Nuffnang

Tuesday, November 2, 2010

kuching - day 2

date: 30 Oct 10 (Saturday)
time: morning till midnite
venue: lu ka gua kopitiam + muzium kucing + kg gersik + waterfront + raja ayam penyet + bing coffee

pagi2 pkl 6am aku dh bgn. tapi matahari dh terang mcm pkl 8am kat semenanjung. pastu aku kerah semua org bgn mandi. ha ha ha... semua stress je.
aku bgn coz lapar ok... dtg kuching nafsu mkn mcm org gila... asyik laparrrr je.


kami dh siap. tunggu driver x siap2 lagi.



that's our transport in kuching. sian aku kancil tu sure seksa coz badan sorang2 dh le kecik skit fr anak badak.

that's lelek's house. dekat gila dgn waterfront.


@ lu ka gua kopitiam


teh c peng special


mee kolok for k-own & riney


laksa sarawak for me, isaac & lelek. sgt le sedappppp


ok, muka kenyang. 1st stop. muzium kucing. aku tergedik nak pi sana coz 13 yrs ago, muzium ni under construction.


@ muzium kucing. muzium ni atas bukit


nice view


muzium kucing entrance




our names in the guest book!!


cute kan? kucing2 GUMUKKKKK.....


segala benda dlm ni related to KUCING


tetiba mode ayu...


penat berjalan. pose bersila fr cik puan hirda


that's HARDY!!


meaning my late Bulat was 65 masa dia meninggal.


penat




we r going to seberang sana & yes naik bot yer


excited nihhhh.. 1st time nk naik bot


only rm0.50 sorang


ni actually badan sorang2 kerasss je coz bot dok bergoyang2.


gelak takut ni


woo hooo dh sampai seberang


kat sini to get kek lapis swak yer


the famous kek lapis dayang salhah


rasa wei, rasa... sikit punya byk ke sample


mkn sampai kenyang


aku in confuse mode. x tau nk beli kek lapis apa.


some of pics to show that ramai artist pernah sampai situ. tok ti pun ada.


dah jom balik sambung shopping souvenir kat waterfront


muka berlemoih2 coz panas terik


our lat lunch at sugarbun. kat semenanjung x de.




that's my lunch fish + chic + rice + air milo.


minum2 lepas habis shopping. pic time shopping x sempat nk snap


after freshen up. keluar dinner kat Raja ayam penyet.


ayam penyet dia sedap from ayam penyet ria kat sini. price dia lebih kurang sama je. tapi camna pun tetap x leh lawan ayam penyet pak chi met.... nk pi bandungggggggg....


baru sempat nk stop sini. dh le x buka lampu tau.


then sini. yg statue ni ada spotlight. tapi kucing tu pakai baju india. ha ha ha


ori plan nk pi karaoke. tapi semua penuh. last2 dtg lepak sini.


halloween night. semua staff dress up cam pontianak.


ha ha ha


rajin la staff tu melayan kami.. kengkonon pose mcm x nampak hantu


pastu terkejut nampak hantu. drama sungguh!! ha ha ha


our drinks


luahan rasa from k-own, kami2 ni bagus je mendengar...

pkl 1am balik umah. sambung pulak sembang sampai 3am. kami kalu berjumpa memang x reti tido.

to be continued

5 comments:

Sham Ummi Echa said...

tringin nya aku nk rasa mee kolok tu. laksa srwak dah penah rasa, tp kt kl la, sbb tu rupa dia lain kot. yg aku mkn sebijik cam mee kari.

amboiihhh sexy nye lelek. dengki tgk kaki dia kurus babe

☆ lieya latif ☆ said...

mee kolok aku sgt2 nak rase okey...terliur tau ko tg ko up gambar mee kolok tu....tapi lakse sarawak aku penah mkn...aku kureng sikit kot...ke tempat yg aku mkn tu tak reti buat heehehehehee...

fuh cuci mate aku tgk pic food ko......

tang soping2 tuyg best tu...kek lapis pun byk jenis kan....sure berderet2 ko borong kan poms....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kek lapis yg sedap aku minat kek lapis cadbury.. memang sedap ko..

masa aku gi sarawak dulu 2 kali.. 1st time aku tak ingat pakai baju apa, 2nd time pakai bow ala2 nak krismas time tu.. mmg sentiasa bertukar baju patung kuching tu. heheheh

aku pun tak pernah makan mee kolok

As@Aza said...

banyaaaaknyaaa gambaq weeiii... ;D...antara banyak2 tu aku nak komen satu benda jaaa...cantik weeiii hang pakai tudung tu ;) & tudung silver tu jugak cantttiiikk...I LOOOIIKEEE ;D

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..