Nuffnang

Friday, July 9, 2010

post diarrhea syndrom...

i just recover fr diarrhea yg sgt teruk. i lost weight around 3kg. i think it fr our last bandung meal at dago penyawangan.

oh actually i dun blame the entire meal. coz mimi, sham & lieya ok je. padahal we ordered the same nasi timbel komplit kan?

i blame it to it TEMPE!! coz aku sorang je yg mkn tempe dia.

thanks to CSI sham yg dgn confidentnya mengresolve questionaire dlm kepala otak aku ni. LOL

now Alhamdulillah, my perut dh ok & aku dh start ada appetite. so perasaan happy coz suar longgar tu rsnya x kan bertahan lama la ek?

sejak dh ada selera mkn ni, semua food nampak sungguh la tempting. even my last 2 days dinner which i only cooked
1) masak lemak kubis + telur
2) ayam goreng & drummet ayamas

pompuan pemalas kan? dgn periuk masak tu aku serve terus. ehhhh..katanya guna vision kan? senang x yah nk salin2 pinggan ni. excuse ayam yg sedikit hitam itu. hehehe

pun aku mkn dgn nikmatnya.... aku ingat aku je. rupanya dgn shahnun2 pun sekali. he is my soulmate la.. ;)

sorang x dak selera mkn, sorang pun ala2 kurenggg skit nk mkn.
tapi bila dh recover.. amik kooo... licin periuk nasi.

hardy?? oh itu budak x termasuk dlm category kami. dia setia dgn chicken porridge dia je. senang hidup mama hg kan hardy :)

3 comments:

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

alhamdulillah dah sembuh.. wah hilang 3 kg tu.. sure longgar abis seluar.. jeans GAP yang baru muat lagi tak?

ok la tu dah stat ada appetite balik.. so selamat "makan" sepuas2nya sebelum stat puasa ok.. hehehe

p/s: aku rasa pun tempe hitam tu kan. coz kami bertiga tak makan pun. tengok tempe hitam tu pun pelik.. selalu tempe goreng garing jer kan.. yang ni dah la hitam, lembek lak tu..

Mimi said...

masak lemak kobis dgn drummet pun sedap hanggg..nak pulak makan masa nasi baru2 masak panas2 tu...huhu..

Sham Ummi Echa said...

yesss akhirnya brjaya gak aku menyelesaikan misteri kenapa ko sorang je yg sakit perut... tu sumer pasal si TEMPE tu kannn kann kannn... coz ko sorang je yg mkn..

pompuan ko lost 3kg???? fuhhh besar maknanya tu wei... slimworld la ko pasnih.. pasni maintain poser smpai la ramadhan nnti.. konpem langsing dan jelita raya nnti


ehhh yg simple2 camni la yg buat lg selera nk mkn..nyum nyum