Nuffnang

Friday, May 10, 2013

Tune Apprentice Celebration 2013

date: 8th May 2013
Venue: Royal Bintang Damansara Hotel
Time: 7pm - 2am

my 2nd annual dinner sejak kerja sini. hari tu BIG anniversary dinner. ni Tune Group pulak.

Mula2 HR ckp, that day takde balik2 awal ni.
So, semua malas... pakai je baju siap2 from umah. Sekali by 2pm dpt email kata semua boleh balik at 3pm.
So.. apa lagi.. aku & lelek pi pusing2 the curve dulu.



tetiba pix kasut je kan??
dah berzaman tak pakai kasut ni. ni kasut kesayangan nihhhh...
pusing2 the curve jumpa buku ni. Rm10 je coz MPH tgh buat sale.
sukaaa... 

touch up dulu dlm toilet the curve.
aku tak pakai blazer.
panas!

sempat singgah pi try naik VW Beetle. 
Gila kiut!
budak yg jaga tu, dan2 nampak aku bwk prada. terus layan dgn baiknya..
cheh... cuba aku bwk Le Sport Sac aku, ada dia nk layan??

ni sapa design ni? black & white je?

ada tempat nk pose.

kami opkos among the 1st yg pi pose.



masuk2 terus pi cari meja yg dekat dgn stage & buffet table.
penting yer puan2. satgi kot2 nk kena naik stage, takdelah nk kena buat catwalk jauh2.

 ramai gak.
coz fro, tune insurance, tune hotel, tune talk, tune money, tune studio, tune box, catterjet. i think lebih 500.

aku & lelek 2 org je dok meja tu. sekali mamat2 tune insurance mai duduk dgn kami.
ada kami kisah?? kami kan PR tinggi. Sib baik the guys tu pun otak gila2 gak.

beriani + spaghetti + fish + chic.
aku mkn half je. mulut pahit. ulser tak baik2 lagi.

ni je aku leh mkn.
mushroom soup.
dah rs mcm nenek2 tua je. kena mkn soup, or benda2 liquid.
coz ulser aku dh naik sampai langit2 & anak tekak.
nak telan pun seksa.

ta daaaa... 1st round lucky draw, nama aku naik okeh!!
oklah kan.. dpt coffee maker.
waima sah2 laki bini x suka minum coffee.
awal2 ni prize dia biasa2 je.
semua org dok tunggu lucky draw nk last2 tu.

performance by students mana ntah.
bestnya pandai menari mcm derang ni.
bila aku nk pandai menari ni??

semua CEO kena naik stage bg short speech.
ni Mark Lancaster. CEO Tune Hotel.
aku baru tau dia actually abg to Susan Lancaster actress tu.
Serius x mengikuti perkembangan kan hirda?

Ni Jason Lo. CEO Tune Talk.
Dia sgt le gila2. muda dh jadi ceo kan? kagum mak!

ni semua CEOs. bangga kejap tgk our CEO.. Alice. she's the only lady ceo.

ada preview about The Apprentice Asia yg will start this 22nd May 2013 @ AXN.
okeh.. kena record ni.

ni artist Tune Studio.
Sedap suara derang.
mak snap le pix sementara derang x femes lagi kan.
Nanti dh femes.. leh aku canang "ehhh derang ni dulu perform masa dinner aku".
hahahah

dok minum non-stop. bila tgh performance tu semua kuar pi cari toilet.
Toilet jauh gila. 
kuar2 toilet jumpa bebudak ni.
oh ensem2nya korang.
apsal kat opis semua selebet je ni??



 afiq ni sentiasa lucky. dia dpt flight tix pi Yogjakarta.
tu lelek muka sedeh nama dia x dipanggil2 time lucky draw.
aku takyah le berangan kan. dh dpt lucky draw awal2. so.. takde dah le.


Left: pix wajib dgn Tony.
Right: dgn boss aku. aku suka dia coz dia mcm bapak aku. ckp pun suara ala2 bapak aku gak.

malam tu.. one more time.. aku dh feeling kat Oprah Xmas show.
Tony bg prize yg ad-hoc ni sesuka hati je.

ada few (adalah dekat 8 org). dapat cash puluh2 ribu + flight tix pi London. tgk QPR lawan.
semua fully sponsored.
aku tgk rs nk pitam. tu baru tgk. if diri sendiri yg dpt. kompem aku dh pitam kat depan.

pastu bila dia announce 10 last lucky draw, sesuka hati, tiap org tu dia pi tambah cash, flight tix pi Jeddah la.. Melbourne, Tokyo.

gila best! dah le 10 last lucky draw tu sah2 dpt ipad mini, samsung S4, etc... dapat pulak flight tix.
Hoihhhh... gila bertuah badan!

tu korang x tgk, tetiba Tony mcm suka waiter yg dok serve dia drinks. coz budak tu baik tercongok berdiri.
siap dia tanya budak tu? "where u wanna go? Tokyo ok? Ok.. 2 tix to tokyo for u".

Ya rabbiiii... waiter pun dapattttttt....

last b4 balik.. time yg di tunggu2.
Tony nk tambah lucky draw. Cash!
start with Rm15k... rm30k... rm40k.. rm50k.. rm60k...
final.. rm100k!!

byk bebudak2 Tune Insurance yg dapat.
tapi yg RM100k tu kakak fr tune insurance umo dh nk masuk 50 kot dapat.
menangis gila dia.
eh kalau aku pun aku menangis!! bukan takat menangis... pitam sekali kot.
rezeki kakak tu that night!!

by 2am, baru semua habis. dlm kereta, aku & lelek dok berangan... if kita dpt rm100k kita nk buat apa ek? hahahha... 
takpe lelek.. takpe.. next yr ada lagi.. kita baca doa byk2 skit.. kot2 rezeki kita pulak. ameennnnnn....


7 comments:

ANR said...

oh my, iolls yang baca ni pun rasa sebak sbb dpat duit banyak gitu. huwaaaaaaa nk jugakkkkkkkkk

Puan Mimi said...

huh giler la dia punya lucky draw. aku rasa tak sesia gak ko dgn afiq tukar kerja. baru kerja dah 2 kali dinner kan.. pastu dapat plak lucky draw. bukan senang waima coffe maker je pun kan..so dinner next year, kene doa banyak2, tak dapat cash, dapat flight tiket pun dah besar rahmat..

Jasfyra said...

best gila weh!!
hmmm,ada keje kosong x kt situ?hahaa

sabby said...

wow....great experience dpt keja dgn tune :) how i envy you! anyway, abt the ulcers cuba pakai brand dexaltin. I bought it from caring pharmacy for rm9.50. Tiub kecik but it works like magic. Rasa mcm wax n dpt kurangkan frictions yg buat sakit. *pengalaman sendiri yg tgh pakai braces ni hehe* btw, remember me? -sabrina, ur ex mmu coursemate-

Hirda Ibrahim said...

Of course i remember u... Sabrina. Hows life? U ada blog tak. Or fb? Or u can add me in my fb acct. Just look for hirda ibrahim k?

elly nadyra said...

gempaknya hadiah dia, untung ko weiiiiii rezeki memasing kan, ko tunggu la lagi skali dinner

onniesham said...

ishhhh baik sungguh hati si tony nih... sesuka hati bg org duit. bes giler mkcik tu dpt cash 100k... kalo aku pitam 8x.

nak buat part time waitress la kat hotel yg tune wat dinner boley???? pastu aku dok je sebelah tony wat muka simpati... kot la dia bg aku cash 10k ke kan