Nuffnang

Tuesday, August 20, 2013

Ikea - Swedish Crayfish Party

Date: 16 Aug 2013
Time: 8-10pm
Venue: Ikea cafe & restaurant



Swedish crayfish party 


16 August 2013

Buffet sessions: 5.30pm - 7.30pm or 8pm - 10pm 

Join us for the party!


Menu:
Crayfish
Green salad
Hard boiled eggs with mayonnaise and shrimps
IKEA Chrisp bread, multigrain and wholemeal
Farmers cheese
Meatballs
Boiled potatoes with dill
Assorted cookies
Strawberry pie & blueberry pie
Dark chocolate almond cake
Soft drinks
Cofee & tea

Price:
AdultsRM40
Kids 4-12 yearsRM10
Kids under 4 yearsFREE
IKEA FAMILY members*RM20

balik from raya, nampak iklan ni kat email. zassss laju je aku & lelek pi beli vou dia kat ikea cafe. Sham pun join gak... 1 ikea member, boleh bwk 1 non-member. so just nicelah, aku & sham je ada ikea card.
actually tak pernah seumo idup mkn crayfish ni. fr rupa bentuk dia ala2 mcm lobster.
so... dh RM20 per-pax pastu cuba tgk menu2 kat atas dia tu... ada meatballs gak okehhh... 
if tak mkn crayfish tu pun, ko mkn food2 lain yg dia sediakan tu pun dh berbaloi.

kami amik buffet 8pm-10pm.
coz 1st session tu start 5.30pm. balik kerja pun tak lagi.
dh sampai awai, kami pi minum2 kat cafe2 area ikano.
kena cari gak tempat ada aircond.
coz k-own sgt putera lilin.
hari tu kan semua pakai baju kurung/raya.
so dgn k-own2 kami paksa pakai baju melayu.

wahh gituuu...
lesson by lelek that day..
pejam mata... 1-2-3.. buka mata.
snap pix!!
terus mata ala2 galak gituuuu....
LOL

7.45pm, dh queue nk masuk buffet dia.


each of us dpt sticker ni.. to stick on our clothes.
oh in BM nama dia udang krai.
gila x sedapnya nama ko....

we ols dpt gak party hat + bib + tissue paper. ada pic crayfish.
cuteeee...

letak brg2 atas meja. terus kami pi queue nk amik food.
free flow soft drinks & coffee.

nampak tu??
sorang sampai 2-3 pinggan sekali amik.
caman la queue x panjang kan?

samalah ngan kami pun..
muhahaha..
kami bahagi2 task.
lelek amik crayfish..
aku amik sotong and salmon salad.
sham amik meatballs
kown amik desserts.

tu diaaa...
semua nafsu semata2 nihhhh....

ni crayfish yer puan2.
it is cold crayfish.
dia boil je.
rs dia ala2 losbter. tapi x manis sgt.

ni sedap gilossss...
sotong celup tepung.
sib baik amik satu pinggan penuh siap2.
coz bila kami nk repeat.. dah habis.

ni tak yah ckplah apa kan? if pi ikea nilah menu wajib.

atas tu shrimp + egg + bread

bwh2 tu salmon + salad...
ya Allahhhh sedapnyaaaa...
aku & lelek je habiskan.

blueberry & strawberry pies.

cute kan crayfish tu??
oh tukang pegang tu pun feeling2 cute bila pakai bib. LOL

ni pose before kami mkn..

ewah k-ownnn... dh mcm model gaya ko.

nampak tu bersungguh2 mengopek.
beriya si sham tu kan?

ni k-own dok bising apsal takde org amik potato for him.
eh gila diva tauuu...
pi la amik sendiri.

dah mcm bday party kan??

perut mcm nk pecah pun tetappp amik gak chic wings sorang seketul.
tu potato amik gak for k-own. ishhh.... 
chic wings ni derang gantikan sotong tu.

last2 amik ko..
semua muka mcm nk muntah balik.
Kenyang gila.

ni crayfish yg aku dh ngap!!


for me crayfish tu so-so je la. maybe sedap if masak sambal ke. masak lemak ke... oh terliuq ni. dasar kampung sungguh. tetap nk masak masakan melayu gak. muahahah....

tapi for all of these food spread for rm20/pax.. sgt..sgt..sgttttttt... MURAH!!
next year kita pi lagi k kengkawan?? tu pun if ikea nk buat lagilah kan?

4 comments:

mama leen said...

ayoyoyo.. sedapnya.. tak tau pun.. kalau tak boleh terjah..

onniesham said...

mmg puas hati.. x sesia kita pi... sotong tu mmg sdp bangat. Tak smpai hati nk tunjuk kat cooi pic food kita mkn ni... tp tunjuk gak la... hahaha

elly nadyra said...

wei berbaloi2 la bayaran dan makanan, first time tgk makhluk tu......

lieyalatif said...

sgt2 murah n berbaloi wey.... tapi aku pun rase setekak ngan ko ..kalo masak sambal ke, masak tomato ke mesti lagi power kan...

ape2pun salmon tu jugak menarik perhatian aku...esok pi sushi king makan salmon sashimi laa heheheehehe