Nuffnang

Sunday, November 9, 2008

Mia & Mija bday bash....

First of all, aku nk ucapkan SYABAS kepada diri sendiri yg berjaya sampai ke dapurmas cafe tanpa sesat!
LOL.. bangga nihhh..... kelam-kabut kuar umah pkl 11.30am.
sampai je, tgk2 cik puan mimi & family pun dah sampai..... cayalah mimi!! sab lagiiii la awai.

date: 09 Nov 2008
time: 12 - 5 pm.
venue: dapurmas cafe, precint 9 putrajaya.


thanks to lieya & shah coz sudi menjemput kami. next yr sila le jemput lg kat umah br ye..*wink *wink.
food semua sedap la. hardy mcm biasa suka yg amats dgn kulit karipap. aku rasa dia mkn 3 bijik. isi, mama & daddy dia yg ngap!

bday girls sungguh gorgeous... & x meragam pun. aku rasa coz derang tau tu bday derang... pandai..pandai.. ;)
part paling terkejut.... tuan umah siap kasi award tu...
kami dpt "Family Paling Ceria". hehehe.. hubby aku pun muka terkejut bila nama aku kena announce. thanks ye tuan umah. :)

hardy semlm mood sungguh x baik. x leh org sentuh sikit. nk melalak je. rasa nakkk je aku ikat kat kerusi. dok diam2. :(
tapi kami kena balik awal skit coz terus pi Ampang. kenduri doa selamat sepupu daddy nk pi mekah. Kenduri kawin kat rembau kami skip coz hubby x larat.
imagine le aku dgn berjeans pi kenduri doa selamat. SELAMAT sungguh. aku sampai je terus duduk dlm umah diam2 x bergerak2. hahaha... sib baik MIL aku sporting.



on the way.. (hardy pakai bj lain dulu coz takut muntah..huhuhu)

baru sampai. terus cari belon.

mak pengantins with mija... (mija senyum ketap gigi tuuu)

hardy yg sungguh x senonoh. dpt goody bag terus duduk atas lantai ok?

sham & echa

hardy: mama, beyoooo, beyoooo (blow)

jelesss....aku x dak dlm pic iniiiii.....

cik puan mimi & emily..

budak2 semua kejar bubblessssss......

mimi, aku sempat snap adegan emily peluk hardy... LOL. hardy muka confuse!

okeh..bday girls ready nk blow candles...

budak ni pun sibuk gak....

afiq pun...hehehe

note - pose ini dibuat time org dok bc doa ok? ish ish ish... apa ni mimi? hahahaha

hahahah...ini pun! siap leh pose gedik sambil bc doa ok?


tgk pisau tu... kellassss....


belum apa2 aku dh kidnap m&m for hardy...
afiq pun dpt.. hahaha

maryam dpt award "girl paling vouge" <--- betui x nama award ni?


& kami sefamily dpt "Family Paling Ceria". hehehe. :)

hardy pengsan dlm keta...

19 comments:

Mimi~Najeeb said...

meriahnyer..kek pun lawa sgt..aku termiss la gi party depa nih coz ' terkandas' kt rumah kenduri (hujan selebat2nya) by the time hujan reda dah kul 4.00 pm..sgt jauh la pulak nak ke sana dari PJ..sure by the time aku sampai org da balik..hmm

Puan Iza said...

sonok hardy kat besday party mia & mija tu....:-)

Cik Puan Mimi said...

yeha yeha.. tak sangkakan kita berdua datang paling awal.. excited sungguh!!..

aku pun kagum tengok hardy makan banyak karipap tu.. siap cakap "hot" lagi..

aku memang kelakar tengok hardy.. tak boleh org sentuh langsung. kemain marah farhan sentuh dia. pastu muka confuse sebab emily nak peluk dia.. anak dara aku tu pun tak malu nak peluk anak bujang orang. hahahah

bestkan dapat hadiah dari tuan rumah.. tak sangka you...hehehe nanti kat umah kau buat la jugak.. leh aku menang hadiah jugak nanti heheh perasan nih!!

oo kau tak jadi pergi rembau ek.. ialah time tu dah pukul berapa.. kalau sampai rembau, mau2 pukul 4 ptg tiba sana, majlis pun dah abis, baik kau pergi rumah sedara kau jer..

amboi sempat jugak kau suapkan hardy dan afiq m & m tu yek.. tengok si hardy jeling kat afiq tu.. hahaha

kau perasan tak gambar ramai2 tu.. bila kat gabmar aku, gambar kau tak de, bila kat gambar kau, aku tak de, nampak sangat tak muat nak gambar ramai2.. hehehe maklum ler kamera kita tak canggihkan..

lieya_latif said...

hirda,

thanks laa byk2 sudi mencemar duli datang bash aku.....jarang2 masuk putrajaya pun boleh sampai on time....mekasih lee noooooo.......

ha'ah aku pun terkejut gak hardy leh makan karipap tu sebab karipap tu pedas gile wooooo....next time aku buat karipap yg tak pedas le plak......tahan betul anak bujang ko pedas2 tu....he hehehe

alah plan nak kasi arward tu pun last minit tu yg kelam kabut pi kedai cari mug, frame bagai haaaa....kotak pun ala2 sedey gitu....main tangkap buat jek....yele, sabtu malam tu baru nak balut bagai haaaaaa.....ala saje2 jek memeriahkan suasane semalam......

hah!!! ko ckp besdei girl tak meragam....hu hu hu tunggu le pic dari sab nanti...kebenaran akan terselah!!!!!!!!!! he he hehe

lieya_latif said...

ops!!!sok sek sok sek aku email petang sikit...tadi aku dah taip bapaks panjang2 tup tup send tapi error pastu terus ilang cenggitu jek....tunggggggggggggggu

wanie said...

ye la..wanie sampai, ramai yg dah nak balik...meriah birthday mia & mija ni...nanti birthday bash hardy 15hb kan...insyaAllah kalau takde ape2 kami dtg ye...

Azie said...

seronoknyer dappat g besday bash party mia mija

~aza...as / ummie afiq~ said...

aku tak senang duduk sebenaqnya nak tgk gambaq2 bash mia & mija...tgh dok buat keja pun boleh pikiaq pasai blog....apeerr laahh..hahaha...aku curik jap tgk blog korang...aku tau...sure hirda akan cepat kilat update blog ;)...kita pose tgh shah baca doa... ;)..tak senonoh betui...hahahha....hardy memang moody betui semalam...aku tergerak sikit kerusi yg dia duduk tu dah merengek...sorry lah sayang oooiii...aunty tak sengaja :)

Zanna_MamaBatrice said...

woiii...
sgt menjelaskan diriku ini
waaaaaa

ha ha ha
hardy buat muke confuse plak kena hug ngan emily...kelakar arrr...
tp mmg ler emily & farhan nie jenis penyayang erk.....suke peluk2 kiss2 kengkawan...sweet jer kan hirda...

wah, ko pun dpt hadiah gark...family ceria gitew......congrate ler....

Jasfyra said...

meriah sungguh..
sayang xdpt joint..huhuhuu

MAMA IQA said...

tak sangka jumpa hirda..malu i u...tu yg dok jauh2 tu..dgn dtg sorg2 je dgn iqa..hiks!

ILA said...

Hamboi siap dpt hadiah lg...jeles sey!! aku sampai dah lewat yg ader hanya Eija, Fieyla (yg lain aku x kenal). Tak dpt aku nak bergedik2 ngan korang time amik gambo...jeles aku.

Hopefully time bday bash HARDY nanti aku ader la bergambo ngan mommies2 sume...hahha

mrs khairul said...

hirda tahniah kerana dpt award..huhu..ko kan mmg sentiasa ceria..jeles weh xdpt join..next week aku akan pastikan kami p beday hardy..wajib nih..eh hardy xmo dok dlm car seater g ke?

re: kanda pandai meniarap 3mths 1 week so aku expect balqis pun cpt mcm abg long dia gak..

Jue ~ mama DnD said...

Hirda, aku x sempat jumpa ko pung... org dah nak balik aku sekorga baru sampai...huhu..

Sue@MamaMaryam said...

hehe syokkan..mkn mewah sggh... yups aku suka tgk hardy mkn.. sampai tliur aku dibuatnya..

Ayong said...

weh hirda.aku jugak yang sesat barat!kenapalah aku sorang je yg leh sesat barat??hehehehe tensionnnnnn! akibatnya, terus tak dapek jumpo korang!

Ayong said...

re: dah..aku dah dpt.insyaallah, kalau tak de hal aku akan pi..dari hari tu nak pass kan hadiah utk anak2 kak mimi tak kesampaian..

Sham Ummi Echa said...

mmg happening kan bash mia n mija.. mkn pon sodap..kenyang beb.. hehehhe.. tp rugi la x smpt boraks pnjang ngan ko n mimi.. anak aku tu kan manja.. auww..manja ke ngada..hehehhe..

pasni bash hardy plak..insyaallah kitorang dtg.. bln ni penuh ngan besday bash jer kan..

eija28 said...

hardy byk erk mkn karipap....eija sampai aleh2 kak hirda nak blk dah....jeles arr tgk korang sume dpt hadiah dr tuan rumah....nak bergambar ramai2 pun x sempat...takpe besday bash hardy nanti hope dpt bergambar ramai2 dan yg penting time cake cutting tu mesti dah ada sana....