Nuffnang

Monday, December 15, 2008

3rd anniversary dinner....

still remember in last entry, i said wanna hv a nice decent dinner for our anniversary dinner?

so, aku surf & cari famous western restaurant in SA. & fr reviews, etc aku terjumpa Little Italian kitchen @ Plaza SA/masallam.

ptg Jumaat, lepas ambik hardy, siap2kan dia. after maghrib kami pun bergerak to plaza masallam. pusing punya pusing. x jumpa. heran sungguh. pi tgk directory, ada little italian kitchen tu. tanya pekerja2, last2 br dpt tau restaurant tu dh tutup..cheh!! sungguh spoil mood.

so, coz x larat jln dh, aku ajak mkn kat Old Town White Coffee je. heheheh... aku pulak tgh craving for it's kaya toast & enriched choc drinks dia.. dapnyaaaa....

so, kesimpulannya our 3rd anniverary dinner biasa2 je... next yr je la. nk prepare betui2 ;)

carseat yg aku keluarkan jap fr keta aku. over kan? kalu dlm keta x maunya dia duduk kat carseat. bila dlm umah, mau le pulak, siap soh pasangkan harness lagi.

sian le daddy, penat senyum nk berposing ngan hardy. hardy cam biasa, anti camera..

he prefers nk "tolish, tolish" (tulis)


sesi mengajar anak membaca. menu pun jadi la...

hardy starts x dok diam dh..

18 comments:

Cik Puan Mimi said...

ala hirda, ok pe dinner kat oldtown kopitiam.. aku pun suka makan roti bakar dia...

next time kena plan baik punya kalau nak dinner kat tempat best2..hehehe

tu carseat baru hardy ker.. nak lagi dia duduk kat carseat tu.. emily langsung tak mo.. aku tak tau la tahun depan ni macamana (kena pakai seat belt kat belakang)

Hirda Ibrahim said...

bukan le. tu carseat hardy sejak baby. carseat tu leh guna sampai umo 4 thn. tapi aku kuarkan jap coz pi basuh & vacuum keta. pastu malas nk letak balik. hardy x mo dok dlm carseat now. dia suka berdiri2 kat seat belakang.

aku pun x tau camna next yr nanti. susah le nk jalan2 camni...

lieya_latif said...

cian ko.....dah excited nak makan western...tup tup tutup plak kedai....tapi pade aku old town kopitiam pun okey what.....sdp gak....tapi aku tak penah makan situ...biase old town white coffee tu....tapi menu same jek kan.....next year ko plan baeeek punyeee okey....

aku suke tul hardy ngan daddy nye dok tulis2 tu...daddy boy sungguh bile tgk......he he he he

aku kalo gi OLWC aku suke cari tempat duduk yg area dinding....lagi2 yg sofa tu...mia mija aku letak tepi sekali...pastu aku blocking laaa.....ha ha ha ha padan muke tak leh nak keluar.....

same cam aku ...aku pun suke minum enrich choc drinks.....pekat likat rase coklat dier....yummy..

eMMa@iKKa said...

oh cik pn hirda!! Italian Kitchen kat situ dah lama tutup..dulu dia mengadap DEMC. Ikka dulu pun suka makan kat situ..sodap!!!!Mkn kat kopitiam pun sodap juga...:)..

Hardy nie sama kes jer mcm Trisyia..kalau car seat kat luar ngada-ngada nak duduk tp bila dlm car meraung-raung tak nak..next year bila law baru dah di laksanakan aku pun tak tahu nak buat camno nie...eeee poning kepala den!!!

Mimi~Najeeb said...

aku sampai la ni x pernah pi makan old town kopitiam..hang ckp best yg choc drink dia tu..teringin okeh (teringin takde makna apa2 tau..hihi)

Hirda Ibrahim said...

lieya ~ old toem white coffee le ni. heheeh..biasa le aku kan pemalas nk tulih panjang2. aku panggil old town jek. dap kan enriched choc dia?? terliuq dh ni...

hardy sgt daddy's boy now. skit2 "daddy". skit2 "daddy".
daddy dia pun block le tu, tapi time mkn je, pastu daddy dia luar pi berasap. kalot hardy bgn nk pi car daddy dia...

ikka ~ laaa ya ka? sungguh ketinggalan zaman. now dia ganti pelita nasi kandaq tau. sedap ek kat little italian kitchen? aku bc comment org dlm internet. tu yg teringin nk rasa tu.

mimi ~ u shuld try...mcm lieya ckp, pekat, likat! hehehe
tapi hg mintak ice skit je. kalu x, hg isap 2-3 kali dh nk habis. ice je lebih.. :(
paham2. aku pun yg x dak apa2 ni teringin dia bukan main lagi. kalu preggy aku x tau le camna. hahaha

azie(mama auni& erin) said...

ala hirda ok la celebrate gak..aku huhuhu xcelebrate lg pun.apapun janji kita bahagia betoi dak..

eh hardy mcm si nonie masa kecik dolu2.dalam kete xmo dok tapi bila bawa kuar car seat tue letak atas umah dok dia jer..tension mak tau..

Jasfyra said...

ala..ciannya..sekali kedai tu dah tutup da...
xper ar, next year kasi gempak..

Sham Ummi Echa said...

at least ada gak ko celebrate dinner kt old town tu.. anibeseri aku..x celebrate lgsung okeh.. nx year la kitorang plan..

ni yg wat aku tingin nk g old town nih.. dkt jer ngan opis aku nih.. kalo ada geng..leh g lunch karang..

echa pon da lame xnk duduk kt carseat okeh.. ada la brp kali jer dia duduk kt situ.. mmbazir jer aku beli..da la wat menyemak je kt dlm keta..so kitorang pon bukak la..ada terperuk carseat tu kt dlm bilik echa..berabuk da pon.. tu ah nx year da start kena pkai seatbelt bakang kan..camner ek..bdk kecik pon kena pakai ker.. sori ler kalo echa nk pakai kan.. aku pakai pon dia suh bukak.. cemana tu.. lg pon echa dia suka dok atas daging..hehhe daging tu mknanya daging peha aku yg empuk ni la kan.. aku duk dpn dia pon duk dpn..aku duk bakang dia pon nk duk bakang gak.. pening aku..

Sue@MamaMaryam said...

ok la tu.. aku ni mkn kt umah je tp menu special la.. keh keh keh.. sama ngan maryam..kt umah bukan men sonok duk dlm carseat tu.. cuba dlm keta.. x dok diam.. dan2 la gatal apa apa la.. nak itu ini.. tekanan..

wanie said...

ok la tu makan kat old town tu..sedap ye choc drink dia..wanie tak penah makan kat old town lagi..

irfan pun dah tak nak dok dlm car seat..hari tu keluarkan carseat sebab nak cuci..sampai sekarang tak letak balik dm kereta

Zanna_MamaBatrice said...

ala cian hirda..plan x menjadi..xpe, next year plan awal2 k.....

zana pun suke old town white coffe hirda....giler, enrich choc dia sgt sedap ooo...sgt pekat...he he he..tp tak suke nasi lemak dia...ntah ler...tak sesuai ngan jiwa ku....zana suke yg cam kuew teow sup tu...sedap ooo...

hardy sama ngan batrice, kalu gi makan kat situ, sibuk nak "ulis" - tulis....tak bagi kang dia dok menjerit...so, kena gark ler bagi..tp biasa x sampai 5 minit dia dah bosan dah...

Nurhayati said...

happy 3rd annivesary!!!! =)

eija28 said...

happy 3rd anniversary...sorry lor terlambat wish...mkn kat kopitiam pun best ape!!!!dpt roti bakar tu yummy...yummy...kat PD tu stay aparment mana erk?mcm best jerk ka situ....

~~ciklinn~~ said...

aku pun suka gak gi old town.. rasa mcm semua sedaplak kat sana..hehehhehe

veri the hencemm lah itu hero.. geram laku tgokk

huhuhuhu budak laki mmmg camtu... tu baru sorang kalu ber2 diorg leh main nyorok2 lagik... haru kan

Hijat Panjang @ Penang. said...

salam kak hirda n family...

semoga semua dalam kesihatan yg baik hendaknya..

kak liza ada postkan kat ijat dan dalam blog dia ado la serba sedikit gambaq Gathering Raya Ke-3 Tuan Haji Ahmad Ashaari's Generation tempohari...

Dalam blog Paksu pun ijat dah postkan...kiranya tak lambat kot noo...hehehehe

Sila lah layari di blog kak liza:
http://dimanabumidipijak.blogspot.com/2008/12/photos-hariraya-2008-cum-birthdayday.html

Zanna_MamaBatrice said...

re : hirda...aku gelak pasai comment ko dlm entry APAKAH ITU...ada ka patut hardy pi jawab dog ambil..keh keh keh...tinggi betul imaginasi hardy erk...he he he

~aza...as / ummie afiq~ said...

aku ketinggalan keretapi untuk komen...tapi aku nak komen jugak...hahaha

1st...kira oklah tu ada jugak dinner for anniversary tahun ni...aku thn ni...hampeh...dua2 tak dak mood nak celebrate...kami celebrate kat rumah saja :(

2nd...nampak hardy macam budak2 besaq bila dok atas car seat tuu...nampak macam dah panjang jeerrrr dia ;)

3rd...aku pun suka OTWC punya toast...sedaaappp.... :)