Nuffnang

Thursday, November 27, 2008

kami???

hardy makin byk cakap..latest sekali yg buat kami gelak...

mama: hardy, meh mama suap nasi nk?
hardy: x mo, x mo! KAMI x mau makannnnn.....
mama: KAMI?? LOL

rasanya dia belajar kat nursery kot. now skit2, KAMI, skit2 KAMI.

then korang teka dia nanyi lagu apa ni??

hardy: tek eyem! tek eyem! (sambil joget2)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.tau x? tak tau? ni jawapan dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MARY HAD A LITTLE LAMB!!
hahaha.. kami gelak mcm nk pecah perut masa mula2 dgr hardy nyanyi. serius bunyi dia cam "taik ayam" je... LOL

19 comments:

Sue@MamaMaryam said...

org kedah mmg bahasakan diri kami kan??? keh keh keh..

aku x tahan nak gelak la..taik ayam??? keh keh keh... aduhhhhhh keras perut aku nih... hardy2... iskhh comel sggh perangai... now dah riuh ek mulut dia... thibur je kan... buat la video ..nak dgr sora tek eyem..hardy tu.. hahahahaha...

Hirda Ibrahim said...

sue,
aku dh byk kali try nk amik video. dia makin terer now, nampak je aku pegang camera. terus diam, x mo nyanyi oe joget2. ni dok cari idea camna nk amik w/o dia perasan..

Azie said...

heheeh pandai yer dia sebut kami..aku rasa adalah tue dia dengar mana2org cakap sbb skrg dorang tgh bljr & mendengar hehehe..nonie plak slalu kata ini barang aku...bila aku tanya balik barang sapa..barang nonie..tau pun takut...

Mimi~Najeeb said...

hahaha..kiut ok..tek eyem..tek eyem...letak la video..nk tgk..
kami-kami ni ala2 skema gitu kan bila budak2 cakap...cute ok..hardy tu mmg da comey..buat/cakap la apa pun tetap cute..

Sham Ummi Echa said...

hehehhe klakar la hardy sebut kami.. biasa bdk2 sebut kita kan..

tek yem...tek yem... aku pon igt taik ayam gak memula..hahhaha... pasni mcm2 lagu la ko dgr yer..

Jasfyra said...

hirda..kalo ko xckp tek ayem tu apa..sampai sudah aku xtau..kakakakakaa..alahai anak2 zaman skg..pandai tol ar..

Cik Puan Mimi said...

heheha lawak sungguh la, macam nak kejang perut aku ni dengar lawak taik ayam pagi2 ni.. nasib baik kau peka dengar apa yang dia nyanyi tu .. heheheh

lenkali kau standbykan kamera kat tepi tv, pastu kau buat2 la ajak dia nyanyi lagu tu, mesti dia tak perasan.. hehehehe

Zanna_MamaBatrice said...

kemana tumpahnyer kuah kalu tak kenasi hirda...org kedah camtu kan....suka bahasakan diri "kami"...he he he...

ala tomel...kelakar arr hardy nie...sib baik ko leh faham erk...tp camner dari mary had a little lamb jadi tek eyem erk...he he he....

Jue ~ mama DnD said...

hirda terus trang aku ckp..aku mmg tgh tensi tahap cipan.. nak wat reservation kat pd tuk f.day laki aku.. sekali aku baca enrty ko ni release tension aku ko..aku gelak sampai tahan² perut..lawak gila yg ko tulis 'tahi ayam' ayam tu...

wanie said...

hehehe..comel je hardy sebut tek eyem tu...ingat kan ape la tek eyem tu..wanie pun ingat taik ayam ayam jugak mula2...hahahah

~aza...as / ummie afiq~ said...

hahaha...hardy mmg pandai cakap...geraamm akuu...cutee jeer dgr dia cakap...nanyi bunyi taik ayam kaaa??? hahahhaa...taak paa...baguih hardy....:) kalau afiq nyanyi sure tak dengaq bunyi langsung :(....

lieya_latif said...

ha ha ha ha...pecah perut aku gelak bab lagu tu....ko rekod tau, letak kat sini aku nak dengor....mesti kelako.....lagi2 bab ko tulis dengar cam taik ayam tu.....he he he he....

perghhh...KAMI!!!! .... okey le tu...mmg kedah mariiiiiiiiii punyeeeeeeeeeeee keh keh keh keh

eija28 said...

kelakor lah hardy nie.....tok eyem...tok eyem....pandai erk klu pegang camera nak amik video pandai plak dia senyap erk....

eMMa@iKKa said...

hahahahahaha!! rasa nak berguling jer dgr Hardy nyanyi tek eyem! tek eyem! tu..rupa-rupa nyer lagu Mary Had A Little Lamb...:) tak apa Hirda ada juga peningkatan dlm sebutan dia tu...Cuba suruh dia sebut AEIOU..mesti lagi kelakar jer bunyi dia nanti..Ikka dah cuba dulu dgn Trisyia..siap dgn mimik-mimik muka lagi..kalau ada video cam..mmg rasa nak shoot..:)

Puan Iza said...

hahahahah...kelakar lah hardy nyanyi tu.....ingatkan apa lah tek eyem tu.....cam jauh benar bunyinya dgn 'mary had a litte lamb' tu....keh..keh..keh...

ooo dah pandai sebut kami ek....mesti ada yg ajar dia kat nursery tu hirda...

Norasma said...

Hi hirda..saya kawan suhaila ...i add u as a fren inside the FB ...

yong said...

hahahaahahaha
hardy ni bikin aku pryah perut arrr!

'taek ayam' ka????

Zanna_MamaBatrice said...

hirda...bila nak update lagi nie...
aku ada kasi kerja rumah sikit kat ko....sila ler dtg jenguk erk apa kerja rumahnyer itu...he he he

mrs khairul said...

aku pon konpius lagu apa la si hardy ni nyanyi..hahahahhaa...kanda pun ske nyanyi tp ikut iklan kt TV..

weh haritu ko tanya psl toilet train kan? ko dh beli cushion potty lom..kalo lom masa nak beli nnt ko ajak skali hardy k..bio dia yg pilih sendri..past tu nnt masa ko ajar dia dok atas tu ko kena tgu..pujuk la dia sambil nyanyi2 ke cerita apa2 lah..

lagi 1 ko tau kanda ada kt sebelah masa aku tgh type komen nih..dia tgk gamba hardy cpt2 dia p amik control car dia.."abekkk nih" hahahahah..dia nak ajak hardy main car lah..