Nuffnang

Thursday, November 13, 2008

the days where i was away fr home - part 2

Day 2 - 12th Nov 08
we hd bfast @ toastbox. i hd milo dinosour + toast bread & half boiled eggs. aku gila minum milo dinosour kat sini. ;)

then, me & butter berpecah. butter needs to go to office while i need to attend the Exxon team building @ changi sailing club. butter will join us later for BBQ dinner.

reached there by 9.40am. budak2 lain semua dh sampai. bfast lagi (uihhh camna x bulat kan?) & start le team building.

disebabkan aku the only muslim yg ada. awal2 derang dh ckp all foods are halal. alhamdulillah.... heheh

food sedap sgt.

by 5pm, butter & budak2 IT lain sampai. by 6pm starts berbbq. x sampai sejam, hujan turun lebat. semua pindah dok bwh building. byk seafood je. x sempat nk snap pic coz bz mkn & sembang aka gossipping. LOL

then, shah (my it colleague) dgn baik hati telah mengoffer diri nk hantar kami balik.

pasahal aku awal2 dh cakap... aku nk pi mustaffa centre dulu. coz hubby sms bagitau kawan dia kata corning ware kat sana murah.

mustaffa centre ni buka 24 hours. so, kami x rushing le nk balik.

sampai mustaffa centre, tgk2 corning ware dia mahal fr duty free. x jd beli. tapi aku siap beli sudu & garfu plastik for hardy's bday nanti. hahaha..cari sudu garfu sampai ke spore. ye la..dh dekat sebulan aku cari kat tesco & giant. asyik habissss je. so, dh alang2 aku jumpa kat sana, aku beli la terus.

crocs kat sini murah. SGD39 = rm95. tapi aku x tau size hardy. takut terbeli kecik lak. huhuhu...

so, kensel le cita2 nk membeli crocs kat hardy.

aku sempat gak beli present for bday afiq nanti... tunggu ek afiq. ;)

balik hotel, mcm biasa mandi, chatting & zzzzz..

to be continued...

rupanya hotel kami opposite national library

my toast bread + half boiled eggs + milo dinosour

view fr meeting room

byk ni je yg dpt join. sorang fr MY, sorang HK and the rest singaporean.

my yummy lunch. (jgn terpedaya. ini baru my 1st round..hehehe)

sesi luahan perasaan... muka stress je sorang2...

finally. complete IT solutions department. (specky guy yg row belakang sekali tu our big boss)

miss them sooo much..isk..isk..

13 comments:

Mimi~Najeeb said...

milo dinosaur tu nmpk menarik la..pls describe the taste.terliuq aku tgk cam pekat2 gitu..huhu
Sedapnya ye lunch hang..adakah itu pandan chicken yg ku nmpk? sib baik depa provide halal food kan..
apa lg barang2 yg dijual kt mustaffa centre? selain pinggan mangkuk?

Hirda Ibrahim said...

mimi:
~ milo dinosour tu normal ayaq milo cuma depa tabuq serbuk milo atas dia byk2. aku kat umah memang dok bancuh milo camni time aku kecik2. mak aku selalu bising milo cepat habis pasai kami adik beradik dok bancuh lagu ni la. hehehe. la ni baru depa dpt idea nk market this thing. sungguh ketinggalan zaman...hihihi ;)
~ oh yes, itu pandan chicken. i ate 3 ok?
~ mustaffa centre tu adik beradik skit dgn mydin kat MY ni. tapi dia jual semua branded stuff. besaq & tinggi gak building dia. tapi jln dia sempit. sungguh sesuai nk bwk stroller. so, byk indian pi sana coz dia juai byk brg2 nk masak for indian gak. hang tau, crocs depa longgok2 je. mula aku ingat brand asadi ke, tgk2 laaa crocs...

Hirda Ibrahim said...

eh salah type.. patutnya "SUNGGUH TAK SESUAI NK BWK STROLLER"

eija28 said...

sedapnyer tgk set makanan kak hirda...tak tahan tgk milo dinosour tu....bestlah sambil g metting boleh window shopping....huhuhuhu...eija pun suka minum milo pekat2 nie....

wanie said...

menarik betul milo dinasour tu..pekat je..mesti sedap

Puan Iza said...

Hirda...iza pun suka milo dinasour tu...best kan....nak2 buh milo byk2 hehehe....

~aza...as / ummie afiq~ said...

ooo...hang dok opposite National Library tu kaaa...memang hotels kat situ cuns tuu...mahai jugak tuuu ;)...murah hatilah company hang...last year aku pi conference kat national library tu...kami dok hotel yang belakang2 jeerr....hehehe...aku tak dan pi mustaffa ctr tuu dulu...frust sgt....dok mengekoq hubby aku cari jersey MU jeeerr...nak pi kemana pun tak sempat :(...big boss hang yang specky tu nampak macam muda lagiii...baguih betui...muda2 dah jd big boss ;)

Cik Puan Mimi said...

hirda, aku pun suka minum milo pekat2 memang best. tapi pastu mesti sembelit :) hehhehe

wah kau sorang jer muslim, kiranya terer jugak la kau boleh masuk company ni kan.. boss kau tu tersangat la muda.. berapa umur dia?? aku rasa tak sampai lagi 35 thn kan..

kan aku dah cakap crocs kat sana murah kan??? aku tak beli kat sana sebab yang aku berkenan tak dak saiz plak..

nasib baik kau bawak nb kan.. boleh kau chatting dengan shahnon.. boleh gak tengok muka hardy..

Jue ~ mama DnD said...

milo dinasour tu mmg sungguh x tahan melihatnya... x per hirda bulat pun bulat a..yg penting hati senang...(ni kata² tuk diri sendiri jugak yg semakin membulat rasanya..huhu)...
bila dah jauh camni barulah tau erti rindukan.... sure hardy pn rindu kat mama diakan... ko x nangis ker setiap kali dgr sore hardy... aku dulu danish duk kg pun.. aku nangis setaip kali ckp ngan dia thru phone...sedih siot... tp kalo dia depan mata aku slalu gertak dia nak hantaq dia balik kg..hehehe aku kan mama yg agsk 'kejam ' gitew...

Hirda Ibrahim said...

eija, wanie, iza:
sedapkannn? actually dh lama x minum. coz malas nk bancuh kat umah... hehehe..

aza: ooo yg hg pi last yr kat sana rupanya. a ah hang, aku terkedu tgk bil. 2 mlm SGD700. mahai gila. tu w/o bfast tau. kalu dgn bfast lagi mahai. takpa, bukan selalu pun. mustaffa centre ok la. tapi aku lagi suka pi orchard rd..hehehe.
big boss aku tu otak 2x5 ngan staffs dia. hahaha umo dia late 30's. tapi muka nampak muda.

mimi: hahaha. aku x pulak kena sembelit ko.
IT team ada 2 org muslim. aku & shah yg pakai cap tu. tapi dia based kat spore. aku kat Mesia.
x de la terer mana. rezeki je tu...
boss aku umo dia late 30's.
a ahh murah crocs kat sana.
tapi tu aa dia letak longgok2. susah nk cari size.
nb itu benda wajib other than digicam... hahaha..

jue ~ aku x dpt cakap dgn hardy. dia dh tido. tapi hubby la dok update apa hardy buat hari2...

lieya_latif said...

eceh...mili dinasor konon!!!! bahasa mudahnyeee ---->

MILO TABUR SATUUUUU!!!!!
(aku selalu order ni kalo pi mamak)

ala...rileks hirda....dah nak lik dah tak lame lagi....seb baik ade teknologi canggih...dpt le gak chat2 kang...bawak bersabo nooo

ILA said...

Milo dinosour tu yg x thn den tgk tu!!! Skrg kat kedai mamak kat cni dah byk yg buat milo dinosour ni....mmg pekat pastu btl la ckp kak mimie tu...mula la sembelit wakakakka

Wah...hg kat sana dah x mcm g kerja je...siap ngan shopping, makan2 sungguh seronok btl!! Cantek btl view dr meeting room tu ek.A'ah la bos hg tu muda btl!!

Shian HARDY ngn dd dia...mesti rindu giler ko kat diorang kan...sabar je lah nak wat camne!!

Hirda Ibrahim said...

lieya ~ aku dh balik kl semlm la.
dh masuk kerja pun today.. hehehe.
ooo milo tabur nama dia...
kononnya sepa letak milo dinosour tu komersial name aaa..hahaha

ila ~ team building siang hari je. mlm je free. tu yg cam rushing nk cari barang tu.
rindu kooo.... aku tido siap mimpi2 lagi... huhuhu