Nuffnang

Friday, May 3, 2013

KK - Day 3 (Finale)

Last day takde plan apa. Just nk pi Suria Sabah; the new shopping mall yg if tgk from luar dh ala2 Pavilion.
and singgah market dia kejap coz shahnun nk beli ikan bilis.

adik mood baik nk turun bfast.

buka2 je lift, dia awai berlari kuar.

tu diaaaa...
kat sana aku x de dietnya.
tapi best coz mkn sikit pun perut cepat kenyang.

hardy suka benor teh o.

budak ni, bila sampai area buffet, staffs situ dh kenal.
sure derang stress, haaaa mai dahhh... satgi siaplah korang nk kena kutip food berterabur.
ni pun aku siap request nk pinggan plastik.
sekali yg ada minnie mouse je.
oklahhh... jadilah fr takde kan.

oh lupa cakap,
masa nk check out, derang memang x charge buffet bfast for hardy.
coz mula2 derang kata hardy kena byr coz bilik tu entitled for 2 free bfast per day.
tapi bagus gak derang x charge.
setakat mkn 2 mulut je.
buang karan sungguh.

Lepas mkn semua terjun pool balik for the last time.
pastu baru siap2 nk check out terus.

naik2 shuttle.
meluru dobot pi panjat duduk seat depan.
ehhh.. feeling boss sgt!!



kami turun kat Jesselton Point coz pelampung vest hardy beli semlm dh pecah.
nk pi ganti balik. sib baik kakak tu paham.
so dia tukarlah yg baru.


then, kami jln kaki pi Suria Sabah. dia sebelah Jesselton Point tu je.
tapi hangatnyaaaa.. b4 kuar jalan, habis aku lumuq sunblock kat dobot.
sampai2 sana, kena econ, terus dobot zzzz...
while abg request nk Big Apple.

inside Suria sabah, level LG. still kosong.

From Suria Sabah,
kami call satu abg teksi yg Shahnun dh amik number dia siap2.
dia amik RM20 je korang.
dh le amik kami kat Suria Sabah, pi stop market jap, shahnun turun beli ikan bilis.
Pi hotel amik beg.
Terus hantar pi airport.
Sapa2 nak pi KK silalah contact dia, nak soh dia tunggu kat airport pun ok.
Irin: 013- 8745987





aku biarkan je budak berdua ni main puas2.
biaq letihhh.. satgi dlm flight buleh zzzzzz.

kat airport, hazry nampak ni,
dia dh meraung soh buka pintu boarding tu cepat...
dia nk naik "epennnnnnn".
jenuh nk pujuk.
flight kita lg sejam anak oiiii....


legaaaa... belum take off dobot dh tido atas riba aku. lepas take off aku letak bg dia baring.
thats abg with his senyum bodek coz dia nak beli AA keychain.


 pi balik KK aku tanya the stewardess pasai FM ni. asyik habis stock je. sib baik jumpa kat kedai AA megastore kat lcct. sekali baru tau, if beli online kat www.airasiamegastore.com lagi murah. RM17 je.
btw, kami naik flight QPR. kaler biru. the same flight yg kami naik masa pi LGK last yr.


semangat anak beranak makan.
pas makan hardy terus zzzz.
hazry bgn 1 hour b4 landing.
aku baru je nk lelap mata, stewardess mai tanya aku, ada bwk extra diaper x?
rupanya ada sorang passenger tu anak dia "u uh" so diaper habis.
sib baik pakai size sama.
so, aku bg last diaper yg dlm backpack hardy tu.
dlm hati dok doa, jgn le dobot berak. satgi aku pulak dok meggagau pi cari diaper.

kami sampai lcct around 6.15pm. 
sampai umah dah 7pm++..
sekali buka bag.. hamek kooo... susu dobot yg aku letak dlm tupperware kedap udara kononnya. terbuka!!!
habis baju2 dalam tu.
dahhh satu kerja nk kirai2 ketuk2 baju2 b4 basuh.
sib baik time balik. cuba time pi KK, tak ke haru!!


so.. tulah citer short bday trip kami pi KK.
if tanya hardy, dia kata dia nk pi lagi. BUT.. kena stay kat hotel yg sama.
Gila demanding bebudak now kan?
aku dulu kecik2 dpt dok hotel murahan, buka sekolah cerita kat kengkawan sambil kembang2 idung okehhhh....


5 comments:

onniesham said...

mmg rilek n santai jer program ko kat sana. ok gak kan... xde la trkejar2. ni betul2 holiday ni. aku dlu x smpat pon nk g suria mall tu... waima asik lalu dpn dia

Puan Mimi said...

kira okk la ko merasa duduk hotel murah kecik2. aku tak merasa langsung okeh. dah kerja baru merasa dok hotel.. lg sadis tak?

org yg pinjam diapers ko tu say thanks tak.. mesti dia dapat dari stewards tu terus je lupa kan dapat dari mana dypers tu..

btw, KK mmg cantik dan food la yang sedap. aku mmg aim nak pergi. sepatutnya kan pergi last year, tp apakan daya, rezeki tak de. next time ler..

elly nadyra said...

hahhahah nak lak si dobot duk depan
wei, berguna betul beg ko baru beli tu kan
wahhhhhhhhhhh FM tu cantik, nak beli online ar

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..