Nuffnang

Friday, August 15, 2008

i just love this sleep suit...




...but not hardy. he woke up @ 3am nangis2 tarik suruh buka..sambil mulut dia dok sebut...'mama, atit....atit'. hardy x suka coz dia rasa cam pakai socks le tu.

oh, anakku itu sungguh drama king tau.. kalu dia x mo or x suka something, dia will reka2 citer yg dia sakit kat situ la, sini la... mcm2.

so, @ 3am with mata yg kuyu2 i hd to tukar baju tido hardy..sigh..


kesimpulan citer, altho baju tu parents suka, x semestinya anak will suka gak... isk isk... especially anak yg dh terer demand.


oh btw, i bought this sleep suit only for rm15 last friday @ MAS building, KL (ni yg aku benci kalu pi sana on Friday. there's a pasar 'siang' kat jln between MAS building & the Weld. brand2 lain cam carter's, gap, etc pun byk. tapi sabarrrr... kupujuk ati coz baju2 hardy beli kat bandung that day pun x pakai2 lg). brand Disney store. hubby kata hardy pakai cam rupa clown..ha ha ha..

9 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

keh..keh..memang comel seh hardy pakai baju tu...tapi dah tuan badan tak nak...
Jannah pun mcm tu, "ukak"!! dia suruh bukak..
Betullah baju kat bandung tu banyak lagi, sampai tak tau nak pakai p maner???

Zanna said...

ada ke patut...
hardy kata "atit" pakai baju tu...
dah pandai demand nie yg susah hirda....tp mmg comel pun....agaknyer dia rimas kot....

tahu tak, papa batrice paling tak suke kalu zana belikan batrice baju camtu...dia rimas bertutup sana sini...ada ke patut.....

Mimi~MommyLil'N said...

Hirdaaa...soo cute the sleepsuit..i like ..
Dulu Najeeb kecik mmg suka pakaikan sleepsuit footed camni..kemas je kalo nak angkat bb..
Ni Hardy ingat pakai socks kot kan..
ada pasar siang kt area tu? uih..kalolah ofisku dekat area tu..

Hirda Ibrahim said...

iena: tu la, beriya je mama dia beli..isk isk
zana: hirda suka beli yg cover kaki sekali coz hardy jenis x mo tido pakai selimut. mama & daddy dia sikit punya bagus ke berselimut..dia sorang2 je terbongkang x mo pakai. x kira sejuk ke, panas ke...
mimi: masa baby lagi cute kan? nampak booolat je kaki tu.. he he he..
hirda mintak simpang le nk kena transfer pi HQ kat MAS building tu. dh le jauh + minyak + parking yg amat la mahal. ni tambah pulak ada pasar siang tiap2 hari jumaat. mau sengkek aku weihhh....

Sue@MamaMaryam said...

hahahaha..tektik hardy sama ngan maryam..klu x suke mula la sakit sana-sini... tension aku...

Nazathul Hamimi said...

iyer la ngko ni hirda.. budak tu dah beso memang ler rasa rimas apasal kaki bertutup tu.. heheh agaknya dia rasa pelik kot kaki dia pakai stoking.. tapi ada jugak saiz dia ek baju tido camtu.. ingatkan baby jer ada seluar stoking tu..

btw baju tido hardy memang cute.. serius ni, tak tipu.. heheh citer pasal bandung ni, jangan dilupa baju tido thomas hardy ada pada aku lagi tau... ntah bila nak pass kat kau ni ha..

shafa said...

anak2 sekarang mmg dah pandai, baju pun nak pilih sendiri nak pakai. kita bagi xnak punyer. Aku rasa zaman kita kcik2 dulu pakai jer kan. Betul laaa mcm iklan brita harian tue, "zaman dah berubah".

shafa said...

anak2 sekarang mmg dah pandai, baju pun nak pilih sendiri nak pakai. kita bagi xnak punyer. Aku rasa zaman kita kcik2 dulu pakai jer kan. Betul laaa mcm iklan brita harian tue, "zaman dah berubah".

Jasfyra said...

yuhuu hirda, jumpa akt blog lak..hehehe.blog zura dah lama wujud.baru ni je nak kemas balik...pandai betul hardy belakon sakit ek..sakit sana sakit sini..hehehe

hirda, cantik sgt baju hardy tu.comey je dia pakai...geram..nak p beli jauh ler plak..dahtu ari jumaat je ek?