Nuffnang

Tuesday, May 28, 2013

kampung story....

Tak pernah kejadian seumur idup start cuti sekolah kami yg kalot balik kg. Ni la 1st time.
Balik kg je kot. tapi aku sejak rabu takde mood nak kerja. hoilday mood kononnya. cheh!

actually kami balik pun coz ada wedding cousins Shahnun saturday & sunday tu. Pix kenduri nan ado yer. coz mak malas nk buka hp & cuaca yg over panas. rs berlekit gila. pastu dok jaga dobot yg hyper kemain kat umah kenduri tu.

beli tix sejak ujung March baru ni. Sib baik le ada promo price. dpt le sorang RM70++ return. Shahnun tak larat nk drive katanya. So, jom le kita meramaikan umat manusia kat lcct tu. 
Flight pkl 7.10am. pkl 5am, kami dah sampai lcct. Mcm tak kenal aku kan, 3am semua kena gegar bgn. Dobot je tak mandi. tu pun siap drama hempas2 badan coz taknak tukar baju. Eiiii... 

shahnun drop kami kat lcct, while dia pi parking kat area yg sehari RM16 tu. 
save duit katanya. parking jauh sikit. takpe tak panas nak jalan. (ayat penyedap ati).
terus cargas aku tolak dobot sebelah tgn, sebelah lg tarik bag.
pi drop bag kat counter.
Settle! Orang punya la ramai. dah rasa mcm puduraya zaman2 study dulu.

kami melepak kat area counter yg tak buka. barulah lengang sikit.
budak ni jgn ditanya. dah le tak mandi.
bising soh abg dia duduk kat stroller. dia nk tolak.


 tunggu flight, aku saja letak dobot facing kedai. satgi dia nampak kapal terbang sure melalak nak naik time tu jugak. gila diva kan. if dia layan ipad. jgn sapa kacau.
masuk2 flight. lepas take off, amik ko. dua2 hero kecundang.

tadaaaa... sampai dah aloq staq.

makpak aku takde kat umah. balik penang melawat org meninggal.
So, sampai2 Jitra, kami bfast nasi ajijun dulu.
lepas jumaat, adik angkat aku; si fitri tu bwk kami pi umah kak sulung aku kat Perlis.
Sejak dia kawin, langsung tak pernah pi umah dia.
Balik saja pusing2 Perlis. Rsnya dah lama gila aku x pi Perlis.
Ni tasik Melati. Shahnun cakap tasik ni dulu femes.
ada le dia pernah pi sana 2-3x. terus aku ckp "haaa..mai dating la tu kan?"
kantoiiiiiiii...
dan2 dia balas "ehhh mana ada... mai dgn mak & ayah la".
ok.. acceptable!! :)


 ni on the way back fr Perlis to Jitra.
anak sapa le tido pose camtu aaa?
over sungguh la ko hardy.
yg adik, mana buleh berenggang dgn mak dia.
sure nk tido celah aku gak.

malam tu Shahnun keluar lepak dgn kwn2 dia.
while aku, adik aku, adik angkat aku & the boys, pusing2 Aloq Staq lepas hantaq kak sulung aku; laki-bini pi airport coz dia nk pi London esoknya.
So, kereta dia tinggal kat umah parents aku for kami guna nak pi kenduri nanti.
dekat sejam pusing cari Abg Burn Burger Bakar. semata2 nak try meatballs dia.
Sekali jumpa Abg Burn tutup la pulak coz renovation.
adik aku bising, selama ni dok S.Alam tak pernah pi cari apsal????
eh suka aku lahhh.. aku nak mkn yg branch A.Star jugak!
last2 kami stop kat Habit Art Cafe.
Cool gila cafe ni. very cozy. order meatballs dia.
RM13 for 7 ketul. size gedabak gila.
sedapnyaaaaa... meatball tu lg sedap fr ikea punya.
aku lupa nk snap pix. coz tgh susah ati stylus pen hilang kan?
dalam pada susah2 ati tu pun. licin kami bedal 2 pinggan.


 Sabtu tu kami pin kenduri kat Sg Petani.
Panas membahang gila ni.
Aircord letak full blast rs ala2 je kot.
left: pix dobot paksa aku snap pix dia tgh senyum.
right: muka baru kuar umah nak pi kenduri. Pix lepas kenduri, tak sanggup nak snap. berlemoih gila.

ahad malam kami balik KL naik last flight.
the boys aku pakaikan baju tido je siap2.
lantaklah org nak kata apa. satgi senang. sampai umah terus zzzz...

 ni dok melepak while tunggu boarding.

dalam flight dobot takmau tido.
aku rs sejam nk sampai KL tu lama gila.
time touch down. ehhhh..elok pulak dia terus zzzzz....

tak sedar2 sampai esok pagi.

motip pix beg??
hahaha.. saja nak tunjuk beg baju baru beli from Langkawi.
yg besar tu Shahnun soh amik kaler itam.
Tapi yg kecik tu aku tak kira. aku nak jugak2 kaler pink!!

Price sgt2 le murah compare to shopping mall kan?
luggage2 lama semua dah nazak dah.
So, belilah baru. Tapi tetap nak cari yg murah.
Bijak berbelanja kononnya... heheheh




4 comments:

lieyalatif said...

mcm senang jek aku tgk ko naik flight balik kg dgn beg bagai semua tuuu...kalo aku mau berposak2....naik kete gak senang, campak beg, pastu aku tdo laki drive..tau2 dah sampai depan umah kg hahahahhah...dasarkan! mate sendiri ko kesahkan...mate laki yg drive ko tak kesah hahahahahha....

onniesham said...

kekeke... klakar aku baca komen lieya kat atas.

mujur ler kg mertua ai dkt... jangankan tido... baru nak menguap dah smpai... wahhh brlagak giler.. hahaha

sakan hang balik kg bulan ni kan.. puas ler dot mkn ns ajijun.

jgnkan ko yg xdak mood nak kerja coz nk blik kg. aku yg xde g mana ni pon xdak mood nak kerja... sebok nak cuti pnjang... membuta lama2.

Emy Omar said...

Aku pun x merasa nak balik kampung naik flight hirda seremban - melaka je kan tp kot la nanti ada flight dr lcct to melaka nak gak try hahaha comel luggage colour pink tu..berkenan!!!

elly nadyra said...

Senang nek flight kan. Xyah rempuh jem bagai. Rileks sket. Cuti ni wedding merata2 weiiiii