Nuffnang

Wednesday, November 3, 2010

kuching - day 3 (FINALE)

date: 31 Oct 10 (Sunday)

time: morning till 6pm
venue: pasar satok + Spore Chic Rice (SCR) + airport
 our last day in Kuching. pagi ni aku bgn lambat skit. yer la dh 2 mlm tido pkl 3am kan. lepas semua siap2 pi pasar satok aka pasar minggu. sini mcm2 barang derang jual. kami x pergi la area barang2 basah. kami pi cari baju, kain batik/pelikat & souvenir yg lain.



@ ceria cafe kat pasar satok. bfast time...


mee jawa special (ada sate) + teh c peng special


our last mee kolok... *sob *sob

sambung shopping for souvenir..


luv their kain batik. aku beli gak sehelai saja simpan kot2 emergency nk pakai.



fridge magnet. penat aku tau, pic bila dh upload semua jadi x rotate. pelik.. so sila senget kepala nk tgk pic ni.


friendship band...

lepas habis shopping, sambung minum kat spore chicken rice (SCR)



serious sedap chic roll dia ni...


then balik umah pack barang...


5 of us weearing the friendship band...

penuh bonet kereta. sib baik le mak lelek kasi pinjam kereta dia. kalu kancil kompem x muat.


on the way to airport...


check in.. check in


thank God kami beli bag for 20kg. just nice je.


3 brg semua....


ice cream time...



bye bye kuching. ada rezeki aku datang lagi...

kan aku cakap, aku tetappp nk mkn gak kan? time ni semua lapaq coz kami skip lunch. so semua order nasi beriani.


Add caption



aku dok dgn k-own coz k-own time ni tgh sentap dgn isaac. ha ha.. mcm2 le korang.



hello semenanjung...




sesi bahagi2 ikan terubuk masin...


last picture before gerak. see u guys in our next trip. bila?? next yr la kot...




~THE END~

8 comments:

As@Aza said...

lama gilaaa aku tak masuk sini ;)....asyik dok berlegaq kat FB jaaa....start from today nak try active blog balik...hehehe...cita2 tinggi...tapi malaaaiihh ;D...

weeiii merata tempat hang berjalan....dah byk cerita2 hang & hardy aku tak tercatch up ;)

☆ lieya latif ☆ said...

syok ko .....trip ngan bff blogger pun ade (kiteorg la tu hahaahah), trip ngan geng2 lame pun ade....meriah ko...sonok lak aku tgk.....

hasil soping tu meriah tau.....terubuk masin tu wajib borong hirda.....ade org kate terubuk masin panggang sedap...ko cube la wei.....he he he

Sham Ummi Echa said...

last day ni mesti sedey kan. xde drama air mata ke. bkn senang nk dpt jenjalan jauh2 camni ngan kwn2. tu sumer memori yg best.

byk ke borong terubuk masin. sedapnyer la wei..pembuka selera tu. (eleh mcm la xde ikan masin x selera kan????)

Mimi said...

i sooo wanna go to Kuching (x pernah gi lagi)..nak try the mee kolok..nmpk sedapp..

sekali sekala syok gak camni...trip as 'single'...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tengok kau pakai friendship band tu, teringat zaman sekolah2 dulu.. best betul aku tengok persahabatan korang. ye la at least ada lelaki dan perempuan. masing2 boleh faham memahami kan.

wah hari2 kau bedal teh c peng special ek.. kena try gak la nanti kalau gi sarawak.. aku pergi sarawak pun last 2005.. emily pun blom ada lagi. heheh nak kena pergi lagi la nanti

Valentine said...

This can't really work, I believe like this.
blood test | limousine services | ppc service

Douglas said...

Very worthwhile data, lots of thanks for this post.
Baked Lasagna

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..