Nuffnang

Tuesday, September 4, 2012

Raya 2012 - day 1

ok.. sambung cerita raya.
malam raya lepas main bunga api tu kami balik jitra. as usual semua ada except kak aku yg no 3. dia beraya umah PIL dia kat Bedong.
same routine tiap2 thn, prepare bekas kuih, kemas umah, bla bla bla.

esoknya b4 subuh aku dh bgn, tolong mak aku kat dapur. eh makcik ani biasalah.. selagi tak raya.. selagi tu lah dia nk memasak. aku yg tengok pun letih. aku setakat tlg kemas2 je la. balik kg.. terus rs cam bengong x tau nk masak. adakah sebab jumpa org2 yg master in cooking?? padahal kat KL.. relaxxxx je aku masak. mcm2 menu pulak tu.


adik 1st raya!! butang baju putus le pulakkk.. so no choice, pakai je la brooch mama. LOL

ongkok ada le 5 saat je atas kepala dia.

see? camna mak ko tak stress nk snap pix, soh pose. dia buat gaya takbir pulak.

abang beriya nk pegang adik.

adik mengamuk takmau duduk amik gambar dgn daddy.

coz dia nak ambik gambar dgn mommy dia yg jelita je. har har har. tapi muka abang sungguh menyakitkan hati. eiiiii...

bila abang dh sengeh. adik pulak mengamukkk... habis segala songkok.
so shahnun bwk the boys duduk kat buai luar umah.

aku sambung bercamwhore dgn adik & kak aku kat family area.

kak aku yg no 2 dh sampai. ni hadif. anak sulung dia yg br 12 thn. tapi dh nk sama tinggi dgn aku dah.

ni hadif aa snap ni!! yg hang nk amik siling sekali tu buat apa???

then, around thari, family PIL aku mai beraya.. terus kami gerak beraya kat A.Star & Yan. Baju dh tukar siap2. coz aku lemas tgk dobot pakai baju melayu. asyik terpijak suar je...

sampai petang lah kami beraya... ... then... balik Jitra, tido kat umah parents aku gak.

pix raya dgn family takde this yr. coz orang mai umah mak aku non-stop. celah mana nk snap pix family.


eh.. apa bosan gila raya tahun ni aaa?? sgt takde feel raya. next yr kita raya kat london laaaa <---- kata adik aku time dia stress kena goreng kacang tanah.

hahahah.. london le sangattt...if hang raya kat london, mama pun join. kompem kat london pun hang kena goreng kacang tanah gak.


to be continued......

4 comments:

Zana Md Nordin said...

cun ler baju raya ko...batek gitewww
ha ha ha..suka aku tengok ko kalut2 ngan si dobot and hardy....nampak meriah giteww..

lieyalatif said...

wey, aku tegelak mcm nak mati dok tgk pic2 dobot tau...adoi laaaa...satu2 aku gelak tau tgk...pakai brooch plak dahhh adoi laaaa..cute tau...cube kalo hardy yg kene mau ngamuk2 jejaka kacak tu kene pakai brooch ekeekekekek...

songkok tutup mata tu gelak tu....ko ngan hardy kemain dah cun pose sengih2...tang hazry melalak hah adoi laa....lawak la korang....

tapi tema korang tetap gorjes (tetap nak puji walaupun dah tau tema korang sebelum raye lagi ekekeekek)

onniesham said...

sama la kita stress time nk snap pic raya. anak suka buat pasai kan. yg ko plk.. bila sorang ok, sorang lg sentap.. stressss!!!

cu mimi la mangsa goreng kacang yeh. sama ler ngan aku, tiap2 kali raya aku je yg kena goreng kacang.. tensi. tp nk eksen sket.. this yr aku x kena goreng sbb kak aku dh bli kuah kacang ready made. hahaha.. selamat aku

ellynadyra said...

gojes ok kaler ko pilih, sesuai sangat!