Nuffnang

Monday, May 18, 2009

hmmmm........

pic taken last tuesday....
last entire week aku kena attend training kat HQ. seperti biasa, kalu dh nama dia pi area2 kl, time balik haruslah merempuh jammed, sampai umah lambat & aku kompem x masak.
sepanjang minggu tu la hardy setia tunggu aku balik sambil terloncat2 depan grill tgk aku sampai...
syahdu nihhh.... selalunya aku yg will amik dia fr nursery. now hubby amik alih kerja aku pulak.

aku rasa aku sungguh x sesuai kerja kat kl. tapi nk buat camna..nk cari kerja lain zaman gawat2 ni jgn le dok cari pasai kan?

sampai je umah, hubby beli 2 slices of SR cakes. kononnya nk surprise, tapi dia leh kata, "yang, pi amik cake dlm fridge. i beli tadi". hmmmm....sungguh potong stim. rupanya hubby beli cake tu for mother's day yg lepas.
oh sooo sweet altho surprise cam ala2 x menjadi.. tapi memandangkan it comes fr org yg cukup suuuuusah nk buat2 surprise ni...kira bersyukur je la kan?? hehehheeh


lunch @ SR , the weld. big boss aku yg chinese ujung tu. tgk lengan aku..uihhh cam ayam kfc. i put on weight recently...apsal aa?? adakah aku preggy? hehhehe...jawapannya TIDAK! nampak sgt lemak yg byk.
note - to farrah, opposite k.ida tu riney. dia makin slim kan? hehehe..sejak lepas grad kami kerja satu opis altho diff company. now dia tukar kerja & join my company, tapi diff opis pulak.

siap soh org tulis nama lagi. x salah aku cake choc indulgence & strwberry choc kot. satu aku mkn, satu hubby share dgn hardy. aihh dh nama dia mother's day cake kan? harus la aku mkn byk.
ps: actually lunch td aku dh bedal classic cheese kat SR. LOL gila telan kek sungguh.

acara wajib. x kira le mother's day ke, apa ke, wajib nyanyi lagu hepi bday & blow candle.

18 comments:

eMMa@iKKa said...

hehehehe..tu dia Hirda..in one day bedal two slieces cake..tak pa. bukan selalu kan..sekali sekala.:)
Btw..Happy Belated Mother's day to you k!!!

farrahar said...

ish ish ish... deja vu betul la surprising style yg macam tu. macam ku kenaaaallll jek. memang betul-betul potong stim! LOL

tapi nak buat camana kan k.ida. dah our husbands mcm tu.. isk isk.. kena hantar pegi kelas ni "mengorat bini" tu hahaha

k.ida n riney ni memang bestfren betul lah. kirim salam kat dia k.

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

hehe pandai gak dady hardy buat suprise... oklah tu..ada gak kek... haahkan mesti buat acara tiup lilin klu ada kek.. anak2..

Aza...As :) said...

kah..kah..kah...lawak aku baca kisah nak surprise tak jadi...yaa laahh kaann??? dah dpt hubby yg tak gheti nak romantika de amor...camtu lah...hang kira bersyukurlah jugak...shahnun ada juga niat nak buat surprise2 ni...aku??? mimpi sajalaaaahhh...hahahhaha

Mimi said...

tu dia..2 and half slices of cakes..takpa..sekali sekala..makan ja..selagi ada selera makan..aku makan (itu motto aku la..motto org gemok..hahah)

baguih la husband hg buat seprais beli kek..kalo husband aku x reti nya nk sepraiss..kalo pesan beli baru beli..haha..so bersyukurlah walo dgn sperais x berapa menjadi itu..

☆ lieya latif ☆ said...

hahahahahah same cam aku la nie, ape2 celebration asal ade kek, bantai jek nyanyi lagu besdei....heheheeh.....dah tu jek lg anak aku reti nyanyi..tukang nyanyi kan depa he heheeh...

wei tu kire suprise gak latu...sweet ape....kemain excited si hardy dok jenguk kek tu...kang jadi cam mija dok excited jenguk kek, tgk2 dah terbakar rambut sikit....tak perasan lilin dah membakar diri keh keh keh

eija28 said...

kelakor lah baca suprise x menjadi....hehehe...coklat indulgence...feberet tu....menarik jerk tgk cake slide siap tulis nama mcm tu...

.: Leen-Awie :. said...

oklah tu... surprice jugak.. sedapnya kek tuh.. nyum, nyum...
bese la bebudak.. asal nmpk kek kata besdey... hehehe

~~ciklinn~~ said...

oklahtu yg penting laki ko ingat kan..biaor pun suh amik sendirik kat petisejuk..ngeh ngehngeh

ha samolah lengan kito.. huhuhuhuh tak tau dah camner nak kasi kecikk sikit... ngeh ngeh ngeh

ILA said...

lorr tu kira ok la surprise camgitu.. kalo si apis tu...mesti ajak aku yg pilih sendiri kek SR tu w/pon dia yg byr...tp aku hampa betol...terima je la hakikat yg laki kita x reti nak surprise 2 nih ekekkeke...

syahdu kan tgk anak terlompat2 kat grill sambil memanggil2 nama kita hihi...tp bila depan mata, rs nak telan je tgk perangai diorang skrg.

Jue ~ mama DnD said...

kire oraits lah tu hirda ada jugaks lah kek kan... siap beli 2 slices lg.. satu special tuk org yg dicelebrate satu gik tuk yg menyelebrate (buroksnya ayat aku).. laki aku pun sepesen ngan laki ko.. x retinyer suprise² nie.. nak ckp/mintak..dia bg.. nak hidden²... suprise² ni x kosenya..hehehe... hati ku pun dah kebal...

Sham Ummi Echa said...

wahh...besnyer hubby wat surprise wpon ala2 x mjadi bak kt ko.. kira ok la nih kan.. at least dia igt gak nk celebrate mothers day.. laki aku tu baru thn ni la igt mothers day.. thn dpn lom tentu... hehehhe

*Azie* said...

hirda ok la..mau juga dia buat suprise kat hang..laki aku dok menyanyi jer nak beli kek smpi skrg apapun ta de...heheheh bz sgh dia.

amboi kalut betul hardy..tue kek mama la sayang..

yong ibu chem said...

hehehehe mmg camtu lah kan..asal ada kek je..ada candle..nyanyi happy besday to you..hahahaahhaa

dan kalau chem..asal nampak kek yg ada candle2 ni..dia akan kata tu kek besday dia!

Linda Latip said...

besnye dpt mothers day cake..aku bsantai kt umh je ms moms day tu ghazi tk sht..sedey²...uih betoi la..nih aku dh 4 thn duk sri kmbngn keje kt kl..naik giler kdg² dibuatnyer! mcm mn la org len bleh thn..

btw happy moms day..huhu

Puan Iza said...

manyak tul ko mkn kek hirda...:-)

haikal skang pun dg mcm hardy...bila nampak kek je terus ckp "uuu"-besday to you la tu...hehehe
pastu candle tu mesti dia yg tiup...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah terharu nya.. walaupun saprise tak jadi, at least dia ingat k??? siap bubuh nama tu kat kek, sungguh sporting shahnun

haritu aku belikan mak aku kek gak untuk mothers day, pstu anak2 aku nyanyi lagu happy besday untuk onnie dorang hahahahah

Garey said...

I believe everyone must look at this.
CHARCOALED CHUCK ROAST