Nuffnang

Monday, June 3, 2013

Yu Kids One Utama....

baru tau ada playland lain dlm OU rupanya. tu pun coz nampak vou Yu Kids ni dlm mydeal kot.
normal price RM28 per kid. tapi dlm mydeal RM14 je. Zassss... pantas je aku beli.
Selama ni dok ingat ada Starship Galactica playland depan Chilis tu je.

masuk website dia tgk camna the games dlm tu. OMG... aku yg melampau.. eh kiutnyaaaa... comeinyaaaa... sure the kids suka nihhh.. bla bla bla.

that weekend. Sunday. aku ajak jugak2 Shahnun mai sini. takmau tunggu skool holiday. satgi. ramai.


 abg that day nak jugak2 pakai baju belang.
One Direction lah sgtttt..
kami brunch siap2 kat food court dia.

 pastu baru masuk sini.
entrance dia kat sebelah Chili's gak. cuma ke belakang sikit.


Orang tak ramai lg. Just tunjukkan printed vou. terus zass kami masuk.

 dalam byk2 yg ni aku paling suka. cute gila. memang meant for budak besar dobot.
slow movement dia.

abg dh happy dlm area ni. coz ada angin and belon2 berterbangan.

adik still melilau2 tak tau mana dia nk main dulu.

mainan ni pun best. just gayut je kat situ.. dia will pusing.
basically mainan2 dalam ni ala2 funfair. semua bergerak/pusing slowly.

dobot masuk ballons room. tapi dia lg berminat kutip balls.


 see?? see? rajin mengemas pulakk.. habis dia kutip balls dlm area balloons tu, bwk kuar. pi masuk letak balik kat area balls. uihhh besar nanti kompem ko jadi idaman ramai dikkk..
rajin mengemas!!


besar gak YuKids ni.
ni ada lg byk rides yg bergerak2/berpusing2.


slide with water ni pun aku suka. cool gila,

ni artificial pool. bwh tu ada air. so bila the kids duduk atas ni dia mcm berombak2.

hehehe dobot muka cuak tu. coz berombak2.

sekali dia dah nampak bumper car. bumper car kena byr asing.
RM8 for 5 mins rsnya.




dobot paling suka naik water slide ni.

aku pujuk dia naik ride ni.
sekali penakut koranggg.. dia naik.
tapi takmau duduk atas ulat tu. duduk kat lantai je ok.
bulehlahhh tu pun happy2 babai kami. 

 hahahha.. dia sorang je relax duduk kat lantai.


 Left: ride ni bergerak2 left & ride ala2 mcm naik boat.
abg kejap je dh dpt kwn.
Right: adik gila samseng. this chinese boy dok conquer balloons sorang2. dobot relax je pi kat dia, tarik belon sebijik. bila budak tu jerit kat dia.. dia tarik lg kuat dgn muka "ada aku kisah? ko jeritlah kuat mana pun".
Bagus dobot. besar nanti kompem org x leh buli.


Left: big balloon slide.
Right: daddy bwklah gak the boys naik bumper car.

ni ride paling dia tak suka. gayat kot.
tapi kami letak gak. mula2 dia nangis. tapi lama2 oklah skit.

after dekat 2 hours dlm tu, kami kuar bwk dobot jln2. hardy takmau ikut coz main x puas lagi.
letak je dlm stroller x sampai 15 mins.. terus zzzz si dobot.
dapat le kami lakibini mkn dgn aman. pastu pi balik YuKids. Sambung main lagi.

tapi org dah makin ramai. penuh makpak je aku rs. terus aku ajak the kids balik.
Sib baik le kami dh lama kat situ.

to sapa2 yg plan nk bwk the kids pi situ. pi awal2. lepas Thari dah makin ramai & tak selesa.
aku bg 4 star for this playland. Best byk fr Starship Galactica tu.

2 comments:

elly nadyra said...

Aku pun pi tempat2 begini pakai voucher hihihihi jimattttt

onniesham said...

cute giler tmpat ni... nx week kot aku bwk echa. Last week pi tgok movie tu... mcm dh lmbat sgt.. lg pon cuti skolah.. sure ramai