Nuffnang

Saturday, November 1, 2008

new haircut...

i insisted aka paksa hubby to bring hardy to nearest kedai mamak.

reason?

if anything happened (rambut hardy buruk ..) we still hv 2 weeks b4 his bash. in 2 weeks, rambut hardy leh tumbuh & cun skit... hahaha.... me, soooo paranoid!!

as usual, b4 hardy agree & willing utk kepalanya di pegang oleh mamak itu....
1) hubby kena gunting rambut dulu... (so that, hardy tau.. gunting rambut ni normal, semua org buat. bukan dia sorang je yg kena buat. fuhhh...sungguh panjang pemikiran anakku yg baru masuk 2 thn itu)
2) me, have to dukung hardy & tunjuk ikan2 kat dlm balang kecik @ kedai mamak tu. (nk bg happy mood kat hardy)
3) me again, hv to bercerita... all the goods things that he will get if he willing to gunting rambut. (aku rasa mamak tu sure heran, pompuan ni pot-pet, pot-pet, non stop. LOL)

last but not least,
4) mamak tu umpan dgn lolipop. (grrrr... i dun like, melekit2 le mamak..)

tapi mcm biasa, dia dok diam the 1st 2 mins je. lepas tu ....HUWAAAAAA.....

tapi that mamak dh expert, altho hardy menangis & kejang2kan his badan, siap gak si mamak tu potong rambut hardy... :)

hardy looks like mamat askar pulak now..... eiiiii......


before - mulut berlemoih mkn biskut


daddy tgh gunting rambut

hardy: x mo, x mo. huwaaaa...


after...

14 comments:

farrahar said...

ooo jambul depan simpan yeaa... kalau tak nanti macam adam, macam askar. hahahaha

mrs khairul said...

wow..the cute lil boy dh cut rambut lah.new hair 4 ur bash yea.siap bukak baju tuh..hirda aku serik arr p mamaksss..edih aku tgk kanda meraung kena cut rambut..now daddy dia yg cut..tu yg kokak semacam jek..hahhaha..

lieya_latif said...

hi hi hi kelako bace kisah ko memujuk hardy before potong rambut....comel jek....tgk pic die yg siap lentok2 badan sebab geli tu pun kelako he he he....tu le cabaran ade anak lelaki kan...

Mimi~Najeeb said...

waa..new look for his b'day..ensemm :D
mcm army la..kasi lak pakai baju tu dgn pants tu..mmg sesuwai..hihi.
mamak kt kedai aku bwk najeeb tu hari pun bagi lolipop..aku pun x suka pasai melekit la nnt..yg powder tu hari tu aku nmpk mamak tu nk letak..teruih aku ckp toksah..sbb da tau pe'el dia kalo org lain letak powder..mommy dia yg letak pun kekadang member 'hangin' inikan pulak org lain..huhuhu

Jasfyra said...

eeeiiii, mamak2 ni mmg suka bg gula2 kt budak kan..kadang2 geram gak..uhuksss.tp dah rezeki.amik je ar

alahai...encem ar hardy ngan rambut baru..ok ar tu mama.xde ar cam askar sgt

Sham Ummi Echa said...

aku rasa ok jer hardy gunting rmbut nih.. encem jer aku nengok..
echa pon da kena kerat rmbut dia.. da kontot abis da..uwan dia kejekan.. nnti senang aku upload pics echa ek..

azie(mama auni& erin) said...

amboi encemnyer hardy..

Puan Iza said...

Hirda...bawak hardy pi kedai mamak gunting rambut ek...ok arrr kalo haikal sure tak leh nak guntingnya...anak ku itu mana mau dok diam...papa dia nak gunting rambut pun susah...dia tak nak bagi...
mesti ensem hardy masa besday bash nnt....

Sue@MamaMaryam said...

hehehe... sabo je la ... aku nasib maryam ok..klu x..sora aku je la akan kedengaran kt saloon tu..hohohoho

Puan Iza said...

re: ooo tak leh post komen ek...tapi yg lain post ok jer...

wanie said...

wah..hardy dah ade rambut baru untuk birthday bash nanti ye...
irfan tak pernah gunting rambut kat kedai...abah dia yg cukurkan sendiri

Ayong said...

alahai. hardy..apa sudah jadi..manyak chantekk pulak jambul tu..hehehehee

Cik Puan Mimi said...

hirda, sama la dengan aku, kalau boleh potong rambut b4 raya or apa2 ocassion sebab kalau gunting tu tak berapa cantik, still ada masa rambut tu nak tumbuh balikkan..

wah hardy potong rambut sampai bukak2 baju tu.. ni dah betul2 macam askar ni.. kelakar tengok muka "x mo, x mo".. anak dok terjerit2, mak sempat snap gambar.. sunguh over excited mak tu.. hehehe

Jue ~ mama DnD said...

jambol tatap maintain....apsal mamak tu x cover badan dia ngan kain.. gaknyer dia x suka rambut yg jatuh kat badan dia tu kot..miangkan... kalo danish plak suka sesangat lah p gunting rambut... kalo leh dia nak botak...aku yg x bg..