Nuffnang

Saturday, November 6, 2010

booster + harness

i've been looking for booster seat for hardy since last month.
actually aku berkenan yg mothercare punya. price almost rm200.
then, Allah SWT hear my pray i guess, sham told me that there's my dear whsale and booster seat pun ada. so apa lagi.... ON saja. TQ pompuan.
plus.. price dia sgt le berpatutan after less kan? so if hardy buat pe'el x mo duduk pun x de la ralat sgt.


last thursday, lepas amik that booster seat from sham; balik umah, try bg hardy duduk. oh itu budak sgt le suka... alhamdulillah....






Testing.. testing...

the next day, we went to ikea + cineleisure to watch MEGAMIND. so i think this is the right time for me to test the booster seat.
fyi, hardy duduk sorang2 kat seat belakang. & he seems ok with it. legaaaaaa....






concentrate main game boy

ikea punya la pack dgn manusia. so we decided nk pasang harness on hardy. rsnya dh bertahun x bg dia pakai. at the same time nk try for our coming vacation. kami plan nk pakaikan hardy harness je nanti.

hardy sgt le suka berjalan freely dlm ikea tu. aminnnn....






excited. he is holding metroman & roxenne richi (mcd toys)

now sgt le aman tenteram coz x de dah bergaduh tukar2 lagu dgn hardy. mama dia conquer semua. makan hati hardy kat seat belakang dgr je la lagu apa mama dia pasang kan? muahahahaha...

4 comments:

Syasmeen said...

hirda...brape harga nya...ingat nak belikan jugak lah utk airiena & alyssa

☆ lieya latif ☆ said...

wah ko pun rembat jugak yeak....aku tu laa dah usulkan shah nak beli jugak, tapi baru aku tersedar....anak2 aku ni jenis. lenjan dlm keter...jap2 gi seat tengah, jap2 gi seat belakang...tdo pun nak kene baring....so takpe laa...mak lupekan laa hasrat tu hi hi hihi....

tang hardy dah terikat takleh tukar chanel tu yg lawak tu....sonok ar ko yeak

Mimi said...

hang buat entry ni baru aku terpanggil nak pasang booster seat najeeb...actually car seat dia aku beli yg before ni bole tanggai bawah tu jadikan booster. la ni dia x mo car seat tp dia mau seat belt, so kena pasang la lepas ni...punyalah lama x pakai tp simpan x tutup elok2 sampai dah berhabuk!

nnt hang bwk stroller dak? aku maybe bwk...senang kalo dia nak tidoq nnt..

Sham Ummi Echa said...

bagus kan pompuannnn... sgt lega anak kita nk dok kt booster. mak skang rilek je..bru la rasa free sket. tp echa xmo dok kt bakang sorang2. dia suh aku dok bakang gak. xpe mak rela, asalkan dia dok kt booster tu. wei bila mau bli itu seat belt adjuster. aku weken x smpat nk cari la. mcm kena bli online je ni.

smpat ko brgambar kt gambar megamind tu. aku x smpat..dok trkocoh2 nk masuk lg ada hati mau brgambar ke. x pasal2 kena sound ngan laki kang