Nuffnang

Monday, December 22, 2008

for hardy...

i got the Little Tikes - auto pitch batting trainer for hardy. i bought this fr here. this one is a new toy + it cost me only rm40 termasuk delivery ok? murah kan?? ;)
tu yg aku beriya2 nk beli tu. altho kat box dia tulih age 3 yr & up, tapi aku x kisah. aku beli gak. ni le kerja aku bila free2 kat opis. online shopping!! ;)

friday, time aku dok bz2, mamat courier sampai bwk menan ni. ya rabbi..besaq gak. aku ingat biasa2 je. penat aku dok usung bwk pi keta pulak.

mula2 hardy just nk pukul ball fr tiang tu je. coz kalu guna yg auto, dia takut cozbunyi mesin dia kuat gak. tapi dh 2-3 jam, dia dh leh main sorang2 guna auto pitch tu. tapi dia tetap panggil menan ni "ball Takutttttt". hahahha

tapi serius tahan menan ni. anakku dh campak fr tingkat atas tergolek2 kat tangga sampai bwh, elok je. pecah pun x. sangat le elok for budak2 ganas cam anak aku ni....

tu dia..... terbentang nama aku kat wrapping courier tu. heheheh


hardy dgn muka curious, nk tau apa mendaaa le ni...

yg dia dok sebut "uih, uih, mama ball!! ball!! ukak aaa, ukak!! ukak!! nk mein ball!!"...

ada 2 cara nk main. guna T stand ni for budak2 yg x terer nk aim ball or...

sumbat semua balls dlm tiang tu, & on kan switch, bola tu will auto keluar 5 kali & leh le pukul non stop. time ni hardy dh berlari mai peluk aku. penakutttt....

last2 daddy balik kerja yg kena tlg ajaq hardy camna nk pukul ball.

19 comments:

eMMa@iKKa said...

Uhhh!! Gamat Hirda main pitch ball dlm rumah..:)Mau melayang ball tu ek..Nampak enjoy jer dua beranak main pitcj ball tu!!

Hirda Ibrahim said...

kah kah kah... ni mak perasan nk anak merasa main baseball ok?? hehehh

nk main kat luar malas nk kejar bola.... pastu hardy dlm 5 bola yg kuar fr auto pitch tu, nk dpt pukul satu bola pun susah... panat kutip bola je..LOL

Jasfyra said...

oo..beli kt tiabarney ek??
cpt tak dia antar?aku penat le mengomen dia..xde reply2 pon..uhuksss
kawan aku tepon xangkat..xpe kena try lagi nih

amboi seronoknya 2 beranak tu main bola..hardy sure suka kan

Mimi~Najeeb said...

ya Allah...dia da campak dari tingkat ataih..ni seropa la mcm anak aku gak..ganaih...menan mana yang x pernah kena baling, campak, tokak..semua da sudah..yang lagi sadis..ada yang pernah kena katok kat kepala aku weihh...sakit hanggg..aku nampak bintang pastu...few seconds seblm aku jadi 'Incredible Hulk'..huhu...nak marah pun x kena..bukan faham pun kan..
menarik la menan ni..tapi anak aku pun penakut yg amat..bila bunyi bising mmg dia takut...hihi..
seperti biasa, hang mesti suka Little Tikes...tp mmg ye la..Little Tikes toys semua best2..cantik2 dan tahan lasak

wanie said...

best nye menan baru hardy ni...seronok nye 2 beranak tu main pukul2 bola

azie(mama auni& erin) said...

hardy dapat mainan baru yer...bestnyer..

Zanna_MamaBatrice said...

besar nyer hirda
puas hati ler kalu harga camtu...
suke ler hardy coz' ada ball kan...diakan fanatik ball

aku sama ngan ko..
suke beli on line...tp slalu baju2 batrice ler....yg lelain tu kurang sikit...pastu laki aku bebel coz' aku bg add umah MIL aku, sure2 ler dia dpt nengok dulu.....keh keh khe

menan utk girl ada tak hirda...

~~ciklinn~~ said...

adehh hirda... kalau ada 2 hero cam aku ni..mau pecah tv n pasu2 aku tu....hhehhehehhe

kelakarlah dia cakap ball takutt....dia ngeri kot sbb bola tu kuar sendirik..

hishhh comell sungguhlah anak teruna mu itu...

kelmarin kita jumpa kejap jer kan...tak sempat nak mesra2 heheheh

Sue@MamaMaryam said...

muka bapak mithali la daddy hardy.. keh keh keh.. klu maryam mesti x mo.. dia mesti takut gak..

Sham Ummi Echa said...

weh berbaloi la ko beli..rm40 ek..kira murah la tu kan..g pon besar kan.. bes ler hardy.. tp ko lek je biar dia main kt dlm umah.. x tkut kena tv ker..kang ada plak brg yg pecah..

mrs khairul said...

inilah dia mama zaman cyber..kita cliks je kan..hehehe..sure gamat umah ko ngan menan baru tuh..

hirda aku rs kalo aku beli menda nih bukan kanda yg main tp bapak dia ok..ko ingat tak pedang yg kita beli kt warehse mattel tuh...ada ke patut kharul yg main,dia kata masa kecik2 xde...hahahahahah

yong said...

ni klu chem dpt ni..maunya LCD tu sekali kena hentammm!

hehehehehehehe

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah bestnyer hardy dapat main tu..tapi aku tengok shahnun lak yg terlebih excited..entah2 korang main, hardy yg kutip bola kot..keh..keh..
Hardy takut yer??..

~~ciklinn~~ said...

re: huhuhuhuh aku setuju banget puan hirda oii.. kita buat lady day outs.. leh aku merehatkan sikit minda aku nie.... hehehheheheh

kita lantik sue sebagai pengerusi majlis.. mihahhahah

lieya_latif said...

teruje aku tgk hirda menan ni ...best tu......mane laa tak excited si hardy tgk menan nieh....harge die yg aku tak caye tu.....mmg berpatutan lah...ni kalo kak mimi bace ni harus die pun berkenan nak rembat tuk farhan nieh......

tapi aku suke pic last tu...mmg daddy boy lah.....pic yg second last tu plak aku tgk cam hardy ni eksen jek....ye laaa...kemain lagi nak pukul bola tu pakai satu tangan jek pegang pemukul tu....hi hihi...tapi bab lari peluk ko tu lagi aku suke haha hahaahaha...dlm excited2 die ade gak penakutnyer ha ha ha haa h

Puan Iza said...

Bestnya hardy ada menan baru...pitch ball lagi...ni mesti mak dia yg excited nih hehehehe....ok lah kalo campak dari tingkat atas tak pecah, tahan lah menan tu...mmg sesuai utk anak2 yg lasak.....harganya pun murah kan...

ILA said...

wah menan baru yer...

Kalo lah menan ni ditempatkan kat umah aku...mmg bising la mulut aku sbb risaukan bola tu kene tv ahaks... sedangkan AFIQ kick bola kat tengah umah pon aku dah risau..ni kan pulak main pukul2 camgini..hehhee

sabrina@mamaAdam said...

Whoohaaa...dah lama tak menziarah rumah Hardy nih...hehe.....

Assalamualaikum....

Wah masuk umah jer ada menan baru...best lah Hardy reti main menan cenggini...kalau Adam rasanya dia minat ngan bola tu jer....hehee...

hardy dah reti tengok movie ke Hirda...bestlah hang...kalau asben tak der di sisi boleh bertenet ngan anak bujang hang...daku still lagi was was nak bawah Adam ke tak...dah dia tu unpredictable...papa dia memang tak moh bawak dia gie movie ...takut katanyer...takut kan adam meragamlah tuh..hehe..so kami mendownload jer kat umah...hehe....

Oh yer..tak der plan nak gather ke utk 2009 nie...? kalau ada kami nak ikut...lama dah tak jumpa uol...

mrs khairul said...

weh...aku dah berjaya try nasi ayam ko..heheheheh