Nuffnang

Wednesday, November 19, 2008

Tagged - rupa aku preggy...

menariks tagged ni...
tapi malu weihhh nk bagitau berat..ahahaha.. tapi x pe.. x kisah le.. dh bolat tu ngaku je la kan? x yah nk cover2 line..hehehe

aku kena tagged by mimi - mama F&E.

Rules:
1. Berat sebelum mengandung
~ 58kg - 60kg (ni aku x sure coz berubah2)

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
~ 80kg++ (gumuk oooo... ni pun x sure coz kat KMC derang x timbang lak)

3. Berat selepas habis pantang
~ 60kg

4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
~ western food, nasi ayam, nasi tomato, nasi beriani. kesimpulannya nasi lauk2 biasa ni aku x pandang le. berlagak sungguh!! muahahaha..
~ drinks: air kelapa

5. Hospital mana anda bersalin
~ Kedah Medical Centre (KMC)

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg.. yg penting sekali gambar masa last pregnant

ni masa 5 months preggy.

ni preggy 5 months ++

6 months preggy.

ni dh 8 months ++ (aku memang x dak pic penuh masa tgh sarat)
tu je cik puan mimi, aku ada 4 keping je. kira aci le ek.

7. Sila tag kawan2 anda sebanyak 5 orang
~ sham
~ aza
~ eija
~ sue
~ wanie

19 comments:

Cik Puan Mimi said...

80kg??? wah boleh tahan tu hirda... aku suka tengok gambar kau pakai baju pink belang2 tu.. lawa la...

tapi ok per kau pun turun ke berat asal la. memang kalau dah sampai kat berat asal, susah nak turun lagi .. statik jer berat tu kan.. sama la aku. huhuhu

Zanna_MamaBatrice said...

comelnyer ko hirda....
x nampak cam 80kg pun .....
aku pun suke ko pakai baju belang...tp aku rasa ko mmg suke pakai baju belang2 kan hirda...

boleh turun ke berat asal semula tu...cayalah hirda....

aku suka ngan pipi tembam ko tu...
kita nie serupa tau hirda....bila gemuk...tang pipi mesti naik.....

lieya_latif said...

ye la hirda...comel ko mase preggy...tang pipi tu tak leh tahan....kalah pau kaya tau he he hehe.....

boleh tahan kus semangat gak kan berat ko mase preggy....80 tuuuu....tapi okey leee..skrang pun tgk dah slim balik....5 bulan pun perut ko dah nampak besar kan...cam aku bile org tanye pregnant bape bulan....aku jawab 6 bulan....masing2 tak percaye...kate aku baru 3-4 bulan...perut kecik laaa (ceh ni sape yg mengandung ni)...pastu bile aku dah masuk 9 bulan...masing2 plak sebok ckp perut aku besar sangatlaaa ...dah sarat sangatlaaaa....hish pening ngan org2 sekeliling ni kan....

ooo ko suke minum air kelapa....patut le kulit hardy tu cantik jek....putih mulus

Sham Ummi Echa said...

comeinya muka ko masa peknen... brseri2 jer..
byk gak ko naik yer smpai 80++.. tp xpe la.. ko dpt gak berat asal tu balik.. mcm aku... huwahh... mls nk citer la...

ko tag aku plak yer... adoiiii

wanie said...

byk jugak ye berat hirda naik sampai 80++..takpi tak nampak pun macam 80kg...kalau lepas bersalin turun balik takpe la..macam wanie ni tak turun2 lagi ke berat asal sebelum pregnant..huhuhu

~~ciklinn~~ said...

alahai cumell mak buyung bam bam... hehhehehehe

berat akhir 80?? byk juga yerk..

yong said...

kiut lah kau hirda.
aku pun berat tak hengat dunia tul!
hehehehehehe
makan sepanjang masa..

mrs khairul said...

weh comelnya ko!! x tahan tuh tang pp..muahhhaaa..sooo bulat mcm apam..pastu hardy mmg lah sgt copycat muka ko..

weh xpe tembam2 pun hubby tetap syg kan..2 yg pntg..ok apa ble turun smele berat tuh..hehehe..aku nak brangan jap mcm mana la kalo muka aku tembam mcm ko msa preggy..mesti cute kan..keh..keh..

Hirda Ibrahim said...

mimi: yaaa..bukan 80kg saja ye 80kg ++ aku x ingat brapa. gila punya berat!!
aku pun time preggy suka pakai baju belang2 pink tu. kak aku beli kat MC kat london kot. sini size semua kecik2.

zana: aku MINAH BELANG...hahaha.
ko jgn terpedaya dgn rupa itu, dia start berat + gumuk fr pinggang ke bwh. kaki aku bengkak cam kaki gajah ooo...

lieya: tu la..pipi yg awal2 WAJIB naik. aku gemuk lieya.. perut memang cepat naik. preggy 3 bln x dh kena pakai baju maternity.
starts 6 bln, semua suar2 preggy jenis scarlet aku x muat... kena beli size2 besar kat modermmom je.
time tu perut memang Naik, naik & naik je. hahahah
kalu suka minum air kelapa kulit mulus ek? setahu aku minum soya kulit cun. kalu minum air kelapa baby kuar nanti all the lendir2 putih itu x byk je.

sham: x denya berseri2. itu aku cover dgn bedak tu...hahaha. muka aku max punya kusam + berjerawat.
haa..sila buat ek..hehehe

wanie: camna x turun balik? hardy sepanjang 47 hari, x tido mlm. penat ooo.... tapi now rasanya dh naik 1-2 kg balik...huwaaaa...

cik linn: banyakkk.. naik 20kg++. doc sampai suspect diabetes dh. alhamdulillah x.

yong: aku punggg...coz aku kan x dak morning sickness langsung. so, time preggy tu melannnntak je kerja aku. hehehe

niza: pipi gila punya tembam. hehehe. ko leh imagine le niza. nk jadi betui jgn mimpi...hahaha.. ko tu dh jenis badan slim-melim. best tau aku tgk body ko. x yah nk berdiet2 ni.
a ah niza, janji laki aku sayang kan? (kalu x sayang x tau le kan? sah2 aku tgh ngandungkan anak dia time tu. hahaha)

Sue@MamaMaryam said...

ala comelnya ko hirda... hehehe chantek bj ko... hihihi aku kena gak ek??? ok nanti aku buat.. tp aku x byk sgt pic masa peknen.. aku x suka amik gambo.. nyampah

~aza...as / ummie afiq~ said...

hirdaaaa...sorry sangat2...aku nak habaq awai2...aku tak boleh buat tag ni...aku tak dak langsung gambaq time preggy okeeeyy...sooorryyyyy :D

nampak hang taklah gumuk sangat...muka maintain jeerr...:)...alaa boolat sikit jeerr...biasalah tuu ;)

Jasfyra said...

hirda...berat hang ni lebih kurang berat aku nih...hahahahaaa..sib baik kita berdua tinggi kan..kalo ketot, mau nampak katik...

ala, bolat masa peknen sweet apa..tp kan, skg ni hirda nampak slim ar..apakah rahsia nya?

eMMa@iKKa said...

hehehehehe...Hirda sama mcm ikka. bila preggy berat badan sampai 80kg..sblm mengandung pun lebih kurang 58kg. Yang beza nyer cuma masa preggy kulit ikka mesti jadi gelap dan tak berseri..lepas tu jearawat naik tak ingat punya:(. Tu yang jadi malu jumpa member semua masa preggy...

eija28 said...

wah kak hirda comel lor masa pregnant....suke tgk yg pakai baju pink belang2 tu.....huhuhuhu...skrang dah slim balik kan....adoi!!!!aku pun kena tag gak ke????harus kena korek cari gambar2 pregnant nie....

Puan Iza said...

Hirda....biar betul sampai 80kg nie....mmg bam bam nie....tapi kan lebih kurang jer berat dgn iza pun....hahahhaa...tapi tang pipi tu mmg tembam lah :-)

Mimi~Najeeb said...

huhu..at least ko 80kg++..aku ni dah cecah 90kg tau..
takdak2 gambaq un ada gak..aku langsung maleh nak bergambaq pasai rasa aku sgtlah hodoh masa tu..dgn hidung ku yg kembang ala2 bunga di taman
Baju belang2 tu cantik sgt..aku sukaa

Hirda Ibrahim said...

sue: aku suka amik gambar, tapi semua pinggang ke atas ye..hahahha

aza: ooo x pa, x pa..

zura: SLIM??? hahah.. jgn tertipu dgn camera trick itu. x dak apa2 pun. cuma aku now coz x dak kawan kat opis, aku skip lunch. aku bfast je. ptg aku masak, mkn by 7pm. tu je. yg fast food, etc aku bedalll....

ikka: sama le, kulit itam + berjerawat gak. kena cover dgn bedak..huhuhu

eija: slim apa nya.. still extra 2-3kg gak.

iza: iye.. 80kg++. serius gemuks time tu. nk berjalan pun xlarat.

mimi: sama la mimi. huduh sungguh rupa. dgn muka cam pinggan tambah, idung kembang, kaki bengkak, selulit x yah cakap le kan? rasanya losyen cocoa butter tu dh berbotoi2 sapu, x dak effect pun...
tu le aku punya pic preggy fr pinggag ke atas je. hihihi

Azie said...

hirda org kata klu kembang tu p'puan.muncung tue laki...kata org tua2..tapi zaman sekarang tebalikkan....aku nie muncung jer perut tapi bukan laki gurl.klu org tgk sume kata boy.

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

hirda muker ko tersangatlah comelss masa pregnant tu..aku ingat ko lahirkan Hardy kat KL, sempat lagi tu balik kedah erk..