Nuffnang

Tuesday, May 14, 2013

Mother's Day + Sham's House Warming

date: 12 May 2013
Time: 11am-3pm
venue: Sham's home sweet home

Some of you might know, yang sham dh pindah masuk umah baru dia. Cun i tell u. dh mcm pi ikea showroom pulak. tak sia2 tiap2 jumaat kita pi ikea kan pompuan? hehehe

kita mulakan hari dgn gerak awal pi umah sham. budak ni kalot nak galas gak beg. apa motip pun aku tak tau.

pastu feeling2 mother's day shot.
sib baik le the boys pun baik ati nk sengeh gak.


 sampai umah sham dekat 11.30am. Tuan umah dok kelentung -kelentang kat dapur.
siannn dia. pastu aku tlg dia masak sup sayur. sian tuan umah takde assistant.

luas gak ruang dia.
aku suka tiles kelabu dia ni.

budak ni habis segala benda dia kecah.

pkl 1pm, baru mimi & lieya sampai.
the kids terus masuk main dlm bilik echa.

ni hidangan for guys.
ada telur dadar + ayam golek/panggang + sup sayur + siakap 3 rasa (yg tak letak lg kuah dia) + ikan masin masak sambal + sambal udang + gulai ayam + asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit.
Gila byk menu kan??

mak2 duduk bwh je.

lajuuu je laki aku pi duduk mkn kan?
lapaq coz tak bfast katakan.

dh habis mkn,
ada fruit cocktail pudding fr mimi.
sedappp..


 hazry hari tu baik. dia dh pandai bwk diri & berkawan. altho abg dia bolayan dia hari tu coz jumpa geng kan?
siap ko abg.


 takut2 dia nk peluk dayyan.
bila soh kiss, elok je diva2 ni hulur pipi je.
diva katanya.. apa barang nk kena kiss org. org yg kena kiss derang. LOL

kemuncak acara!!
tadaaaaa... aku bwk ni je.
hahahah.. aku kan pompuan yg takde deria rasa lepas kena ulser hari tu.
mkn apa semua tawar. so koser aku nk masak aih... satgi masin pang x ke naya.

nama2 kami adalah wajib!!
lama gak aku kat secret recipe taktau nk pilih kek apa.
nak cr yg lambat skit nk cair.
last2 aku pilih ni. Choc chip walnut.
zaman2 study aku suka la mkn kek ni.

nampak tgn debab tu??
slowww je nk pi kuis2 icing.
sekali mak dia "haippppp".
terus terbantut niat.
hahahha

seperti biasa.. time nk blow candle.
anak2 yg paling kecoh.

ni adegan lepas hazry selambaland je.. lalu belakang2 org and pijak kaki2 semua org.
menjerit2 si mia.

 tetap nyanyi lagu happy bday!
habis tu, takde sapa invent lagu mother's day kan?

cut the cake ladies!



 lepas tu turn the kids pulak potong cake.
hazry dia cool.. dia x heran nk potong2 cake ni.
janji dia dpt mkn.. dia dok diam.
bagusss...

by 3pm kami dh gerak pi Rawang umah abg shahnun pulak.
adik zzzz dlm kereta. letih le tu.

b4 balik sham bg bday present kat kami2.
eh for me belated bday present le kan.

tadaaaa.... Le Sport Sac wristlet.
mak sukaaaa.. dh le kaler kelabu2 matching dgn beg LSS aku now.
thankiu sham..... xoxo

thanks Sham, coz susah payah masak for kami. siakap 3 rasa tu sgt le marbeles!!
sila share recipe yer.. .. walaupun bila kurun aku nk masak ntah kan???

3 comments:

onniesham said...

thanks for coming prennnn.. awai lak tu smpai.. aku tgh brlemoih lom mandi lg. sib baik sempat masak.... vangga jap kembang2 idung... hahaha

diva tersohor 2 org tu pakat tunjuk pipi memasing ke bila suh kiss... hahaha diva sgt tau... sapa yg mengalah kena kiss dulu? part dobot pijak kaki mia tu mmg lawak... knmain sdp ko yer dobot... menganga mulut kak mia ko

u r welcome .... mujur hang suker... aku leh plk beli 3 je... sudahnya diri sendiri x de... kena pi beli lg nmpknya...

elly nadyra said...

Seronoknya sambut ramai2. Meriah.

*∽ IZAN ∽* said...

waaa.. sngguh happening mommies2 sambut Mothers Day..! meriah!!!