Nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

hong kong - day 4 (part 1)

date: 22 Nov 2010
Time: 7am - 9pm

our day 4 starts early...
because kami booked bfast with the characters @ enchanted garden @ 7.30am.
actually dia ada 2 sessions. 7.30am & 9.30am. we opted for the earliest bfast coz lepas tu nk masuk Disneyland balik.
my sisters x join, derang lagi suka nk zzzzz... cisss pemalas tau.


budak sh siap. time ni pkl 6.30am. kami pakai baju baru beli semlm. x menyempat2 kan? ;)


comei je baju badan mickey ni...


malas nk berjalan pi Disneyland hotel. so kami amik shuttle je. padahl shuttle tu will pi DL dulu, baru patah balik pi DL hotel.


ok, pose pose... x merasa duduk sini, sampai & pose depan lobby pun jadi la kan? :)


me: my booking number is.. bla bla bla. ramai org yg dtg bfast kat sini.


that's our table, tepi garden. so view dia cantik le gak.


food selection...


vegetarian section. ada roti canai. ok lah kan, actually aku x lalu mkn pun, dok tunggu je bila la characters tu nk sampai.


hardy br bgn tido. sian hardy, kat sana tido dia x menentu. so celik je mata, dia terus amik pancake shape mickey tu.


cik puan hirda punya. i ate 3 mickey waffle tu. waffle tu sedappp....


for kids, derang will kasi fork & spoon special.


had cereal...


daddy + son


view fr our table..


goofy masuk je, terus mai kat meja kami. time ni shahnun dok pilih food. memang x sangka dia nk mai meja kami. terus aku capai camera.. click..click... actually ada few photos tapi letak satu jadi la kan.


then, while waiting for other characters, sambung mkn, this time hardy mkn cheese + biscuits. mcm2 selection of cheese dia ada...


oh that's mickey. our turn... NEXT!!


us with MICKEY. adik aku kata, x best coz mickey tu x ori, pakai baju xmas. eh jeles le tu kan?


sambung main2 potong fruits. (ni sah2 bosan ni)


then, dgn pluto. sedey tau, ada 3 je characters pagi tu.


ok, dh kenyang. jom pi jalan garden dia pulak.


oh poser!!


cantikk garden maze ni.


nampak x mak minnie & anak mickey dok berjln tu??




while waiting for shahnun pi toilet, sempat snap kedai ni. if u stay here & u hv a daughter, u can bwk ur girls here & siapkan dia like princess. ok sukanyaaa aku...




disneyland hotel lobby. xmas tree dia besarrrrr....


ok ok jom pi DL balik. time ni dh 9.30am.


shuttle will lalu and amik org kat hotel kami gak.
travel/budget info:
Breakfast @ Enchanted Garden : HKD253 (adult); HKD132 (kid). inclusive tax.

to be continued.... our experience in DL again...

2 comments:

Mimi said...

ooo..kiranya family hangpa saja la breakfast kt sini...

MM in the mood for xmas kan..haruslah dgn sweater snowflakes and topi merah..

cheese dia mcm2 ada kan...siap dgn flag bagai..husband aku dok ulang amik cheese berkali-kali...

aku suka sgt tgk/belek/tenung mural yg kt luaq Enchanted Garden tu...cantiknyerlah kalo ada lukisan camni kt dinding rumah..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wei terlius sggh aku tgk pancek mickey tu..

alalalo tomeinya hardy pakai baju mickey hehehe