Nuffnang

Tuesday, August 27, 2013

Makan2 @ our crib...

Date: 24 Aug 2013
Time: 12pm onwards..
Occasion: Raya + pre-bday + doa selamat

last minute preparation coz the ladies datang beraya. Nak tempah cake dgn pix2 bagai dah tak sempat. Last2 shahnun suggest, why not kita buat pulut kuning. The boys pun suka pulut gak and with new 'rezeki' yang aku baru tau last week (im not pregnant! bgtau siap2 ni). So oklah.. all in 1 lah.

Pulut kuning yg dibentuk ala2 cake tu aku kukus siap2 mlm jumaat tu. Kari ayam tu pun.
Gila drama okeh, adegan mak & anak kecik dia. Si dobot tu sejak dok daycare, manja menjadi2 dgn mak dia. aku dok busy masak, dia buleh ala2 hantu Juon kecik tu, dok peluk kaki aku sambil merintih sedeh "amiii.. amiiii... okongggg" (mommy.. dukung). helloooo.... mak ko busy nak masak okeh!! ko nangis la sampai muntah pun. koser mak ko nak layan.

tadaaaa.. eh tetiba food dah ready pulak.
Lauk2 lain semua aku masak pagi tu. termasuk pulut kuning for hidang kat tetamu.
semua aku masak except ayam masak merah, kuih koci & ketupat palas tu.
Ayam masak merah tu sham bwk.
TQ laling. mak terharu okeh...

sham sampai awal, dia jadi tukang deco pulut aku.
aku ntah apa2 pi letak je telur rebus tergolek kat tepi2 tu.

budak ni dok aimmm je telur rebus tu.

tu diaaa...
blogger sgt!!
apa2 snap pix dulu.

ni ayam masak merah home made by sham.

sham & cooi rasmi dulu.
pastu baru lieya & co sampai.
pastu baru mimi & co sampai pulak.
sorry ladies... tuan umah time tu x sempat nk snap2 pix.

pulut cutting.

smileeee..
abg.. pls cover ur mulut. nampak gigi rongak tu. LOL

pix fr camera shahnun.
beriya mak2 dok amik pix.


ni paling cute.
candid!
dayyan tak mo join ramai2. dok berkepit dgn mak dia je ha.

ni video aku amik.
Muslimah sgt anak2 aku, "Allah Selamatkan Kamu" lagiiii

pastu 2 badik ni tak sabar2 nk buka present from Lieya.
ok ok.. pose dulu. pastu buka.
Present from sham aku terlupa snap. Dh simpan elok dah present tu.
Nanti the boys pakai bulan depan k auntie Sham??

Lepas Asar, semua balik, Shahnun terus zzzz. Sian tuan umah letih. Aku gak dok busy kemas2 apa yg patut.
Lepas maghrib kwn2 Shahnun pulak mai. ada 3 family jugak. Suka aku, food just nice. pkl 1am baru settle semua. Mlm tu tido cam org pengsan. Gila letih but puas hati.

Thanks for coming Ladies, thanks for the pressies as well.
Hope korang kenyang that day k? If terkurang apa2... sorry byk2 from tuan umah yer? :)



3 comments:

elly nadyra said...

rajin ko masak ye hirda hehehehehhe hapy belated bday utk anak bujang handsome tuh

Emy Omar said...

Meriah menu ko Hirda..rajin

onniesham said...

rajin giler ko poms.. siap menanak pulut lg.. sedap plk tu.

aku bngun kul 6 terus xleh tido tu yg rajin nk masak tu.. saja buat2 tambah lauk.

sib baik pressie tu ngam kan.