Nuffnang

Monday, November 1, 2010

kuching - day 1

date: 29 Oct 10 (Friday)
time: morning till midnite
venue: kl sentral + lcct + kuching

alhamdulillah, aku dh selamat pergi & balik. this trip is well planned since march 10. actually total of my best buddies zaman bujang are 7. tapi yg 2 mamat tu masa booked ticket dulu semedang je bz, so kami ber-4 je la. mission to go to kuching?? nk jumpa our friend Lelek... she was also my boss in carlson dulu.

so pagi2 lepas hantar hardy pi nursery, aku & shahnun bfast dulu. then, aku naik komuter from shah alam to kl sentral. coz dh berjanji nk naik bas to lcct. 1st time tu nk naik bas.


me, k-own, riney & isaac


our luggages. bag aku tu kosong je. semua hand luggage ni.


flight pkl 3.30pm. ni bosan dok tunggu kat lcct le ni.


ok, boarding time.... kuching here we come!!!



the kuching's virgins.


me and the kuching's virgin as well


aku kalu naik flight WAJIB nk mkn. so i chose bukhari beriani. ok la gak. not bad.


dh nk sampaiiii....



that's sungai sarawak yer. my friend dgn bangganya ckp kuat2 dlm flight bgtau "oh tu sungai rejang la". ha ha ha


isaac & lelek.



aku, k-own & riney @ back seat. apa motif k-own kena dok tengah? coz aku & riney ada camera. so kami nk tgk view.


sanggup berhenti tepi jalan demi nk snap this. hehehe


1st stop. swee kang ice kacang.


the ice kacang lain fr our ice kacang. aku yg x suka ice kacang pun dh addicted.


then we tried cucur udang. OMG!! sedapppp.. cucur dia nipis & byk udang.


sampai umah lelek, k-own buat surprise. he gave us this. so sweet of u k-own. ...


dinner at jln satok, dia mcm bangsar skit2. lelek brought us to the famous mee kolok stall.


in semenanjung we call it 3 layer tea kan? kat sana they call "teh c peng special". the taste: sedap byk fr sini punya. pelik kan? apsal diff ha??? so sepanjang kat sana asyik order air ni je.


that's my mee kolok minus taugeh. rupa dia mcm maggi goreng, tapi the mee itself pun dh ada rasa. sedappppp.....


semangat makan...



then, went to Waterfront. stroll by the river.... mlm2 sini happening gak.




rupanya 30 & 31 oct 10 ada audition raja lawak. so mlm tu ada rehearsal. isaac selamba je pi approach alex nk bergambar. dh sama size korang isaac oi...


belakang tu river cruise. rm60 perperson.


tetiba jadi model river cruise le pulak riney oi...


waterfront... best + cantik.

kami sambung duduk minum kat waterfront sampai 1am. then balik umah, sambung sembang sampai 3am. hehehe... byk sungguh le topic kan?

to be continued

5 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

eh best rupenye gi sarawak....aku tgk pic2 ko sume ni teruja lak...ingat kan tade ape sgt nak gi kat sawak ni....ko buat entry ni baru aku tersedar....best jugak (jgn marah, org sarawak leh kuarkan statement camni hahaahah)...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

aku kalau gi sarawak, mmg suka gi waterfront tu.. sangat happening bila waktu malam..

aku siap pernah naik sampan lagi kot.. berdua dengan din.. tp takut jugak kot2 ada buaya ke kan. hehehe

sungguh rapat friedship korang. best kan .. sesekali ada masa nak release tension dengan kawan2 pulak

Sham Ummi Echa said...

syoknyer wei ko brjalan2 ngan kengkawan camni. harus mengimbau kenangan lalu kan. bila la kwn2 aku nk pi jalan2 mcm ni. masing2 x leh tinggal laki. mana2 pon nk bwk laki je. tensi aku.

yong ibu chem said...

best2. nanti ko update lagi info byk2 ttg s'wak. leh aku refer. insyaAllah, thn depan nak gi sana. hehehe

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..