Nuffnang

Friday, November 14, 2008

the days where i was away fr home - finale

day 3/last day - 13th Nov 08

by right kami nk kena masuk opis dulu. tapi boss aku yg baik ati tu kata.."no need la, just go enjoy urself & go home" hehehe...
so, pkl 9am kami dh check out, amik cab pi airport.
plan memang nk lepak2 kat airport coz nk online. thats why le aku sempat update blog aku..hehehe...

aku suka changi airport coz ada entertainment area kat tingkat atas dia. ada mini cinema, 1 row of computers for sapa2 yg nk online, satu bilik for sapa yg kaki main online games and yg paling best... xbox & PS3.
ni kalu hubby aku mai sini, mau x mo balik ni... ;)
then, kat atas tu gak ada satu garden yg penuh dgn bunga matahari. cantik sgt!! tapi x leh lama2 coz tu tempat org smoking.

mcm biasa, kalu main PS1 or PS2 aku paling terer main game lawan2 je. so, aku main game tu je la..hehehe..

mani (my colleugue fr spore) pun join us coz dia kena replace server kami kat sapura ni....
so, he will be here till next week... siann... sure homesick gak tu.

landed @ klia 1.45pm. terus amik cab, balik umah.

can't wait nk ambik hardy kat nursery. hardy's 1st impression bila nampak aku... "MAMA!! MAMA!!" sambil melompat2 happy. aku time tu rasa cam nk jd cam dlm drama swasta lak. tapi tahannnn... satgi heran pulak cikgu2 tu tgk adegan air mata kat situ...
dlm keta... aku tanya hardy...

me: mama x de, mama pi mana?
hardy: mama work!!
mama: pandaiii.... hardy good boy x dok dgn daddy?
hardy: good..good! (sambil sengeh2)

hubby kata bila hardy dgn dia, mlm2 bgn minum susu sekali je. & tido awal. pagi2 hantar pi nursery pun x nangis. heran sungguh. camna leh baik dok dgn daddy ni?

semalam, bila aku ada, hardy tido lambat & bgn minum susu 3x... pelik..pelik...

updating my blog...



@ garden
leh nampak plane.

aku menang ok, lawan game ngan butter...hahaha <--gelak bangga.

14 comments:

Cik Puan Mimi said...

betul la hirda, budak2 ni kalau dengan bapak dorang boleh plak dorang bangun susu sekali jer.. cuba kita ada, conpem bangun 3 kali kan.. aku pun pelik la..

wah hirda, bestnya mickey and mickey nak datang kat changi airport.. wish aku ada kat sana mesti anak2 aku suka

Cik Puan Mimi said...

opps, silap taip ler.. mickey and minnie ok..

ILA said...

mmg pelik...AFIQ pon camtu, kalo tinggal ngan ayah dia x de byk perangai...kalo ibu dia ader...mula lah ngengada semua nak aku gak yg buat...huhu

Sue@MamaMaryam said...

hehehe..maybe pasal anak ko lelaki diarapat ngan mama jd bila dok ngan daddy dia baik la...aku plak tblk.. maryam baik klu ayah dia xde..ayah dia kan kwn baik dia.. kol 8 lbh @ 9 dah lena.. aku tutup tv n lampu.. klu ayah dia ada kol 11 still tgk tv bdua.. ngan mama sori.. hahahaha...

Azie said...

hirda samalah ngan aku klu babah depa ada aku memang xbgn wat susu..babah dia jer yg wat..tapi kdg2 aku heran.klu babah dia ada elin xbgn pagi lgsg mintak susu...huhuhu

wanie said...

budak2 kalau dok ayah nye mesti ok je..kalau ade mama mula la buat perangai..

eija28 said...

sama lor mcm iman...klu dok dgn papa dia...x lor byk meragam...tido pun cepat...klu mama dia ada...mula lor tido lmbt dan confirm bangun mlm menyusu sampai 3 kali...sempat lg main game kat airport tu....

Sham Ummi Echa said...

kalo lagu nih.. leh la kena tggal ngan daddy lg yer x.. senang ler kalo ko nk o/s lg... tp ko la plak rindu kt hardy nnti kan.. pd hal.. dorang relek jer.. bila mama ada.. mula la wat pangai mnja..nk itu ini.. sbb mama kan rajin layan..

Jasfyra said...

hardy saja nk manja2 tuh hirda..tu yg bangun sampai 3 kali tuh..hehehe
sporting ar bos ko hirda...siap suh enjoy lagik...best2

lieya_latif said...

hardy saje lee tu ....nak menguji mama die...keh keh keh .....aku boleh bygkan mase ko amik hardy kat taska tu...sure sebak jek kan....rindu woooo ngan anak....

pergh layan gak ko game2 ni yeak....i harap layan luxor or sims city jok laaaa...game pompuan2

Jue ~ mama DnD said...

welcome back to mesia!!!... ko oklah jugak eh leh tahan..kalo aku sure conporm dah hujan dtengahari kat situ....
mmg a hirda.. dalila tu pung kalo ckp akau payah tul nak dgr...siap lawan gik..dia wat dek jerk... especially time bg vitamin..melalak nak usung botol vitamin tu sana sini... kalo aku bg mau habis satu botol tu dia hadap... kalo ngan papa dia.. dia leh buat dialog ni.." satu jer eh papa.." tp papa dia tetap akan bg 2... sakit hati aku wooooo... memula tu papa dia x caya bila aku citer..dia kata aku yg malas nak bg buat alasan..ada satu pg tu adegan terjadi depan mata di abaru dia caya...
p/s: aku x salahkan dalila..coz vitamin tu sedap bangat 21st century CHEW's C kalo x salah aku nama dia...

Mimi~Najeeb said...

wow..da canggih la Changi..
mana taknya, last sekali aku ke sana end 90's..wakaka..lama sungguh dahhh..
Hirda..kt Garden tu byk tul sunflowers kan, bila aku tgk glass yg leh nmpk plane tu teringat aku kt airport Subang dolu2..masa time kecik2 bila sedara aku mai KL mesti bwk jejalan tgk airport Subang..dolu2 (1980's) mana la ada tempat nak gi selain Zoo, Muzium, Airport, Lake Garden..keh keh..nostalgia lak bila teringat
Aku leh terbayang la Hardy camna masa dia jerit2 mama, mama tu..kalo aku mmg drama Hindi kt situ lah..huhu

Mimi~Najeeb said...

tenkiu for inviting us...makanan semua sgtlah sedap...yumm..esp the beriani n cupcakes kecik dan jugak SR Choc Indulgence..fave tuuu..
re: u r most welcome..sudilah terima hadiah kami yg x seberapa itu..nnt leh bwk bekal gi nursery..

mrs khairul said...

hirda tq eks smlm..selamba jek aku dok mkn dlm umah..org lain sume mkn dlm khemah..keh,,keh..bknnya apa aku risau anak dara aku tu nnt nangis plak kena tgal ngn mama dia..aniway harap hardy ske ngan thomas tuh..ko tau kanda sgt jeles aku belikn hardy..aku siap sorok kn dlm keta..kalo x habes dia kejakn..malas aku nk belikn utk dia..thomas dia dh byk sgt..