Nuffnang

Friday, August 16, 2013

Maidless....

yup.. I'm maidless now. Bibik dh cukup contract and aku x de plan nk sambung gak.
Aku rs takde bibik lg best kot fr ada bibik. Lagi aku in control.

Cuma bila part nk iron baju... time tu dan2 terpikir nk hire weekend maid je. let see how k?

the boys will start hantar pi taska next monday. Now daddy derang tgh bercuti jadi mr. mama. Mak derang takde cuti dah.

lepas balik fr kampung, my routine sgt2 pack...

balik kerja, singgah beli bahan2 basah skit nk masak. sampai umah... tgk the boys elok dh gebu siap mandi.
terus aku keletung keletang kat dapur.

Lepas maghrib, dinner sama2. Sayu tgk the boys mkn siap bertambah sambil mulut orang2...
"sedap mommy masakkkkk" ~ komen abg
"beshhhhh" ~ komen adik.

ni lauk Rabu.
masak lebih2 leh simpan for lunch esok sekali.

nilah kerja activity shahnun bila cuti ni...
basuh baju, sidai, angkat.
pastu longgok atas katil bilik abg.
tunggu aku lipat or iron!!
nampak tu baju kurung yg byk. tu semua lepas balik fr rayalah tu.
serius sakit mata tgk baju x berlipat ni weihhhh....

ta daaaa....
ai lap u lah cik ani & cik brahim.
actually steam iron ni aku belikan for parents aku last yr.
coz kesian tgk bapak aku dok iron baju melayu dia.
sekali cik brahim x suka guna okehhh..
still nk guna seterika berat dia tu gak.
derang soh aku bwk balik kl... 
guna sendiri.
nak2 pulak takde bibik kan???
laju je aku setuju..
gila buruk siku.
takpe daddy.. nanti anakanda beli iron tefal mcm yg di demand yer
(yerrr bapak aku siap ckp... nk beli iron, beli iron tefal yer... demanding sungguh!!)


so activity aku mlm2 now, lepas dinner + kemas dapur, etc... naik atas.. sambung lipat & iron baju.
sampai pkl 10pm++. baru mandi. Gilos kan??
Shahnun kata.. awal2 ni rajinlah nk guna iron steam tu.. tunggu lg sebulan... tgk camna...
elehhh.. takpe... lg sebulan... aku antar je dobi ironkan. muhahahha

nilah peneman setia aku....
sampai tertido2 teman aku iron baju.
heheheh

ni pix semlm.
aku tak masak coz pi tesco beli groceries.
peti ais sampai kosong dah.
tgk budak dua org ni gila excited dpt duduk kat massage chair tu.
bagus kan? nk happykan anak modal RM1. settle!!

sekali masuk bilik abg..
tu diaaaaa... ada lg selonggok baju lepas basuh.
efficient gila laki aku kan?
hari2 basuh baju... thank u lah laling....
ai lap u very strong.
if u can iron the bajus i even love u stronger.
Ngeeee.....

tak larat aku nk iron semlm.
tunggu weekend je la.

ni kejadian subuh tadi.
bgn pagi2 dh mcm nk masak sahur pulak.
masak nasi lemak siap2 for laki & anak2.
terselit gak ikan goreng sekoq for dobot.
dia suka mkn ikan.
nasi lemak ni merangkap lunch + dinner sekali.
senang cerita.

Mak derang today will balik lambat...
ada activity dgn kengkawan skit.
nanti aku update apa activity aku tu k??

happy friday semua....... :)

5 comments:

ANR said...

As salam kak hirda,

nak tanya lah. hari tu u booking Hotel kat Disneyland Hong Kong kan? u fax the document back to them mcm mana? I try a few times tp error lah. code dia 00852 kan?

Hirda Ibrahim said...

wsalam ANR...
camna u buat booking? from asiatravel ke?
I dun have to fax apa2 pun. just booked mcm biasa. pastu settle.
both in 2010 and this yr, memang x kena fax apa2 pun.

Alin Marlini said...

saya paling menci lipat dan gosok baju...hehehhehe

onniesham said...

ko mmg rajin poms.. insyaallah wpon xde maid... boleh punya.

sdp aku tgok set ns lemak ko tu... lapornyaaaaa.

eksen yer ada garment steam iron... xleh jadik ni... nak 1 gakkk

elly nadyra said...

good luck ye hirda, penat sket, tapi otak tak sakit hahahahhahaha tapi rasanya sangat best tanpa bibik disisi...aku dah memasuki 3 bulan, okay jek so far walau umah cam tongkang pecah hahahahahhaa