. aku tambah puluh2 hengget je. top up RM250 vou aku tu.
haaa bijak x?
siap dpt RM20 vou lagi. lepas byr ni.

on the way back singgah kedai basuh kereta.
sian ko cik wud.. berbulan aku x vacuum dia.

balik umah cargas terus transfer brg2 dlm old hbag masuk beg baru.
pouch kecik tu aku buat tempat simpan telekung aku kat opis.
bagus kan?

Ahad mula2 bermalas-malasan kat umah.
tapi aku br nk on laptop.
slow2 budak dobot ni mai landing atas riba.
camna nk buat kerja ni??

finally!! lepas berbulan2 aku sorokkan FM board ni fr dobot.
baru le Ahad tu shahnun rajin nk mengdrill umah nk gantung.
ni collection FM aku yg aku dpt souvenirs fr friends & families.
Or yg aku beli masa pi holiday.
aku soh shahnun gantung tinggi2. 
so that bebudak ni takleh capai.
aku post pix ni kat FB semua tanya tu board beli fr ikea ka?
ya betul!! RM45 satu.
so ramai2lah pi ikea & beli yer.

Lepas lunch.
shahnun siap2.. ajak aku keluaq.
sekali aku tanya..
"nak pi mana??"
dia balas "Ntah".
boleh??? ajak org keluar, tapi taktau nk pi mana.
bila "ntah' tu paham2 le kan... lajuuu je kepala otak aku berpikir.
ok... kita pi Paradigm mall.
Coz shahnun tak pernah sampai lg.
bini dia ni yg dh sampai 2-3 kali dah.
pusing2, cuci2 mata... 
mkn2.
balik... bwk the kids pi playground.

budak ni sentiasa nk menerai benda2 adventurous.
bukan reti main elok2.
siap henjut2 sambil berdiri.
aku yg susah hati takut dia tersembam.

and abg, 
kami balik fr paradigm bangga tayang gigi depan dia dh patah.
rongak terus.


ok..tu jelah cerita weekend kami.
gila bosan kan?
tapi tak kira... tetap nk cerita gak!!
hahaha.. dasarrrrr

dah2..pi buat kerja semua.
termasuk tuan punya blog.

~bye~

4 comments:

lieyalatif said...

Gile ko ckp bosan? Banyak aktiviti kot!! Mane ade bosan wey....heheheheh.....

Wahhh siap dpt cute keychain tuuu....babe, cantik sling bag ko....pandai ko pusing2 dpt voucher balik ye...mmg pengguna yg berhemah ko!

Babe, ko mmg peminat fm yg sgt2 tegar...kagum haku ok!

onniesham said...

alololo... sukanya kat beg tu... ahaksss

gigi hardy tu dia cabut sndiri ke apa?

elly nadyra said...

terus aku rasa nak pi ikea skang ok!
tq for that info, aku gila jakun baru tau ada jual kat ikea!
hoi byk voucher ko kan RM250 patut la ko tak reti diam dari bershopping, keep it up hirda wkakakakakakkaa eh aku bagi sokongan padu ni tau

Emy Omar said...

Padat giler aktiviti weekend ko tu Hirda,takde mana bosannya wei. Aku suka tengok Hazry kekal berbedak mcm tu ha,anak2 aku time baby je merasa aku tepek bedak mcm tu dah besar semua x mau.Aku dah bagi hint kat laki aku nak pi IKEA dalam masa terdekat semata2 nak cari FM board gara2 whiteboard kat rumah yang kitaorang tepek FM tu dah penuh..saja mengadakan hihihi..