Nuffnang

Tuesday, May 19, 2009

tagged - kemas rumah

i've been tagged by wanie - irfan. thanks wanie :)

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
last saturday, selalunya aku will cuci time mandi.

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
~ mr muscle & serbuk penyental tesco - for sink, lantai & dinding bilik air
~ harpic berkuasa baru yg sungguh kelentong. konon x yah brush leh clean. x denya... berus jamban tetap kena guna. aku sungguh cepat terpedaya dgn iklan...

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
malu weih nk ckp... aku selagi lantai ok, x denya nk mop. sapu sampah yes selalu. selalunya mop sebulan sekali je.

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
~ masak & dinner b4 7pm (kononnya ikut kata oprah, dinner b4 7.30pm, tapi tetap temsss gak)
~ mandikan hardy

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
nasi kosong, sardin, telur dadar, ikan bilis goreng & kicap manis kipas udang...HEAVEN!!

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
kat umah x denya. weekend pun x. selalunya kalu weekend kami terus brunch. kalu kat opis aku will bancuh nesvita oat campur milo. kenyang & aku leh skip lunch.

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
~ kemas umah
~ make sure beg nursery hardy dh ready kat pintu depan
~ baju, tudung nk pakai esok ready
~ check & tukar diaper hardy
~ gosok gigi, basuh muka, pakai night cream & semayang isyak (bad habit aku selalu semayang isyak lambat. kalu aku tido pkl 2am, pkl 2am le aku semayang..isk...isk)

8) HARUS JAWAB TAG....
~ sham
~ niza
~ mimi-f&e
~ sue
~ ila
~ aza
~ as

10 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

aku setuju iklan suma tipu..kena berus gak... hahaha jawapan kite lbh kuranglah weh....

Sham Ummi Echa said...

satgi aku okeh... lg pon senang jer sbb jawapan aku lbh kurang ngan ko jer..ngehngehngeh..

weh sambal sardin peberet aku taw

liwaniel said...

ikan bilis goreng, kicap manis ngan telur mata..makan dgn nasi panas2...mmg bertambah2 makan

Mimi said...

iklan mmg semua temberang..

aku pun minat gila kicap kipas udang...dappp..makan dgn teluq mata saja pun sodap

As said...

hmmm simple lauk ko.. tp sedap..
aku pun suka time aku malas... whakakakaka....
wei.. aku pun kena tag gak ker?
InsyaAllah.. nanti aku buat....

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

heheh kau sama la dengan aku, mop lantai sebulan sekali.. mak "rajin" ler katakan.. hehehe€

ok nanti aku buat yer..

mama idzareef said...

salam ziarah..salam kenal..

mrs khairul said...

wah aku suka tag nih...

betul tu hirda apa brand pun still kena sental ko..mana de bole hilang gitu jek..tapi aku sages ko guna clorox sebelum ko cuci dgn ajax or whatever brand lah..mujarab ko..xyah nak sental sgt..aku mmg guna sbb aku very d pemalas nak sental2 nih...

ko sama mcm sham xske bancuh air ek..aku plak WAJIB tiap2 mlm bancuh air sbb anak dgn bapaks ske minum teh, teh O & milo.....kalo khai balik tgh mlm ble lg aku bgn buatkan air...aku rs mcm aku manjakan dia sgt..hahahhaa...teruk betul aku...(pdhal ble je kan buat sendri)

lauk ko wp simple tapi sedapppp..pada aku dah nikmat sgt tuh...

Aza...As :) said...

lepas aku baca entry hang ni...terus aku buat tag ni dulu...pastu baru teringat aku tak komen kat entry hang ni lagi....hahahaha...

aku cuma nak komen....bab cuci toilet tu....aku tak pernah ambik kira jenama apa pun....kadang-kadang tu sabun cuci baju pun aku hentam sajalaaaahh...hehehehe....

aku pernah jugak try guna clorox macam niza tu....memang berkesan...tapi yg aku tak tahan bila susah nak cuci tangan bila dah terlekat clorox tu...eeeiii tak sukaaaaaa...melekit tgn ;)

Zanna_MamaBatrice said...

sama arr ko ngan aku
weekday jgn harap nak bancuh2 air kat umah....hubby aku? dia rela minum air kedai mamak....so, dari aku buat tp membazir, baik x yah kan...

uiishh....bagus arr ko..sebelum tido sempat lagi tenyek nite cream bagai...aku? basuh muka time mandi jer lah...he he he...malas aku...tp kalu nak gi kerja...mcm2 aku tenyek kat muka....ha ha h..so, mlm kasi muka aku nie bernafas sikit...