Nuffnang

Tuesday, April 30, 2013

KK - Day 1 (Part 2)

continue from part 1.

lepas hazry bgn, kami siap2 tunggu hotel shuttle yg kami booked earlier.
kami turun kat Centre Point.

stop minum ptg. 
dobot punya letih sambung tido dlm stroller.

then, kami jln pi area wet market menghala ke pasar Philippine.
semua malas nk pose.
so tinggal jelah dobot dok melayan perasaan.

hari tu aku ala2 bwk budak tadika.
semua benda pelik for hardy.
semua benda dia nk pegang.
ketam ni satu pinggan RM5 korang!!
mcm nk pitam aku dgr.
kat KL? sekoq je kot rm5.

sotong ni sekilo belas2 hengget je.

ni seaweed masak apa ntah.
RM1 je sepeket.
hoihhh wujud lg benda RM1 kan?

kami nk try lobster.
tgk ikan kalerful tu.
nama dia ikan bayan.
derang ckp dia ada byk2 kaler. ada biru, purple, oren.
suka ati dia je nk tukar2 kaler kan?

hardy muka dh ngantuk gila tu.
lepas snap pix ni dia terus zzzz kat meja mkn.

si dobot tu takyah suruh.
memanjang je sengeh.

kami nk try mkn kat gerai ni.
mkn pkl 5 kot. before gelap.

lobster dia RM15 for 100gm.
oklah kan?
cuba kat kl?? beratus!

shahnun order air kelapa.
si dobot muka kagum tgk budak tu dok kopek kelapa.

sian bapak ko semangat nk bg anak try minum air kelapa.
sekali anak reject!

sotong goreng tepung.
oklah not bad.

tiger prawn masak butter.
besar tiger prawn dia.
sedappppp.

lobster!
 shahnun soh grilled & letak sambal.

baby kailan.
yg ni sedap.

sotong bakar.
aku x suka ni.

licin shahnun process.
aku frust coz derang takde jual scallop.
merata pusing. memang takde kedai yg jual.

kami amik nasi 1 je.
siap share ber- dua tu.
tu pun x habis.
(tu nk citer now dh tak lalu mkn nasi le kan konon!! muhahahha)

Total bill: RM102. tu termasuk air kelapa sebijik + coke for hardy.
Gila murah kan??

pastu kami berjalan balik pi Centre Pts. Tunggu last shuttle 7.30pm.
sampai hotel... the kids terus tarik nk pi kids room.

ada le sorang je kid dlm tu.
haaa main le puas2 anak2.


hahahah.. sangkut perut ke dobot?
dia x suka slide ni coz pendek sgt.
eh dia kan adventurous. perasan mcm budak besar.

lepas tu, kami balik bilik... jenuh paksa the boys mandi tukar baju tido.
pkl 10pm semua dh bongkang tido except dobot.
aku mcm sedar tak sedar bila tgk dobot dok main losen sambil sapu kaki daddy dia.
daddy dia tido x sedar2!
hahahaha... sabar je lah.


to be continued.... KK- day 2 (island hopping)

6 comments:

Puan Mimi said...

telan air liur aku tengok seafood tu gabak2 ko.. harus tahun depan aku seret din ke KK jugak ni .. harap2 dia dah abis master time tu.. aku pun dah lama giler tak jejak KK. tahun depan 8 thn la kot (umur emily)..

onniesham said...

giler murah seafood mentah kat sana. if duduk apartment yg ada dapur leh masak... sure puas mkn seafood. mcm dlu aku dok kat marina (promenade) tuada kitchen... tp time nk masak yg xde...tp mujur ler mak aku ada.. dpt gak mak aku masak sket2

lieyalatif said...

Mmg ko!!! Kalo pi sabah mmg balun seafood ari2.,.murahhhhhh gilossss....ketam tu rm 5!!!!fuhhhh ari2 aku masak lauk ketam jeeee kalo gitu hahahahahah

Aku suke pic dobot sengih tuuu....sengih gedik ok! Miangggg....hehehehe

Emy Omar said...

Menelan airliur akan tengok Hirda..aku memang pasang angan2 kalau 1 day jejak kaki ke KK harus nak cari lobster tu..sebab kat sini giler mahalkan..aku berkenan betul bila Dobot sengih macam tu..sangat gedik dan cute ok.Pakal je xde anak perempuan nak dipadankan dengan Dobot kalau tak lama dah aku booking hihihihi

elly nadyra said...

kalau pi kk tak sah tak makan seafood, memang murah org kata kan....rugi tak makan, lobster tu nampak sedap kat mata aku nih

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..