Nuffnang

Saturday, August 30, 2008

my 1st attempt...

JGN GELAK ok!!!
ha ha ha..thats my only pesanan to mommies yg tgk my 1st cuppies ni...

actually nk bake cuppies tu senang je... part nk decorate tu... ya ampunnnn.....
so, bday party hardy nanti... cuppies ikut theme color je. x denya nk tulis2 , design2 bagai....

just to let you know. i'm using cream cheese icing. not butter cream. so, sambil dok decorate, mulut dok ngup-ngap..ngup-ngap... sedap icing dia (cheh..perasan!! keh keh keh)

pagi2 mama dh 'post' hardy pi nursery. lepas kemas umah segala, 9am kerja membake pun start..
disebabkan mama just beli cuppies tray tu satu je (kononnya nk beli yg size lain pulak nanti). x pasal2 kena bakar 3x.

pkl 12pm baru siap semua. mama dh letih... thari x masak!! ajak daddy kuar...

me: i x masak yang, letih buat/design cuppies. x sangka susah rupanya...
hubby: x dak sapa pun suruh u bake cuppies yang. jom mkn kat luar...
me: (sengeh)...

as a conclusion... my cuppies still not bad for the 1st timer & ni lah hasilnya kerja org yg tgn tidak berseni..langsung!!! ha ha ha ha....


bakar direct fr tray. x jumpa cupcake paper size mini kat kedai


dh siap 1 pinggan (sungguh ketara ke'belemoihan'..malu weiiii)


tulisan still herot-petot.. x pass guna pump icing tu lg..


hardy tgk ni dia kata "PISH". ha ha ha.. jadi gak bentuk fish mama dia buat


yg ni hardy kata "KUKU PANDA" (kungfu panda)... panda ni.. bangga mama nihhh...dpt buat panda!! kah kah



cuppies yg dh siap (hilang 3. mama dh NGAP)


yg lain2 tu x yah le tanya bentuk apa... tu dh tahap penat dh tu.. aku letak je la apa yg ada. keh keh keh


budak baru balik nursery

6 comments:

Jasfyra said...

congratulation sis,
wah...menjadi jugak cup cakes tu.xper ar sememeh ke apa...yg penting rasanya kan hirda...1 lagi, angga tau bila anak n suami kita makan dan rasa sedap..kembang
je rasa kan..heehe
zura lom try lagi wat cup cakes..tp bahan2 kertas cup tu, hiasan dah ada..hehehe..nanti ar, kalo rajin nk wat gak...

Mimi~Mommy Lil'N said...

cream cheese topping?yummmm..sedaaappp
Hirda..not bad la for a first timer...panda tu paling kiut..topping pun tebai..dpt ku bayangkan ketebalan cream cheese topping ataih tuu..terliuq tau bulan posa ni..huhuhu

Hirda Ibrahim said...

zuera: thanks :) he he he.. buat zuera, jgn x buat.
mimi: a ahh..letak tebai coz buat icing dia terlebih pulak. hirda suka cream cheese compare to buttercream...yummy..lapaq weihhh!!

Nazathul Hamimi said...

comelnya cuppies ni.. ala hirda, tak kisah ler berlemoih ker.. hasil kerja seni sendiri kan? haruslah berbangga..

tapi aku suka gambar ikan tu.. comel.. boleh la buat design tu masa besday hardy nanti..

oooiii apa ni, sambil decorate, mulut ngup ngap ngup ngap.. nanti tak pasai2 berat naik tau.. cream cheese lg tuuuuuuuu

Hirda Ibrahim said...

ikan tu susah yg amat nk buat mimi oii...
tu kira nasib baik je jd. he he he..
tu la, kalu hari2 aku dok bake cake mau bagai dipam-pam body nih...

`aza`~ummie afiq~ said...

wah...wah...waaahhh....hirda dah boleh buat cuppies laaahhh....hehehe...hardy teruja betul tgk cake2 tuu...(betui ka mama aku yang buat nii???)hahahhahaa...anyway congratulations...rajin jugak hirda buat cake...daku??? MALAAAASSSS :D