Nuffnang

Thursday, August 28, 2008

thats it!!!...

I'm soooo fed up with a few cuppies maker out there. I tried emailed them for cuppies quotations since last month. But till now, langsung x dgr berita. well..i guess they r too bz with their cuppies business.

So, this afternoon whilst surfing the net, aku terjumpa recipe cupcake. hmmm... i wish i can bake my own cuppies for hardy. YES!! sure i can... just nk or x nak je...

terus aku call hubby @ home & inform him that i wanna buy an oven...TODAY!!! he asked "why?? u nk buat apa yang??". ish..ish soalannnnn.... mestilah nk masak/bake cake, kuih raya etc kan??

after printed out cuppies recipes (including the icing + decoration..ha ha ha... mcm le terer kan??). I headed home. ajak my hubby pi Tesco SA. then....

i bought these...




and alat2/barang2 nk buat cuppies.


hubby: yang, with all the $$$ u spent to buy these...kita leh beli berbalang2 kuih raya tau..

me: i dun care. i wanna try. (sambil tersenyum2 berangan dok bakar cuppies... ha ha ha)


so mommies, please pray that i'll bake a nice/delicious cuppies for hardy & hubby this Saturday....

will post in my blog after that.... tungguuuuu...... :)


my kitchen is complete now..... :)

9 comments:

Mimi said...

yahoo..seronok..pasni bole la kita rasa cupcake mama Hardy..
I'll be getting my oven end of this year..coz one of hub's friend is going back to Saudi for good..and dia nak wakaf kat aku..hihihi..bapak besaq gak oven tu..da tgk dlm gambar..ahak...tak sabar nyer x kisah la kan walo 2nd hand..org nk bagi free aku amik..ahak ahak..Selamat berbaking Hirda...jgn lupa post gambaq mcm2 dlm nih k..bagi terliuq sket bulan posa nih..hihi

Nazathul Hamimi said...

wah wah, hirda.. nak buat cuppies nampak.. cayalah.. tak pe aku doakan semoga keinginan kau berjaya.. pasni kalau menjadi boleh la bake cuppies untuk besday hardy sok.. tak yah order lagi...

aku dua2 benda tu ada.. tapi sampai sekarang tak pernah guna.. oven beli last year.. mixer tu lagi hadiah aku kwin.. still tak guna lagi.. terukkan.. tak kreatif langsung nak membaking..

hirda boleh masuk klas deco cuppies bersama yong.. heheh.. weii kalau kau dah pandai, aku order ngan kau jer la tau

Hirda Ibrahim said...

mimi: wooo oven yg besaq gedabak itu mahal tuuu.. ala mimi, 2nd hand pun ok what.. bukan nk guna hari2 pun..keh keh...
marilah kita berbaking bersama2..ahaks...
mimi: aku gelak besar bc "kalau kau dah pandai, aku order ngan kau jer la tau". aku rasa setakat nk baking cuppies bodo w/o deco tu insyallah boleh. tapi kalu deco aku rasa aku tersangattt le x kretipppp.... aku memang jenis tangan x berseni tau!! hu hu hu
tapi camna pun.. aku coba k? ;)

Sue@MamaMaryam said...

hehe..aku dah start buat sejak aku "pinjam" oven SIL aku..dia kan ke UK 3 thn..harus thn 2010 br aku "paksa" en abu belikan.. kihkihkih...

maryam suka benar klu dpt putarkan telur .. pastu dia calit sket adunan kek yg belum msk..mkn..dap..dap..kt dia..geram aku

mixer plak en abu kasi adiah sempena anniversary km yg ke 4 br ni..hohoho

aku doakan ko bjaya buat kek cawan esok.. klu x reti buat icing beli jek..pastu hias sendiri.. LOL LOL LOL klu x salah 100gram rm4 jek..mcm2 deco ko leh buat..

nanti jgn lupa amik pic.. klu ko buat pg sempat lg aku p merasa kt umah ko.. hahaha gurau jek..ptg aku blk raub.. ahad nak pasang batu nisan kt kubur abah.. :(

slmt bpuasa... nanti kite buka posa sam2 ek..ko tgk2 arr mana2 yg besh..

zAnA said...

wah, semangat giler hirda hh
dan dan tu jugak ajak hubby gi beli brg2 nyer yerk....sib baik ler hubby tu full support kehendak wife dia....

bake jgn tak bake hirda....
pastu jgn lupa tepek gambar cuppies tu erk..........

lepas nie, dah pandai...harus ler hardy demand cuppies hari2 ngan mama dia......

choiyok chaiyok chaiyok....

selamat berpuasa hirda...
zana minta maaf kot2 ada tersalah kata ker....terover comment ker....
so, sama2 lah kita slimkan badan posa nie yerk...

Hirda Ibrahim said...

sue: bagus aa ko. rajin masak. aku br nk mengrajinkan diri ni..ok..no hal..kalu esok siap awal. aku calling2 ko. kosinggah umah aku b4 balik Raub. tu la, memang plan nk buka posa ramai2 gak. nanti kita plan ek...
zana: hirda ni jenis, kalu nk, time tu gak kena dpr..kalau dok tunggu2 maknanya x beli la...
selamat berposa gak to zana & co. samalah berkebaya hari raya ni ek? ;) (walaupun aku x buat kebaya pun time raya..ha ha ha)

Jasfyra said...

hoooray...hirda dah ada oven..cayalah...

pstt, zura pun baru beli oven last month.dah buat cookies ngan mini pizza.cup cakes lom pernah try lagi..hehehe.tp nk wat gak sbb ada satu kedai tu kt bangi dia jual tepung tu siap2.campak telur ngan air je xsilap..hehehehe

hirda, nanti kalo dah terror leh ar wat bisnes lak kan...hmm, kt bwh oven tu microwave ek??kalo ye...samalah kita hirda, zura pun ada microwave ngan oven..hehehee..rajin ngan xrajin je kan...

Hirda Ibrahim said...

zura... hirda pun kononnya plan nk buat cookies gak. tapi start2 lagi. a ahh microwave tu dpt wedding present dulu. buat2 panaskan lauk je. keh keh keh..

William said...

I suppose everyone must browse on this.
Lake Tahoe map | furniture stores | pet stores Toronto