Nuffnang

Tuesday, November 18, 2008

Hardy's 2nd bday bash!!

yuhuuu... mak pengantin dgn gigih, jaya, usaha mengupload pic yg x seberapa fr camera aku @ 2am in the morning. hubby & hardy dh "kruh-kroh, kruh-kroh" dlm bilik.
blog ni dh mcm penyakit. sanggup x tido, x siapkan kerja opis semata2 nk melawat blog2 org & nk update blog. ampun bosssss... (mcm le boss aku paham bahasa melayu kan? LOL)

ok..ok.. apa yg aku dok melalut....

back to my story...

date: 16 Nov 2008
venue: our home sweet home
time: 12 noon - 3pm
theme color: blue & white.
food: nasi beriani; lauk daging itam, ayam faris (ni recipe special caterer tu), dalca, acar buah & fruits, air sirap limau. roti jala, kuih koci, nuggets, agar2 milo, roti sardin goreng (ni sampai lambat skit coz kakak aku mai lambat. dia yg tolong buat ni. lieya sempat mengidnap 2..hehehe) & cuppies i ordered fr here.


Alhamdulillah... setelah merancang sejak bulan August (ye... aku tersgt over..hahaha), segalanya berjalan dgn lancar.

Thanks to all mommies, daddies & kids yg sudi datang. ampun & maaf kalau terkurang apa2. biasala 1st time aku buat bday party. so, kiranya still di peringkat beginner. Thanks for all the pressie as well. penat aku membuka hadiah... yes..aku tukang buka, hubby tukang amik video & hardy tukang koyak wrapper & melalak2 nk main semua toys time tu gak...

enjoys the pics... :)


the banner & bunting. digantung by mama & daddy

another set of banner & bunting + table cover.


hardy with maktok & to abah.

ini je pic cake yg aku ada

hardy dh starts nangis coz nk main2 potong cake.



us. 5 beradik.

books + ada sesat 1 pelampong thomas. ni sure si photographer ni ingat thomas tu buku. (bukan aku ye photographer ini..heheh). Farrah, yong & jue; hardy loves all the books. :)



ada few presents x dak dpl pic. di bawa lari oleh cousin2 hardy.

hardy: baa baa back sippppp....owe owe wuuuuu.... (LOL... siap galas bag lagi)

then, dia soh cousin dia nyanyi pastu dia pakaikan safety helmet tu plak. btw, that mic wit stand itu present fr my ex-colleagues. derang nk hardy join AF besar nanti..hahahah

21 comments:

sabrina@mamaAdam said...

Nak nyanyi sket kat Hardy..."...Happy Besday To you...Hepi besday To you...Hepi Besday to Hardy...hepi Besday to you...."...

Haaah...baru sampai hajat...ari tu auntie tak sempat nak nyanyi sibuk menembak...hehe...hope Hardy suka t tu... ye syg...

Hirda...cergass sungguh hang...pukoi 2 tak tido lg...sab pakat bangun awai sebab nak contunie edit gambar...lagi 80 kpg siap lah...sabak no..esok leh siap dah kot...

sab nak wat you tube cam yg sab wat kat mama lain..hang nak lagu apa...nie kira spesel requestlah nie...


oh ye...daku plg suka acar hang...sedap seh...lenkali wat lagi k...


piece adios flaminggos...

daku yang menyepi,...
ewah cam sayu jer...

pn.yong said...

hehehehehehe hardy, jangan lupa baca buku yg auntie bagi tu tau! :)

ala, orait apa majlis hangn hirda. walau pes time buat. aku pu insyallah, tahun depan nak cuba2 buat event cenggini. :)

apsal tah aku memanjang nya dtg lambat?? huhuhuhuhuhu. grrrrrrrr!

btw, thanks kerana menjemput. tahun depan jgn lupa jemput lagi!makan2 yang disediakan mmg marbeles! esp ayam faris tu.

hehehehe, kau tau, n the way balik tu, sepanjang perjalanan, Chem sibuk tiup belon yang kau bagi. berbuih2 mulut dia! :)

wanie said...

thanx hirda sebab jemput wanie sekeluarga..mmg meriah birthday bash hardy...food pun semua sedap2..

byk hadiah hardy dapt..mesti seronok sgt tu..

eija28 said...

thanks kak hirda jemput eija sekeluarga....antara byk2 tu mana satu present yg eija bagi...agaknyer kena bawa lari dgn cousin hardy kot...hehehe...yong dtg jugak ke?apsal ko lambat yong...waduh...waduh...ooo...aku lupa ko dr seremban terus dtg terjah umah hirda kan?

Sue@MamaMaryam said...

aku setuju ngan sab acar buah itu sgt sedap.. huhuhu terasa2 lg ditekak ku ini tau..

hehehe..hardy dah pakai beg tu ek.. bw p school eh... aku cari beg ultraman tp xde..spiderman pun oklah eh..

wpun aku x bape nak sihat hari tu..tp aku terasa kemeriahannya tau... sedih x dpt nak amik pic gedik2 ngan korang....

farrahar said...

happy birthday hardy boy! k.ida, thanks for inviting! best dapat jumpa balik k.ida dan rinie after such a long time!

~aza...as / ummie afiq~ said...

laaa awat aku tak terambik acar buah tu pun aku tak tau....semua orang kata sedap...ceeess melepas aku.... ;)...happening lah party hardy tu hirda oooiii....beesstt...besstt...even 1st time buat pun...teratuq semua..oklah tuu... :)
re: aku kena dietlaaahh...lemak2 dah berlebih-lebih dah nii...pipi macam pau nak merekah pun LOL...aku try JDM beli dari lieya...masa bash hardy hari tu lieya bawak kat aku :)

Zanna_MamaBatrice said...

huuuwaaaaaa....
auntie tertinggal besday bash of d year nie...he he he
masyuk ler hirda warna tema ko..putih biru....sungguh kelakian ok warna tema....

xpelah hardy...auntie x dpt nak menghavockan diri dpt nyanyikan besday song utk hardy dari jauh pun ok lah kan...
happy besday to you
happy besday to you
happy besday to hardy boy
happy besday to you

hu hu hu hu

Mimi~Najeeb said...

first of all nak ucap bebyk tima kasih coz invite kami ke birthday party Hardy..food sedap2 semua. aku suka nasi briyani and the cuppies...yummmeh..
syok tgk b'day boy dok nyanyi hihih
najeeb tau nyanyi lagu tu sampai Baa Baa sajorr..hihi

ikka said...

Thanks again Hirda for inviting us! Makanan mmg sedap..my hubby suka nasi beriani tu..although i tak merasa..(sorry on diet..hehehehe..tp kek i tetap makan..tak tahan oh...chocolate indulgence.!!!
Btw..lepas juga hajat ikka utk dtg birthday bash Hardy..:) Hope Hardy like the pressie.Apa-apa pun Hirda...hope to see you & others again.

lieya_latif said...

bash ko mmg happening.....thanks hirda!!!! wow...hadiah hardy pun lumayan....mcm2 ade....aku suke tgk die melalak ngan mic tu..... auw hardy...besar nanti leh pi audition AF yeak kih kih kih ....

ape2 pun...bash hardy mmg happening!!!!

ha ha ha ha kantoi aku kidnap sandwich goreng!!!

azie(mama auni& erin) said...

wah meriah yer hirda...seronok betoi tgk tumpang gembira tgk gambar..

~~ciklinn~~ said...

Happy belated birthday utk budak hardy yg comell... semoga pjg umur..dan jadi anak yg soleh yer...

wah byknyer hadiah dier...mesti seronok mak pengantin membukak nyer kan..

Cik Puan Mimi said...

ala kenapa aku tak sempat nak rasa sandwich goreng tu!!! ruginyer....

well hirda, best la bash haritu.. dun worry.. semua ok dan perfect... makanan semua heaven la ;)

wah hadiah paling best + mahal tu siap dapat mic lagi.. memang nak suruh hardy masuk AF20 kot.. hehehe mak aku siap kagum tengok hardy asyik tukar2 CD tau. hehehe

ILA said...

besh...besh...sungguh meriah aritu. Aku mmg setuju btl ngan org lain yg mengatakan acar buah ko tu sedap!! laki aku yg over puji acar buah tu.... dia siap bisik kat aku "acar buah dia sedap!!" hehehhe

Psl goodies bag tu....mekaseh la yer!! aku risau gak kot2 x kene ngan taste ko....

Ermmm lps ni aku pulak nak ngadap bash AFIQ...hopefully semua nyer berjalan lancar

Jue ~ mama DnD said...

Thanks sekali lagi hirda...(ni kali yg keberapa aku ucap ni..hehehe..no harm..)
party yg sgt meriah & happening...
dah 3 minggu berturut p beday bashkan... on e way balik tu danish tya..lepas ni beday to you sapa..??..
xder pelah yg terkurang aku rasa terlebih ado... terlebih mkn kek yg cedap tu...
Hardy suker eh...mamajue pun suker tau... that y beli tuk hardy...

Sham Ummi Echa said...

hepi 2nd besday hardy...
bes..bes..bes..bash hardy ni.. food dia sdp2 belaka.. aku siap mkn ayam faris tu ngan roti jala lg.. hmm dapnya..nikmatnya..heheheh

hope hardy suka ngan present yg x seberapa tu yer.. main ngan daddy n mama sama2 yer.. jgn plak mama ngan daddy yg main.. hardy dok meraung plak x dpt main..heheheh

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

dahlah hirda..malas aku nak comment..aku jealous ni tau tak???keh..keh..
kelako tul aku leh tarsalah date birhday bash hardy..ingatkan hari sabtu..tok2 hari ahad..sorry sesangat hirda..hari ahad memang tak leh joint, sebab aku ngan hubby ada hal penting..
btw, aku tengok ko berjaya membuat birthday anak bujang ko ..sangatlah happening ngan food,decoration dll..tahun depan ada lagi kan??biler kiter nak istiharkan rancangan share hadiah tu ek..start 2009 tau..aku nak kete remote control tuk Rizqi..keh..keh..

Jasfyra said...

waa...bestnya besday party hardy ni..meriah bukan main..tgk kt blog org lain pon, sama meriahnya...
sukanya hardy main mic tu..senyum je dia...hepi belated besday boy...

MAMA IQA said...

wah..blue lagi..
to hardy, happy belated bday ye..be a good boy ok..meriah sungguh party tu..

Puan Iza said...

Hirda.....pertama skali aku minta maaf byk2 tau...sori...sori...sori....coz tak dpr arrr nak pegi besdat bash hardy...kan aku ada anta msg kat hang ckp nak pegi lambat skit kan lps asar camtu.....tapi ada lak sedara dari perak dtg umah...huhuhuhu...rosak plan aku nak gi besday bas hardy.....time aku ada plan la dorang ni dtg plak....hehehehe..
Hirda, apapun happy birthday to hardy.....rui arrr tak pegi besday hardy...tgk meriah sgt tu....huhuhuhu
Hirda, aku nak jumpa gak arrr dgn hardy nnt coz nak kasi hadiah besday kat dia....mmg dah ada pun hadiah tuk dia....aku dah beli awal2 lagi tau :-). yealah sbb sebelu tu mmg dh plan nak pi besday bash hardy kan....
Ermmmm....nnt iza msg or call hirda lah nnt bila nak jumpa ek....boleh tak?