Nuffnang

Monday, March 3, 2014

Kota Bharu - Day 2

Ok, celik2 mata day 2. Both dh lapaq. Aku dh cakap aku nak bfast kat Kopitiam Kita jugak. Zasss.. kami gerak pi sana.

tu diaaa.. shahnun sampai2, dia dh amik nasi kak wok, nasi tumpang and pulut kot lg satu.

aku order roti titab.
oh dap2nya..

pose dulu!
over tau.. asyik2 muka dia je dlm trip ni.
huh jeles.

ni nasi ayam goreng kak wok.
oklah... simple je.
tapi sedap lagi nasi ajijun kat jitra.
*eh tetiba. hehehe


ni, nasi tumpang udang for cik puan hirda.

memang sentiasa ramai org.

time ni dok survey2 nak mkn apa lg.
gila perut jenis tak reti2 kenyang.

sebab tak puas hati aku mkn habis roti titab tadi,
shahnun order lg satu.
tapi aku tetap makan half!!
muhahahha

perut dh kenyang...
so kami pusing2 area KB, pi pasar pagi kat wakaf che yeh.
oklah.. byk jual bahan basah and kain baju jugak.

cuba teka ni umah sapa??
Umah Nik Aziz ok?
nampak sgt taktau nak pi mana, Shahnun ajak pi tgk umah Nik Aziz.
Simple je umah dia.

attached dgn Masjid lg.

aku ingat tgk fr dlm kereta dah la kan?
oh tidakkkk... laki mak keluar pi duduk depan umah tu ok?

dah gaya org nak pi beraya umah sedara mara pulak.
aku dok diam2 dlm kereta. snap fr jauh je.

balik from umah Nik Aziz,
kami balik hotel nak check out.

btw.. hotel ni nk pi lobby kena naik tangga.

dah nak balik baru snap number bilik.



jom kita pi Pasar Siti Khadijah lagi...
lunch pulak.

this time kami pi kedai yg sama.
udang aku today RM10 sekor. yg kecik skit tu. RM10 for 2.


nasi aku.
konon "kak.. nasi separuh yer"
"alamak kak... apsal skit sgt ni.. tambah skit kak"
sudahlah hirda... dh kaki mkn tu jgnlah berangan nk nasi separuh bagai.

cantik pulak view from atas ni.


tiap kali pi pasar siti khadijah, tempat burung nilah yg jadi landmark kami.
bila nak balik je, nak cari kereta... kami cari mana rumah burung ni, bari cari kereta.

ok dh nak balik dah...


airport KB sgt best.
aku baget ala2 airport alor star je.,
takdenya... food mcm2, from hot & roll, kfc, o'briens, mcm2lah.
counter2 ticket pun byk. pilih je korang nak naik flight apa.

ni shahnun dok try minyak kasturi.
baru tau kasturi tu derang dpt from kantung binatang. rusa rsnya.
aku mati2 ingat kasturi tu from pokok.

flight kami delay.
mcm tak biasa kan? ni aku tak suka flight ptg2 ni. semedang delay.

dah mai 2 org, takde kami nak check-in2 bag. bwk je beg kecik tu 2.
pastu shopping pun tak byk. oklah.
Shahnun muka ngantuk dh tu.


Flight kami 6.30pm. sampai KL 7.30 pm. pi amik kereta samua. pkl 9pm jugaklah sampai umah.
excited the kids jumpa makpak derang. lagi excited dpt ultraman + raksasa + minion.
Pastu tak sampai 30 mins. ultraman pecah!!

Sib baik lah rega dia 3 for RM10. and mood makpak still marbeles coz br balik fr holiday. So, takpelah anak2.. mainlah apa yg ada je.

basically for me, Kelantan best coz nak mkn & shopping kain & tudung. tu je. Lain2, dia lebih kurang mcm aloq star jugak.

4 comments:

elly nadyra said...

kopitiam kita?
ahahhahah nak masuk dlm list aku bila ke KB
pesal ko snap gambar laki ko dari dlm keta?
hahahhaha mesti ko tak sangka dia akan berdiri kat depan umah tuan guru kan hehehehehe

onniesham said...

lama giler aku x g kelantan.. ntah bila nk jejak kelantan lg. tak borong tudung bawal ke kt sana

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

kakipancingMUAR bandardiraja said...

penulisan yang kemas. terima kasih ya.

regards,
www.weekend-hideout.com