Nuffnang

Wednesday, November 19, 2008

a day with daddy...


aku lupa nk update citer ni.
this thing happened a few days b4 aku fly to spore.

hubby kerja night shift time tu. normally hubby will sampai umah by 7.15am.
nk jd citer, hari tu aku TERbangun lambat + hardy pulak kena diarrhea. so, aku terus mandikan dia.

bila hardy nampak hubby kat umah dok lepak online & tgk tv, dia pun cam biasa..mai le balik pe'el dia. x mo pi nursery. aku dh le lambat. last2 hubby kata... takpe, nanti dia hantar pi nursery. aku ok je.
terus pecut pi kerja.

@ work, after lunch, rasa x sedap ati je. called hubby & tgk2 ada sore budak kecik dok sebut "mama..mama".
laaa dia x pi nursery rupanya. hubby kata hardy meraung2 x mo pi + hubby nk try jaga hardy. (konon nk practise jaga le tuu).

korang tau, time hubby tgh zzzz hardy buat apa??

1) main susu.. habis berterabur susu dlm bilik.
2) MANDI MINYAK mustajab nona roguy!!

habis sebotol dia tuang atas kepala, botoi besaq lak tu. habis cadar, tilam, bantal, etc. baju, seluar x yah citer la kan?

aku rasa dekat 3-4 hari baru bau minyak tu hilang fr hardy. rambut dh shampoo 4x pun still berminyak..aiyoooo...

aku dgr je camtu, terus siapkan kerja siap2, pecut keta balik umah. sampai kat pintu umah je, aku dh bau minyak tu.. satu umah aku bau minyak mustajab ... isk isk.. :(

hardy & hubby tgh zzzz...sian aku tgk. sure penat tu.
bila hardy bgn, aku tanya dia...

me: sapa soh main minyak?
hardy: minyak HOT, minyak HOT.
me: memang le hot. pi la main lagi!!

me: best x dok dgn daddy?
hardy: besh!! (sengeh)
daddy: dah! ni last daddy jaga. pasni memang kena hantar pi skool.

heheheh... tu stress tido x cukup aa tu...

12 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

hirda, aku byk tul hutang tag ngan ko ni, ngan mimi..nanti satu hari yg indah akan aku istiharkan hari tag untuk aku okeh..
ha..ha.. hardy dah jadi org minyak..duta minyak nona roguy..aku pun suker minyak tu..mcm mujarab jer..
cian shahnun kan, tu lah bukan senang nak jaga budak2 yg tengah naik sebaya hardy ngan jannah ni..depa tau nak main jer...

Puan Iza said...

hehehe....tu la kalo budak2 dok dgn ayah dia mesti ada benda yg jadi kan hirda....samalah dgn haikal....ada satu hari tu papa dia jaga...abis minyak wangi iza ditumpahkan haikal...sekerat botol lak tu....adussss! ni pun kes papa dia tido...bangun2 jer bau wangi satu umah...haru...haru....
eloklah, hardy lak main minyak tu...hehehe

re: tu arrr...iza ingat nak survey gak arr nursery kat area tu...ada satu nursery tu baru buka...kat belakang umah iza jer...tapi tak pi tanya lagi.....

azie(mama auni& erin) said...

hahaha....hardy hardy..klu aku mau hot di buatnyer...mcm auni la klu mak aku ada umah jgn harap dia nak p ngasuh ..lepas tue main yg bukan2,hari tue hampir2 tumpahkan minyak masak panas mak tok dia klu x....emmmm xtau nak cakap


rep: huhu xpe la hirda klu jemput pun aku xleh p..tapi klu esok aku dok sana hang xjemput terasa jugak aku..hihi

eija28 said...

adoi hardy abis main minyak erk..pastu pandai plak cakap minyak HOT!!!!clever boy...tulah klu org lelaki jaga ank...camtu lor jadinyer....sabor jelah!!!

Sue@MamaMaryam said...

huhu..budak btuah ni.. pasni mesti hardy serik nak usik minyak tu dah...hot..hot.. har har har...

en abu klu jg maryam umah mesti jd tongkang pecah..serius.. tu yg aku x suka.. dlm blk + dapur suam semak.. adusssssssssssss aku x tau la...

Mimi~Najeeb said...

huhu...camtu la kan anak2 kita..kalo kita tidoq, depa pi buat kerja mcm2...byk akal sungguh kan baya2 depa ni..hihi
pasni kena pi school jugak lah Hardy kalo apa2 pun..
Aku pening kalo hubby yg jaga Najeeb..habih berterabuq barang2 pastu cadar kena contiang lagi..(dia jumpa pen pastu dok contiang sana sini)

eMMa@iKKa said...

Hirda..sedap apa bau minyak Nona Roguy tu. Ikka dr anak dara sampai ke la nie..pakai minyak tu..turun temurun sampai ke anak..hehehehe Bukan saja minyak jamu nyer pun sekali..Bukan apa memang mujarab guna minyak dia...anak-anak ku tak kembung perut..

Pssst..man kalau jaga anak mmg gitu.Bukan tak boleh jaga anak cuma tak teliti macam kita pompuan kan..

lieya_latif said...

kah kah kah ...gelak sakan aku hirda oiiiii......mmg menjadi2 le hardy kalo dok ngan daddy die kan.....aku boleh bayang semerbaknye bauk minyak tu satu umah..... notty2 comel la hardy ni....suke iii tauuuuuuuu hik hik hik

Jue ~ mama DnD said...

akukan dulu hirda penah gak danish masa tu besaq sket dr hardy .. main minyak johnson..habis 1 botol... dah lah elok jer main atas tilam...minyak tu sampai tembus ker lantai..w/pun tilam tu tebal 8 inch... sampai aku ken abuang satu bantal peluk dia... baju dia usah ckp lah... naik hangin aku, refleks jer tgn aku ni melepek tgn dia... aku x kisah sgt pasal minyak tu... aku malas nak kemas mop umah segala tu...huhu..insaf weeeii..
so aku dah leh terbayang lah caman amuka hardy bermain minyak tu..tp hardy lg lah ek..minyak 'hot' tu...

Cik Puan Mimi said...

hardy main minyak mustajab??? sama kes ler anak2 aku, main baby oil j&j.. mujur bau tak kuat macam minyak mustajab.. dan tak hot!!! kelakar la hardy kata HOT tu.. sebab aku dah tengok macamana dia kata HOT masa makan kat flamming haritu...

pastu anak2 aku pun pernah dua kali tumpahkan susu kat lantai.. dah la aku baru refill.. macam nak nangis.. ialah susu tu kan mahal (masa tu enfagrow lagik)..

Jasfyra said...

budak2 kalo dok ngan ayah dia..mcm2 menda dia buat..ayah dia wat xpaham jek..kekekee..tu yg anak besh dok ngan ayah kan...

pandai lak dia kata minyak tu hot hirda...dapat bayangkan mulut dia tuh..hahahaa

Zanna_MamaBatrice said...

huk huk huk...sampai johor ler hardy bau minyak mustajab nona roguy tu..hik hik hik....
tak terbayang ler camner hardy main minyak yg panas tu...

camtu ler kalu hubby kita take over kerja jaga anak kan hirda....
zana mmg tak caya 100% kalu hubby yg jg batrice..ntah apa2 jadi nanti....kalu setakat 1/2 day tu aku berani kot...tp kalu full day...mcm2 jadi ooo....

kelakar ler hardy nie...
sure ler dia kata best hirda dok umah ngan daddy dia....
sumer dia boleh buat...daddy tak marah lorr...cuba kalu mama dia....mana berani....hik hik hik hardy hardy...