Nuffnang

Sunday, July 25, 2010

can he behave with this?

lately..... kami dh jarang makan kat kedai. one of the reason is....
HARDY YG X RETI DUDUK DIAM!!

sometimes letih berckp & marahkan dia. until, the night kami ramai2 with my parents & sisters mkn kat muara port klang. my mom risau coz hardy dok berlari2 area situ. i mean, it is normal for a kid berlari2, but nowadays, sgt bahaya. anything can happen in a split second kan? nauzubillah. so, nk bg dia sit still, kena distract dia with 'something'. to be precise... GAME!

Friday, i was on leave. bwk my family shopping kat pyramid. hardy tinggal kat nursery. so i bought this for him. dgn harapan in the future, kami will mkn dgn aman kat kedai ;)

cukup la game boy pun. sgt le sesuai dgn budak umo 4 thn kan? and it comes with built in 1001 games. amik ko hardy, sampai tahun depan pun x habis main.

1st hour....

the next day.. on the way to kenduri.

sgt behaveeeeee..... baik je dok kat seat belakang sorang2.


4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...pandai ko tackle anak ko soh behave yeak heheehehehe...hepi laa hardy yeak dpt game boy.....mesti berkepit jek die ngan game boy die nieh ihihihi

Syasmeen said...

erm brape 1 tuh hirda...meen pun ingat nak belikan 1 lah utk airiena dia pun lbh kurang ngan hardy gak buas sgt....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

betul arr hirda...bebudak nie nak kena tackle ngan something baru diaorg nak behave...duduk ngadap benda tu diam2...kalau tak....aku rasa boleh runtuh restoran tu depa buat.....

kalau batrice nyer peel gi makan kat restoran....dia ambil part time jadi tukang susun kerusi....geram jer aku.....

Sham Ummi Echa said...

dah setel la masalah ko nih..hardy dah leh behave dok melayan game boy dia.. aku ni kena pikir plak apa habuan aku utk echa nk suh dia dok diam2 kt dlm keta... owhh adakah ...???