Nuffnang

Thursday, November 13, 2008

the days where i was away fr home - part 1

halu all...
i was unable to update or leave comments in blog @ the hotel. boleh bc je ok? stress...

im @ changi airport now... saja dtg awal coz nk online. hehehe....flight balik kl @ 12.45pm.

okeh.. a lil update

day 1 - 11 Nov 08
landed @ changi airport @ 11.30am. straight pi check in to hotel. this time CMW sedikit bermurah hati, soh their staffs stay @ hotel yg cuns + dekat dgn shopping mall... hehehe.
then, amik cab, went to cmw hq office @ harbourfront centre. had lunch with my IT team @ vivo city. sempat singgah mothercare. aku mcm org sewel masuk mothercare kat sini. besarrrrr gila. stroller byk sgt. segan nk snap pic..nampak cam jakun lak..(hahha..memang jakun pun). sempat beli puting for hardy. cheaper RM8 fr kl. ;)

back to office, aku kena present kat other deparment about system Exxonmobil yg aku maintain. altho it's a last minute preparation... thank God, I made it... ;)

6pm, aku dh tergedik2 nk balik. me, butter (my asst) and neyamat went to orchard rd. Orchard rd x byk deco xmas lagi. seperti biasa..activity wajib bila dtg sini...shopping parfumes....
aku beli 2 parfumes je for me...(JE??? hahah). the rest semua for my sis, daddy & hubby. i wish i hv extra money...huhuhu. damn cheap ok? we hd dinner @ restoran Ayam penyet RIA. hahah.. mcm le kat kl x de kan? tapi here, aku rasa much better than kl.

pastu, we went to Bugis Junction that just next to our hotel. found this ABC shop yg jual murah2 stuff. bought shampoo & bedak huggies kat hardy. saja gatai nk membeli gak coz aku x pernah jumpa kat kl.. then, baru balik hotel, mandi, chatting dgn hubby sambil tgk desperate hosewives (wajibbbbb).
i miss them.... hubby told me, hardy ada tanya pasal aku... & he behaved sgt2 today...
thats my boy....isk isk...

more pic here <---will update bila sampai umah. to be continued….

@ klia

spore flyer

butter depan cmw hq spore. entrance opis kat parking lot ok? x pernah aku jumpa opis camni. coz derang ikut feng shui...apa raa....

vivo city. view fr office entrance..

me.. smile happily after bershopping....

get ready for desperate housewives & chatting with hubby

for hardy. bedak prickly heat tu dh lama x jumpa. still ingat aku guna time kecik2.

from left. for my dad, me, me & hubby. = SGD100 je semua ni ok?

arden beauty. got this for SGD48 = rm117. kat kl +-rm250 rasanya.

17 comments:

Cik Puan Mimi said...

wah bila kau nak balik ni weeii.. rindu dengar celoteh kau ni..

wah sempat gak kau me'rembat' yer kat sana.. macam2 plak tu.. yang prickly heat memang jarang jumpa dah..

i likkeeee vivo city... kalau aku gi spore lg, memang aku nak pergi lagi vivo city tu..

amboi borong perfume nampak..

wanie said...

sempat jugak ye hirda shopping sakan kat sana...byk perfume tu

Jasfyra said...

waaa....soping sakan tuh..sambil nyelam minum air ek..patut ar senyap je lately.rupa2nya O/S.
murahnya perfume kt sana..jeles ar..huhuhuu

mrs khairul said...

weh murahnya perfume kt sana..aku ingatkn aku beli kt duty free KLIA tuh dh murah sgt lah..hampeh..kena p sana lah nmpknya nnt..(brangan je lah ni)

weh sure ko rindu gilerrrs kt hardy kan..how's ur preparation 4 bash?complete ka?

Mimi~Najeeb said...

ohh..seronoknyer ke singapura..barang2 sana (mothercare & others murah dr mesia ye? huhu..ni lagi menambahkan keazaman ku nak ke sana)
Aku dah agak..sure MC dorang besaarrr gilerr..sbb negara tu purchasing power mmg powerrr cam kt Saudi la gak..MC ada mcm2 kann :D
Aku tgk powder Huggies tu dok ingat aku je yg suka beli benda camtu..tu hari aku gi Bangkok aku jumpa Wet Tissue MamyPoko..(Mesia takde kan..so ala2 jakun la..hubby aku pun dok 'hasut'..'Beli la byk2..kt Mesia takde'..apa lagi aku hangkut sampai 6 packs..ntah apa2 je la aku nih..buat berat luggage mak aje..

Daddy said...

Hello. Dropping by from Farahar's blog. Nice blog and interesting stories. Take care. Will return for visit soon.

Azie said...

hohoho byknyer perfume hirda.

lieya_latif said...

mak oiii...syoknye bershopping hirda...aku dok jeling2 beg plastik hasil rembatan yg ko pegang tu.....

woit...arini ade sok sek sok sek baru tau....kak mimi tgh mengelegak gile tu....he he hehe

weiii ari tu kate risau daddy hardy leh tak jage hardy...ni aku tgk ko rileks jek....mood shopping dah mengaburi segale nye yeak he he heeh...alah jgn risau...hubby ko terra bab2 take care anak ni...

selamat bersingaporian yeak!!!!!!!!

eija28 said...

wah...byknyer perfume kak hirda shopping...nie jeles tahap ghaban dah nie...berangan plak nie bila nak sampai singapore plak nie....

Sham Ummi Echa said...

wah hirda...sakan ko beli perfume yer... murah giler kt sana ek... aku ni lom penah pon jejak spore tu lagik..hahahha bapak jakun aku nih.. kalo g sana mst bwk duit manyak2 la kan.. baru pueh ati..

ILA said...

hahaha kalo dah antu sopping...jejak kemana pon sure x lepas dr sopping2 ni....hehhehe

Memang la kan?...kat sana byk yg lebey murah dr sini....baju2 branded pon murah lg kat sana. Kalo g time krismas nyer sales lg leh giler sey!! sib baik ko g sblm krismas...kalo x harus la aku jeles thp cipan kat ko ni...wakakakka

Puan Iza said...

wah! sambil menyelam minum air ek...bagus...bagus....bayak shopping arrr...tang perfume tu tak tahan tu...murah arrr...

Ayong said...

wah..best! dpt rembat parfumes!

lama tak jejak sgpore tu....

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

hah lama bedak tu tak nampak kat malaysia..dah kene blok ke..keh..keh..
banyak tul perfumes tu ..leh bisness tu hirda...

As said...

hmm sonok nyer dpt jengjln.... wah kemain lagi byk perfume yg hirda beli... kiter ni mmg suka perfume... tp yg certain2 brand jer....hmm... murah erk ka sana....

Hirda Ibrahim said...

mommies: hahaha.. ye betui.. aku sabaq & mengucap byk2 time kat kedai parfume tu.
kalu korang pi spore, pi lucky plaza tau. kat sana melambak jual parfume2 ni. murah byk fr duty free. + ori lagi...
betui korang, bila shopping aku x ingat anak kat kl...hahaha..sungguh x senonoh ini mak!

Joachim said...

Oh my god, there is really much worthwhile data in this post!
EXCELLENT STEAK DIANE