Nuffnang

Tuesday, June 12, 2012

PD... hazry's 1st time mandi pool

siannya anak2 ku, ujung2 cuti sekolah baru bwk bermandi-manda. tu pun last minute plan dgn adik-beradik shahnun. at the same time PIL aku ada kat sini.
bibik tinggal coz tak cukup kereta. aku dok susah hati macammana nk survive x dak bibik nk jaga hazry yg makin buas  nihhh.. dah le x bwk stroller. x muat kereta. penuh dgn beg & stok food je. oklah tawakal je la. nanti balik raya pun bibik x ikut.

so kami bertolak pkl 11am sabtu tu. sampai Glory beach resort pukul 12 noon. sib baik redup je weather.

tgk je la pics yer...

tetiba terus anak 3 kan?? hahah... yg tengah tu luqman. cousin derang. si adik asyik penampar muka org je. garang aihhh...

baru pkl 12pm. check in pkl 2pm. jom le kita jenjalan dulu. hazry happy je dpt berjalan.

duduk kat cafe, minum air kelapa dulu. sedapnyaaa.. hardy dh merengek2 nk mandi pool. eh sabar je lah aku...
last2 sib baik le mak derang ni pack all the swim suits, floats, towels in 1 shopping bag yg besar. so, bwk je beg tu kat cafe.

tukar baju the kids kat cafe tu. pastu sapu sunblock nih kat muka, leher, tgn, kaki si hardy. stress mamat tu. hehehe...

sib baik redup, dh le org x ramai, best je budak2 ni berendam. abang feeling2 berenang.padahal kaki dok pijak lantai tu.

adik khusyuk tgk abg swimming. muka aku dh lumur dgn sunblock.

pastu shahnun pi tukar baju, budak ni dh meliuk-lentok nk turun pi mandi dgn abg dia. snap pic pun muka marah!! ha ha ha
swim suit tu my sis belikan. size 12-18 months. dia siap dgn topi sekali. tapi hazry awal2 dh campak topi tu.


sabar.. sabar... jap sapu sunblock kat kaki debab mu itu dulu.

mula2 masuk, dia kejung skit.
float tu hardy punya time dia baby yer. baguihhh, tahan rupanya.

nampak ada abang, baru nampak dia ok.

kembang2 idung coz happy.

pastu baru hazry start bersandar & gerak2kan kaki. eh camna derang tau camna nk swim ek? gila kagum kejap.

happyyyyy....

then, dia dh boring, dia dok tgk org keliling.


my heroes!!

last2 dia start jilat float tu. geram aku. jilat mcm anak kucing tuh. dah2 dh pkl 2pm, dh start panas. jom naik.

dh check in, terus hazry zzzz.. dgn mak pak sekali zzz.. bestnyaaaa...

view from balcony. memang ngadap laut.

baru aku tau LEXIS tu sebelah Glory je.

malamnya keluar mkn ikan bakar. hazry muka tak puas hati coz kena duduk kat high chair.

sekali kena buli dgn cousin dia. yg si mamat ni pun relaaaa je org buat apa2 pun.

terus rupa nerd!!

esoknya time busy2 check out. eh adik dh pandai senyummmmm...

abang x habis2 dgn pose superheroes.

dalam kereta dia mengamuk x mau duduk. semua serba tak kena. dah le sapa pun dia tak mau. aku je buleh pegang dia. shahnun drive. last2 duduk le ko kat kaki tu. sambil mkn biskut.



singgah MURNI @taipan USJ. lunch. adik muka blur coz br bgn tido.

aku order mee raja chic chop. mkn dgn hardy. tu pun x habis. siap tapau bwk balik umah.

awat itam adik??? budak ni pun suka gila mkn mee raja tu.

sgt penat mendukung si dobot sepanjang kat sana & dalam kereta. tu sejam perjalanan. if balik kedah tak tau le camna. now mai opis, lengan aku dua2 belah lenguh2.

5 comments:

lieyalatif said...

HAHAAHAH...konpem lengan2 mu itu sudah naik muscle kan hahahaahah.....

bagus hazry tak takot air...boleh kapel ngan bella yeak ...eh? he he he.....same laa mcm dayyan ko....mule kemain syok terkuis kaki....sampai ketengah pool die kuis....pastu dok diam2....aku ingat tgh buat ape, rupenye syok jilat float wakakakaakak......hadoi laa sakit perut ko kang!!

suke pic mkn mee tu...cute....

Jasfyra said...

bestnya...bdk2 best,mak pak pun best kan..bagus harzy xtakut mandi pool.ada sesetengah budak xmo kan

onniesham said...

pic hazry atas katil tu tgh kunyah shades ko ke? peha knmain mantap lg..hahaha

baby mmg otomatik tau berenang. kalo dri baby kita ajar, insyaallah dia terer berenang coz dlm perut kan dorang dok berenang2.

awat mee raja tu mcm plain sgt? tp kalo sedap ok la..taipan ngan sunway mana lg ok?

ellynadyra said...

rajinnya bersun block bagai....kalau aku, tak sempat semua tuh, terus terjun aje! budak2 memang enjoy main air kan....sampai kecut pun tak reti nak kuar2 dari pool tuh!

Zana Md Nordin said...

ujung2 pun ujung ler hida
janji ada gark bawa bebudak tu berjalan...

adoi ai lerr...
geram aku tengok di dobot dok dalam air tu atas float..kemain lagi dia ala2 berenang2 gitewwww....