Nuffnang

Wednesday, September 3, 2008

a year ago...

hari ni genap setahun kami stay @ our home...
still ingat lg, 1st time tgk umah ni, me & hubby terus jatuh chenta & in less than a month, this house is OURs.... :)


11 comments:

Nazathul Hamimi said...

kau untung hirda, dapat beli umah bawah, aku teringin sangat nak umah bawah, tapi apakan daya, semua jauh2.. tak larat aku nak menempuh jem bila gi kerja.. sebab tu beli kat sentul, apartment jer.. gi kerja 10 minit jer.. dulu masa duduk rawang hari2 kena keluar awal..

rezeki kau, muda2 dah beli rumah bawah, besar, 2 tingkat lagi.. tak yah pening2 kepala nak cari rumah lagi..

aku pun plan nak beli rumah bawah, tapi mesti harga dah melambung tinggi

Hirda Ibrahim said...

umah ni rezeki hardy ko...
lepas ada hardy murah rezeki kami. alhamdullillah...
now mana nk dpt umah double storey less than rm250k... more than that x mampu aihh aku...
area umah aku still leh dpt lg range 250k. tapi size dia kecik skit fr umah aku. tu la, ko kerja kat kl kan? neighbour aku ramai yg kerja kl. awal2 pg dh kuar umah. member aku, kerja kat Exxonmobil ofice kat klcc tu. dia dok kat puncak alam. haa amik ko... duit gaji habis kat minyak & tol je.

zAnA said...

untungnyer hirda dah ada umah sendiri...
besar plak tu...
rezeki korang lah kan...

cantik umah hirda...tp tulah, zana nie tak suke umah dua tingkat...daku tak larat nak naik turun tangga ler...dah ler bdn mcm mak gajah dah nie.....

bile ler zana nak ada umah sendiri erk....menyewa nie tak best sgt..coz' hias cantik2 pun still umah orang kan.........

Sue@MamaMaryam said...

huwaaaaa nasib aku ni pun sama.. umah kenit je..pahtu jauh plak dr tempat keja..mmg gaji abeh bayo tol n minyak.. korang doakan la en.abu agar dia nak beli umah kt area pjaya ni ke..atau kaw sewaktu dgn nya..

aku jeles hirda.. huhuhu nak gak umah bwh..

Hirda Ibrahim said...

zana: mula2 je penat coz dok naik turun tangga. lepas tu ok dah.. he he he.. helo zana, badan kita seropa ok? kalu zana cam mak gajah, body hirda ni cama apa agaknya?? mak kingkong? ha ha ha..
a ahh zana, menyewa ni, kalu nk hias cun2 or renovate x leh..camna pun still umah org kan?
sue: sue, ko pujuk aa en abu beli umah kat area2 umah aku. umah yg baru siap tu, ramai gak letak notice nk jual. area umah aku still dekat dgn putrajaya apa. pastu leh le kita berjiran..keh keh.. pastu laki kita pening kepala, bini x lekat kat umah, dok berjln umah kengkawan je..hahahah..

Jasfyra said...

puas hati bila dah ada umah sendiri kan..best.umah hirda kt ne?keje kt ne...cewah bnyk lak tanya ek..hehehe

Mimi~MommyLil'N said...

Syoknyer ada rumah sendiri..bole decorate sesuka hati..hihi..berangan gak nk tinggal rumah sendiri tp parents ku x bagi..depa nak kami temankan..maklumla depa da tua..nak gak ada org tengok2kan kt rumah.

Hirda Ibrahim said...

zura ~ kat tmn pinggiran USJ, border Subang Jaya & SA dh pun. kerja kat seri kembangan.. jauhhh..
mimi ~ ye la mimi, sian parents kita dh tua, atleast ada najeeb riuh & berseri umah tu. parents hirda kat kg tu pun sib baik ada my 1st sis. kalu x, sian derang berduaaa je..

zAnA said...

re : ada plak mak kingkong...kiranya ko slim sikit dari zana ler hirda oit...
giler jeles aku ko balik kul 3....nak request gark ler ngan boss aku....tolak rehat 1 jam erk....sesuka ati aku jer.....
tp ko balik cepat pun hirda...ko still sampai umah lambat....kan kan kan (ayat nak sedapkan hati sendiri coz' aku balik kul 4.30 ko pukul 3) ...aku balik kul 4.30 kul 5 dah sampai umah....tapau apa yg patut...sempat lagi nengok citer soleha & citer baru ganti citer ezora tu...hik hik hik..ko jeles tak nie...

wanie said...

best nye hirda...dapat beli rumah bawah..wanie pun teringin nak rumah bawah...tapi dapat beli kondo je kat puchong ni

Sue@MamaMaryam said...

re: weh..ari tu aku dok beli la ada la 4-5 kali kt farmasi kt sbg perdana.. setin rm19.90 dua tin dah rm40 huhuhu tp dah maryam mkn..aku beli je la.. farmasi lain rm19.90 gak kt bangi.. aku beli je la..

sekali tu bulan lepas hang tau dak.. en abu p satu farmasi lain kt sbg perdana tu.. nak cari ubat demam maryam.. sekali tgk kt kaunter tamin tu setin rm12.90.. tkejut dia.. p kt keta bgtau aku.. hangin aku tau.. pastu esok aku p beli dua tin terus..siap dpt free sebotol tamin tablet iskk.. dua tin aku beli = rm26..klu kt farmasi lama rm40..rm14 tu aku jimat..gile betul la..terus aku senarai itam farmasi tu..cissssssss!!! so ko tgk2 dl rega tamin tu sblm beli..jgn ttipu mcm km..rugi tauuuuuuuuu..........sabo je la aku ..