Nuffnang

Wednesday, May 1, 2013

KK - Day 2

Time: 7.30am till night
Venue: Hotel + Jesselton Point + Sapi Island + Manukan Island

Pagi2 pkl 7.30am, kami turun for bfast @ Golden Dew.


banyak selection of food dia.
the boys pakai baju tido je.

ok, budak ni dh start main. 
amik spring roll, ketuk2 dlm cereal.

habis diet aku.
scone + waffle + apam balik.
gila best apam balik tu, dia buat kulit je.
inti dlm tu kena letak sendiri.
melimpah jagung aku sumbat.
slurppppp


habis bfast, singgah kids room lagi.

sekali budak tu melalak nk terjun pool.
sgt overrr... melalak sambil hentak kepala kat pintu tu.


dah2.. siap nk pi Jetty Point.
ni tgh tunggu 1st shuttle pkl 10am.

ni shuttle hotel tu.
time ni dh sampai Jesselton Point.

oh panasnya mesiaaa...
(ayat nk kena lempang kan?? muhahaha)


Shahnun pi survey tix island hopping kat counter2 kat situ.
while aku busy mengejar dobot.
letih weihhh.. budak tu hyper.
dok kecoh nk beli ball.
helloooo.. ball apanya nk naik boat ni??
sekeh gak kang.
last2 beli pelampung mcm abg dia.
yg hardy punya pass kat adik dia.
beli baru for abg. size besar skit.


left: on the way nak naik boat.
right: dah sampai Sapi Island.
atas boat tgn aku satu peluk hardy, satu peluk hazry.
so tak sempat snap pix.
cap semua simpan coz angin kuat gila.

Kami amik package 2 pulau.
sorang dpt rm25 je!
terer tak laki aku?
dia leh tawar from RM33 sorang, dapat RM25.
pastu life jacket + snorkeling  = RM15 je.
kami amik 1 set je snorkeling. 
for aku lah tu kan sapa lg yg nk kena pakai life jacket.
aku je yg tak pandai berenang.:)

ramai gak org kat pulau Sapi.



dah masuk dlm laut, baru perasan, lupa buka diaper.
hahaha.. berlari mak ko naik pantai nk buka diaper.


pic from camera Shahnun.
tak berani aku nk bwk hp sampai ke tgh laut.
hahaha kemek2 muka dobot pakai life vest pelampung tu.


lepas almost 1 hour berendam,
kami tunggu boat nk pi Manukan island pulak.

kat Sapi ni ikan dia x byk sgt.


on the way to Manukan Island. abg muka ngantuk tu.

sekali amik ko...
dua2 zzzzzz...



sampai manukan island.
Ya Allahhhh.. cantik gila air dia.
sgt clear & ikan2 pun byk.


sekali budak kecik ni tak mau mandi pulak.
dia nk mkn popok.
so akulah kena teman dia.


shahnun & hardy pi snorkeling kat bwh bridge tu.
bagus gak. teduh skit.


aku time ni meremang2 bulu roma.
geli coz keliling dgn ikan.
ikan ni belang2.
gila jinak.
nama dia Sergeant Major.



happy hardy dok feeling2 dia float!


lama gak kami kat situ.
yerlah teduh kan?
sah2 ke mak korang ni puteri lilin.
lagi le bahagia idup!

dh tukar baju semua.
singgah small cafe dia beli sandwich.



jom balik. Boat kami pukul 3pm.

ni pix fr atas jambatan.

on the way back.
dobot muka dh stone dah tu.
sekali dia zzzzzz..
sampai Jetty kami singgah Restaurant Nasi Padang Ibu.
selamba je letak hazry tido atas meja mkn. heheheh

left. sup tulang for me.
right. nasi padang for shahnun.

balik hotel semua gedebushhhhh
terjun masuk pool terus!
saja aku try nk tgk hazry still buleh menyelam ke tak.
dulu aku try masa kat langkawi, dia memang boleh tahan napas dlm air.
memang dia still boleh menyelam.
mak dia yg tersedak2 air masuk idung.


terus mandikan the boys kat situ siap2.
changing room/bathroom/toilet dia sgt2 cantik & bersih.
naik bilik terus leh bongkang tido.
sekali both demand nk ice cream pulakkkk...
oklah... layan jelah. janji korang diam.

naik bilik... hardy bising lapaq nasi.
hoihhh tekak melayu sangat tau.
semua dh malas nk kuar.
order from room service je.
dia hantar dgn meja2 ni sekali.
aiseyyy... sayang takde candle.
if not leh feeling2 candlelight dinner.
muhahahha

FOC bread & butter + plain water.

hardy punya.
nasi goreng kampung.
Sedappppp...
keropok tu hazry yg habiskan.
time aku call order, aku siap pesan, 
"nasi goreng kampung, not spicy, kangkung put aside".
demand kan anak aku. no sayur2 ni.
ada udang dlm nasi goreng tu gak.
makpak dia yg mkn.
RM15.

Shahnun punya.
Ming Hearthy Beef burger.
besarrr.. ada beef bacon + salsa + pineapple.
RM18.

ni takyah ckplah kan.
if salmon tu sah2 le aku punya.
Grilled Stuffed salmon almond apa ntah.
gravy dia aku soh letak asing. ala2 butter cream gravy.
Sumpah sedappppp!!
RM37.


budak br bgn tido.
dok mengunyah popok.

lepas tukar baju tido.
dua2 dok melompat katil pulakkk..
oklah lompat.. lompat..
kat sini je korang leh lompat katil.
kat umah.. jgn harap.
nampak dua2 dok berjoget oppa gangnam.
hahhaha...


to be continued... KK - day 3 (finale)

8 comments:

Emy Omar said...

Dobot to memang camera friendly kan..suka tengok dia.Anak2 aku kalau ikan banyak2 mcm tu harus takut nak turun air wei tapi bagus budak berdua tu..sporting je

cik kamoo said...

bestnye la tgk trip KK nie...sy terpaksa batalkan trip ke KK minggu lepas sbb terlibat ngan PRU...sedih la sangat. Harap satu hari sampailah sana

Puan Mimi said...

bagus budak2 ni nak masuk dlm air main dengan ikan. anak2 aku jangan harap. turun laut pun tak mo. main psir je nak. lg satu ko tak bawak roti kasi ikan tu makan ke.. kalau bawak roti lg banyak ikan kerumun kt kita. best!

aku tengok air laut tu bersinar2 aku dah tau betapa panas teriknya time ko pergi tu.

Jasfyra said...

bestnya!!
bagus 2 badek tu,berani main ngn ikan kan.food ko review suma nmpk sedap2..nyum2!

onniesham said...

wahhh sonoknya g islandddd... dikelilingi ikan2 comel. bagus budak 2 org nih... berani... baru lah macho

elly nadyra said...

clear gila air dia.....enjoy nampak anak2 ko wakakkakakakaa makan aje kan ko wakkakaka tapi nampak sedap semua makanan

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..