Nuffnang

Sunday, November 23, 2008

Afiq Amani's 2nd Bday bash!!!

Date: 22nd Nov 08
Time: 8.30pm - 10 pm
venue: afiq's home
theme & theme color: animals & green + white

1st of all, aku nk congrats kat ila & hubby coz berjaya mengorganize bash yg sungguh kretip.

thanks for having us there.

kami sampai around 8.45pm. tgk2 lrg yg ila kasi map kena block dgn khemah kenduri la pulakkk..
kelam kabut aku call ila. sib baik...

bila masuk umah, tgk2 ramai gak yg dh sampai. pose2 dulu, then start le the cake cutting.

pastu terus ke acara MAKAN!! yahhh aku suka itu mee goreng & air vico, rasa nk hangkut je balik umah satu tong vico itu... muhahahah...

pastu aku angkut hardy dok dlm umah for acara gediks bersama mak2 yg lain..hehehe...
seperti biasa, kalau part2 nk gedik ni, camera sue yg menjadi mangsa...
oh lupa ckp, mlm tu cam kompem je aku akan berbisan dgn sue... ahahah.. maryam begitu baik dok dgn aku.
x kisah mama dia x dak... keh keh keh.

to Afiq,
semoga menjadi abg long yg penyayang & hope u like pressie fr hardy tu k? :)

okeh..im ready. tetap ikut theme kaler altho kaler ijau kat tgn baju je..;)

nak gak pose altho dh nk masuk ke dapur pun..

bday cake yg aku terlupa nk rasa..isk isk :(

"happy bday Afiqqqqq"

maryam & sue.

time mama mkn pulak. daddy layan le hardy dgn goody bag itu.

pose gediks dh start. tgk sapa dok bersandar kat aku ituuuu? hehehe

Thanks to Shah <-- hubby lieya. coz dia je la yg rajin mengsnap pic2 ni. daddies yg lain dok menyembang kat luaq.

11 comments:

madam CT said...

best nye klo dpt join korang kan..

sana sini sinun attend besday party..tulah semangat setiakawan

tabik spring ngn korang..

wanie said...

maryam tu bermanja2 ngan bakal mertua ek..hehehe..

arghhh..wanie kena balik awal lak time tu...kalau tak leh gedik2 sama

Cik Puan Mimi said...

yer lah hirda, aku sampai jer kat lorong nak masuk rumah ila, dah jumpa khemah orang kawin.. ngelabah jap, sampai sesat2 kitaorang.. heheheh

apa pun memang kretip sungguh si ila tukan.. kek pun lain dari lain, pastu custome afiq pun comel, goodies bag pun uniq jugak hehehe

weii aku kesian sungguh tengok muka hardy kena cekau.. harap2 tak tinggal bekas.

eija28 said...

ila mmg kreatif kan....eija pun menggelabah bila tgk khemah tu dah tutup jalan...nasib baik sampai awal...pic yg last tu mase tu eija dah blk erk....maryam bermanja2 dgn kak hirda...huhhuhu

Zanna_MamaBatrice said...

confirm ler tu hirda....
sue....ko mintak hantaran tingi2 sikit..hik hik hik

jarang mummies buat besday malam kan.....kreatif idea ila...yelah, mlm nie sejuk sikit...anak2 pun rasanyer relaks sikit...x byk nak meragam......

comel jer afiq ngan costume dia tu....

korang nie...jeles arr...bila ler aku dpt gedik2 ngan korang erk...

re : hirda ...anak dara aku tu belum nak masuk 2 tahun....bulan 1 nanti.....tulah, dia tinggi...ikut aku kot..he he he...
aku pun mmg suke bila dia ckp ame ame tu...tu belum ko dgr lagi....he he he

Puan Iza said...

tu laa....sib baik hirda bagitau iza jalan tu ada khemah kenduri....dah la iza ni lupa print map umah ila.....sib baik gak hirda tolong bagi direction...kalo tak....tak sampailah daku ke umah ila tu...hehehehe
tapi, daku sampai lambat skit arrrr tak leh nak pose pic banyak2 dgn korang sumer....ada sekeping dua tu pun jadi la....:-)

Hirda, minta izin copy paste gambar yea....mekasih :-)

lieya_latif said...

keh keh keh rupenye kisah kite same laa yeak...disebabkan khemah org kawin tu...terus ilang punca arah jalan aku tau...pusing2 lame gak laaa...lagi pun aku konfius byk no name jalan...rotan mcm2 rotan ade keh keh keh

tu leee...ila kreatif kan...tak terpikir pun nak buat cenggitu ....takpe laa pasni leh mintak khidmat nasihat dier....

wah wah korang dah buat perjanjian sehidup semati ker.....tapi memangpun aku pun perasan si maryam kemain baik lagi dok ngan ko mlm tu....boleh lee jadik menantu tu....kih kih kih

Sham Ummi Echa said...

semua sama kes ngan ko kan.. sesat barat gara2 khemah org kawin tu.. pas2 sumer nama jalan ada rotan kt dpn...wakakaka..sib baik jmpa...

ko nk dpt menantu ke ko nk dpt anak girl ni hirda...hehehehhe..

hirda..aku sau gambo kt cni yer.. tenkiu..

Mimi~Najeeb said...

sungguh meriah tul party Ila organize utk Afiq..teruja aku tgk kek tu dgn animals penuh ataih tu..kreatif tul maknyer..
confirm la pasni berbesan la hang dgn Sue...hihi...baik je kan Maryam dok bersandaq kt mak mertua dia..hihi
Hardy baju tu cantik la..hijau kt tangan pun ok apa..kira hijau la tu kan ;)

eMMa@iKKa said...

Hirda!! aku ingat aku sorang yang sesat rupa nyer ramai lagi yang sesat..Thanks for the directions!Tapi betul2 fun lah birthday Afiq nie..meriah giler. Before we all balik..tuan rumah sempat main mercun.!!!

p/s..Thanks for keeping the ring safe.Aku dah cuak bila cincin tu hilang nyerlah pemberian dr mak mertua aku oooo.kalau hilang apa den nak jawab...

sue@mamaMaryam said...

keh keh keh..cam kompom je maryam nak jd menantu ko..klu derang suka apa salahnya.. ( abeh la klu one day maryam + hardy baca komen aku ni ) hihihihi .tah la maryam susah sket nak suka kt org.. maybe dia penah mkn air tgn ko tu yg dia suka kt ko.. budak x reti menipukan? km mmg pelik dia ok ngan ko.. nak kt selalu jumpa x gak..klu jumpa pun bukan lama...hehehe