Nuffnang

Monday, May 11, 2009

my mother's day...

date: 10th may 09
time: 10am-2pm
venue: s.pyramid

kami just pi tgk movie "x-men origins-wolverine". best citer dia. actually aku xpernah tgk x-men. ada dvd x-men 1-3 kat umah. tp langsung x pernah tgk. tapi movie ni teringin pulak nk tgk (at the same time memang x dak citer menarik yg lain pun..hehehe)

best citer dia.... yg x bestnya...lg 1/4 citer tu nk habis, hardy dh start boring. dia dok ajak kami bersembang & buat panggung wayang tu umah dia sendiri. siap menyanyi2 lagi. Ya Rabbi... mak maluuuu... dh le cina sebelah aku sikit2 dok pandang2, pastu buat bunyi "ishh, ishhh"...aku PANG kang!! tgk je la movie tu. bukannya x dgr apa si wolverine tu ckp!! sound system dh cukup kuat lerrrr...
sib baik bukan hardy je yg bising. ada 2-3 org budak kat row lain pun dok bising bercakap2 gak...hehehhe
biasa la budak2....

lepas lunch, balik umah & aku leh layan citer 'monster-in law" @ tv2. cute citer tu. biasa le kalu jlo berlakon selalu citer cute2 camtu.

disebabkan motto mother's day aku ialah "mother's day maknanya hari aku berehat2", so mlm hubby tapaukan food je. jgn harap aku nk masak. hehehe....
lepas mkn aku leh layan dvd x-men 1 & 2 dgn hubby & hardy. sampai kami tido pkl 1am.
now dh ngantuk2 dh ni..
mlm ni x-men 3 pulak..... :)

dia telah berjaya mengepau daddy soh beli otomen yg bising ckp cina ni. mana ada otomen ckp cina weihhh....
b4 masuk wayang, sila le bfast dulu. pagi2 dh telan float. habis le anak aku...

cubaan2 hardy buat peace.

tgh tunggu daddy pi toilet... time ni br kuar fr movie. hardy dok bercerita camne wolverine tu lawan. ye la tu..mcm le concentrate sgt tadi.

kami pi buat free check kekuatan tulang fr anlene. ini budak siap pi berkuntau sorang2 atas stage...

siap pose lg..semua org tgk dia.

aksi pengsan lepas gaduh...

19 comments:

Jasfyra said...

selamat hari ibu hirda.ko sama cam aku, ari ahad xyah masak.kata hari ibu kan.kikikii

Aza...As :) said...

haaa...memang betui motto hang for mother's day...hari berehat2 & hari bermalas-malasan...;)

aku pun tidoq saja seharian...bila lapaq...keluaq makan...pastu balik tidoq..layan TV...syoknyaa kalau hari2 boleh buat camtu kaaann??? hahahaha

cantik otromen hardy tuu...aahaalaahh aku tak pernah jumpa lagi otromen ckp cina ;)

Mimi said...

Selamat Hari Ibu...
Hahah..kelakar la Hardy dok nyanyi2 dlm panggung...kalo aku jadi hang pun mesti aku rasa mcm nak 'pangg' kat prg yg dok buat bunyi ish..ishh..tu..dah namanya panggung wayang...semua org leh masuk..kalo dia nak dok concentrate sorang2 suh dia beli dvd pirated punya mcm aku selalu dok buat..hahah..

comel la aksi2 hardy atas stage tu...ni jenis bole masuk AF nih..ada bakat...

Mrs. Hasanif said...

hahaha aku setuju...hari ibu so kite kena rehat.. amboi hardy xde segan silu buat aksi ek....

Puan Iza said...

Selamat hari ibu hirda....ooo pi tgk wayang ek...aku tak gi mana pun dok umah jer...:-)

☆ lieya latif ☆ said...

oooo mother's day ko kire hari tgk movie ajek laa yek hirda.....mmg heaven sungguh laaa he e he hehe ..... aku ni pakkan jek sakit, tu yg terperap jek kat umah, kipas 24hours ngadap aku..... kalo aku sihat nak gak gi beronggeng cam korang anak beranak.....hu huhu hu

budak kuat antibodi takpe nak mkn float pagi2 pun he hehe.....budak2, aiskirim mmg no. 1....

comel aksi si hardy wat senaman kat stage tu....kiut!!! berani die kan...leh masuk tom tom bak laa ady chah nie!!!

☆ lieya latif ☆ said...

re : ni SR kat presint diplomatik....kat presint 14 tuh....kalo kat alamanda pun tulisannye cun jugak....

ha'ah, aku hangin kalo wording dieorg buat tak cantik rase cam nak tulis sendiri ajek...pakkan kedai orang hi hi hi

eija28 said...

Happy Mother's Day kak ida.....tgk movie erk...bestnyr...hardy siap buat senaman ke kat atas stage tu....

ILA said...

happy mother's day to u!!

ermmm same la...aku pon g tgk X-Men ni...tp aku g awal ckit, ari sabtu mlm ahad tu...hamik ko, AFIQ demam2 pon aku angkut msk wayang kol 9pm.

Nampak cam dah big boy je HARDY nih!! adakah camera trick?? ekekekke

Sham Ummi Echa said...

hepi mothers day hirda..

poms..jadik gak ko tgk x-men tu yer.. ok la tu celebrate mothers day ngan pergi brjalan smbil tgk movie..

kenmain hardy wat show atas stage tu yer..

As said...

Happy Mother's Day to Hirda...wah ko celebrate kat Sunway erk... best arrraku ni lepak umah jer... huarghhh.. anak x sihat... l/pun cik hubby xdo...
amboi awat ady cah buat camtuh... klako la tgk...

.: Leen-Awie :. said...

mothers day g tgk movie ok gak ek.. hehhe.. kemain hardy dok atas stage tu yer... lawak eh..

yong ibu chem said...

wah..best gak celebration nya tu..

hardy..kemain dia tunjuk aksi ha...hehehehehe macam2..

Zanna_MamaBatrice said...

happy mother day hirda
betul arr...motto ko tu boleh di guna pakai utk tahun depan nampaknyer...he he he

aku pun melayan tengok movie hirda
tp citer star trex....best ooo....khusyuk anak dara aku ko..x berganjak2......tp tu arr....lagi 15 minit nak abis...dia start buat citer dia sendiri sama cam hardy.....siap nyanyi bagai..nie kalu masuk panggung sesama nie....aku rasa batrice ngan hardy buat konsert dlm tu hirda....

keh keh keh
gelak aku nengok anak bujang koe buat aksi pengsan atas stage...hik hik hik hik...xpe hardy, hang pengsan....ramai mama nak tulung angkat kan......

mrs khairul said...

ko dah byk kali kan bwk hardy tgk movie..aku jugak yg xsampai hajat lagi..aku takut je kalo dia tiba2 "jom balik mama" hahahah...bazir jek duit aku..tapi aku ingat nak try jugak la cuma ntah bile lerr

anyway happy mother's day to u!hamboi hardy buat stage mcm umah sendri..heheheh..patutlah aku rs gambo hardy cam lain jek...coz dia pakai long pant..selalunya ko pakai kan dia suar pendek kan..

~~ciklinn~~ said...

huaaaaaaaaaaaa hirda aku sgt2 suka tgok aksi hardi tu... sgt2 cumelll gerammmmnyerrrrr

wah berjaya dah buat peaceeeee chai yok2

farrahar said...

Ermmm... dengan temper dan tantrum bak monster tu, huh, jangan haraplah I nak bawa Adam tengok movie!

Bila K.Ida start bawa Hardy tengok movie aa? Adam still has short span attention on tv. Not that hooked on tv. Only his fave CDs can get his full attention.

Btw, Happy Mother's Day! Hari untuk semua mama bermalas-malasan! So very unmotherly LOL!

liwaniel said...

happy mother's day hirda..

amboi hardy siap beraksi lagi atas stage tu ye

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

saya nipun mcm free je..padahal tak...tapi nyibuk gak kat sini... hardy kira dah pass la tgk wayang ni.. ok la tu kan..rasanya hardy same age dgn my youngest - Taufiq... thn ni 3 years kan??

masa 1st time bawak my kids tgk wayang, Taufiq survive 1/2 jam yg pertama je.. pastu dah bising ajak kluar... last2 my hubby kluar dgn dia..saya lak layan the other 2 boys tgk sampai habis.. 2nd time lak, saya seludup masuk vitagen & biskut tiger... baru la blh stay sampai habis movie.. hehehe.. tu je la caranya.. ni tgh nak cari masa nak tgk monster vs aliens.. ntahla..sempat tgk ke tak...