Nuffnang

Monday, May 19, 2014

Gold Coast, Australia - Day 1 (Baronnet Apartment)

Date: 27 - 28th March 2014
Time: 7pm - 7am

Aku rs nilah trip yg aku tak beriya prepare sgt. Byk benda Shahnun prepare. Coz aku tersgtlah busy. on the day nak fly pun aku still kerja. Tapi luggage semua dh ready. beg sekolah hardy & baju + kasut sekolah dia pun dh ready. coz nanti balik fr GC, kami xyah kalot dah.

Shahnun pun still kerja. The boys kami hantar pi daycare, bg baju tukar siap2. Hari tulah aku dgn meeting bagai. by 4.30pm, aku dh bgtau boss aku, aku nak balik awal, coz nak gerak pi airport pulak. sampai umah pkl 5pm. Siap2.... pkl 6pm, kami dh gerak amik the boys from daycare. terus pi LCCT.
Sampai LCCT before 7pm. BIL aku satu family fr Rawang pkl 6pm dh sampai dah.

so.. korang layanlah pic k...

line for AA X takde org, best gila pi drop bag.

biarkan kaum2 bapak yg usahakan yer. beg kami dlm 18kg.

budak "bila-pose-jgn-tgk-camera".

ok.. jom boarding..

flight kami pkl 9.55pm.

budak ni hyper coz mkn lollipop non-stop.
oh kejadian masa nak boarding...
dia melalak x mau jln. nak apa ntah. memang suara yg sgtnya nyaring..
aku sabarrrr je. mat2 saleh kat situ semua tgk dia.
sib baik kat public dik. if kat umah, dh lama ko kena hanger.

masa nak boarding tu kena scan sekali lagi, kiranya nk pi aussie kena scan 2x, 1st masa lepas imigresen.
2nd masa nak boarding.


cerita dlm Flight aku dh cerita dlm entry SINI

terus.... pling!! sampai... pose dulu before masuk imigresen.
masa kami sampai ni hujan renyai2. Kami susah hati coz plan nak pi Sea World today.

aku & shahnun pi berjalan kaki dekat 200m nak pi collect kereta. Sib baik hujan dah stop. angin sepoi2 je.
dah amik kereta, kami pi fetch yg lain.
stop amik minyak dulu.

aku co-pilot. 6 children + 4 adults sumbat masuk dlm estima. Sib baik selama kat sana takde polis. If not sah2 dh kena. Coz aku bc2 from blog lain, selalu if ada bwk children, kena letak car seat bagai.
Dobot nak duduk car seat? kim salam!!
tetappp nak duduk kat riba empuk mak dia jugak.

kami amik sekali dgn GPS. Legaaa.. ikut je lah.. kompem x sesat.


oh the way to hotel, banyak jugak kereta coz org nak pi kerja kan.


 yg tak bestnya.. Baronnet Apartment ni tak jumpa dlm GPS ok... dahhh mengagau aku buka google map yg aku print out. sib baik aku teringat dia dekat dgn SkyPoint. So, cari skypoint.
pastu kan google map buleh tgk view mcm kita memang kat sana. Sib baik couple of months before pi, kami dok cari apartment, aku rajin jugak dok masuk google map dok tgk view keliling.
So based on that, lepas jumpa skypoint, aku ala2 mcm dh pernah sampai.. "haaa..pasni corner kanan, dia lorong sebelah sana". Gituuuu....

ni view yg aku tgk from google map.

tadaaa dah sampai.... 
FYI.. kat sana apartment dia semua parking basement. So masa sampai, kena park tepi jln, check in, pastu baru derang bg kunci/tag. Tag tu to buka pintu car park and for lift.
kiranya from car park, terus naik lift ke bilik.
Tu yg kami salah, coz lepas shahnun & BIL aku pi check in, semua pakat berduyun2 turun kereta pi lobby. tu yg staff tu nampak kami ramai sgt. dia tak bagi stay in 1 apartment tu... cheh....
so.. for sapa2 yg nak pi GC, tapi nak duduk 2 family in 1 apartment, suruh sorang je pi check in, pastu from parking naik terus bilik. if not save dah dekat rm1500++ kat situ.

apartment kami tak siap lagi. So kami melepak kat apartment BIL aku dulu.
apartment kami sebelah je.

master bedroom.

living room.

view from balcony.

balcony dia bentuk L.


dining table.

ada cermin besar.
oh gumuknya pompuan ituuuu...

kitchen... panjang kitchen dia.. best gila.. basuh pinggan sambil tgk laut.

2nd room.
nampak sapa yg over melenjan tu??

then, bila apartment kami dah ready, baru kami masuk.
seperti biasa... aku dh jerit... bg aku snap pix dulu...

dining table.

kitchen. ada dishwasher.

microwave, oven, pinggan mangkuk corelle.
tapi plain takde corak.

living room. 


 washroom.


 Left: Yang ni aku suka. washing machine & dryer!!
Right: bedroom.

nampak hero dobot dok berkuntau tak habis2 tu.
Sian anak aku, nampak benor jarang tido hotel. dpt bilik yg byk cermin, happy je syok sendiri depan cermin tak habis.
kalau korang perasan, shahnun sejak picture atas. tak gerak kat sofa tu...
actually dok kira berapa dah kuar duit tu.
hahahha..... bila travel je, dan2 semua tukar profession jadi accountant.

unpack segala mak nenek food yg kami bwk, susun siap2 kat cabinet dapur.

time ni aku dh jerit2 suruh the boys mandi, nak keluar pi Sea World pulak.

to be continued..... Sea World

GC entries:

2 comments:

elly nadyra said...

berkurun tunggu ko update
akhirnya dpt baca hehehehehhe
cantik apartment, lengkap ngan kemudahan bagai
ngadap laut plak tu
ombak besarnya!

onniesham said...

best apmnt dia... besar n complete... pndai hang cari