Nuffnang

Tuesday, September 3, 2013

Happy 2nd Birthday Hazry Shahhhhh

Sorry le dobotttt... ur mommy busy sampai lupa nk buat entry your 2nd bday.
actually takde celebrate apa pun. Coz hari tu dgn Selangor air takde, mlm pulak tok mama & tok abah mai tido umah.

some of his milestones sejak dh 2 thn ni:
1. Vocabs dah makin byk. Altho aku dgr ujung2 je. example: "Amiiii.. nak udu imi mossss" (mommy, nak sudu mickey mouse)
2. Berani! dia lagi berani try benda2 baru compare to abg dia.
3. NOT a picky eater. Sgt opposite abg dia. Budak ni makan semua. Watermelon & orange are his fave fruits.
4. Tetap pendirian. If dia kata dia nak something tu, korang buatlah apa pun, dia x kan makan saman punya. Dia melalak, tahap melampau.. sambil hentak2 kepala kat dinding. Gila drama kan? Dulu mula2 kami beralah gak. Lama2... eh lantaklahhh.. lama mana sgt ko nak hentak kepala tu kan? Nanti dia diam lah tu.
5. Paling banyak "Akai" ... kata org kedah. Ada je idea dia nk kacau abg dia. Nak sepah umah. Lepas makan, Wajib terbalik pinggan. tuang air semua. Camna le mak ko tak jadi singa.
6. Paling dengki dgn abg dia, abg pegang ipad, dia nak ipad. abg pegang tab, dia nak tab. Last2 kena penampar dgn abg sekali, padan muka!!

pix taken few hours after hazry was born @ KMC, Alor Star.

during confinement
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
NOW..

Happy bday my Merdeka baby. You always be the baby of the house...


xoxo,
Mommy + Daddy + Abg Hardy

2 comments:

lieyalatif said...

untung ko dpt peluang anak lahir hari merdeka...tarikh keramat tu wey ...pandai ko bajet heheeheh...

hepi besdey hazry mucuk2 comel...jadi anak yg bijak, soleh dan sihat selalu key....

elly nadyra said...

happy belated bday budak comel dan handsome!