Nuffnang

Friday, December 12, 2008

our aidiladha...

sorry le kengkawanku coz lambat update...

sejak PIL & adik-beradik hubby yg lain ada kat sini, kami cam dh berumah-tangga kat umah SIL @ subang alam tu. LOL

this yr punya aidiladha cam x dak apa2. coz adik-beradik hubby memang dh plan nk pi PD thari tu. aparment pun dh booked. so, pagi raya tu, hardy & hubby je pakai baju raya. aku pakai jeans & blous je. hehhe..very the pemalas nk iron baju kurung.

by 12noon kami dh gerak pi PD. hujan sepanjang jln. semua dh susah ati, camna nk mandi pantai, pool nanti kan? all the way to PD. hardy zzzzzz. lega aku.
sampai PD, still hujan. sian sgt. semua melepak tgk tv je.

kami stay kat Regency Tg Tuan. ambik 2 biji apt 3 bilik. tapi apt dia cam buruk skit. :(. mahal lak tu.

by 3pm, hujan dh stop. anak2 sedara aku yg lain semua dh pi pantai, pool. bwk hardy pi pool, best coz redup. tapi air sejuk gila....

try bwk hardy pi beach. melalak2 takut kat ombak...hahahah..lega aku coz kompem dia x kan pi pantai punya. last2 dia dok main pasir buat sand castle.

daddy & adik2 beradik dia yg lain semua dok main volleyball. derang ada ajak aku main. aku kan x suka sport2 ni. so awal2 aku reject dgn alasan "NAK JAGA HARDY"...keh keh keh...

the rest of pics are here


hardy tido sepanjang ke PD. altho hujan lebat, aku tetap pakaikan hardy dgn beach bermuda ok? punya le semangat nk pi pantai..

sampai2 je, aku nampak ni dlm lif. adoila... nama anakku tu nama WINE ok? cheh.... :(

kami je kat pool. yong, hardy dh rasmikan pelampung yg ko kasi.. hehehe

dgn girls cousins dia. tgk, anak aku x suka....hahaha

my new haircut. sanggup pi salon a day b4 raya. awat hardy nampak kurus aaa? mama dia pulak yg makin sehat.

hubby & adik-beradik, ipar-duai main volleyball.

we stay here...


lega aku, hardy suka main pasir. so aku leh melepak je kat pantai.

2nd day. dh get ready nk turun main pasir


view fr our apt.

pose ramai2 b4 balik. hardy dh mengamuk coz nk main foosball.

dia suka gila foosball ni...
stop jap kat Teluk Kemang. hardy dpt naik car ni dgn cousin dia. happy sgt dia...hehehhe

15 comments:

Cik Puan Mimi said...

wah new haircut?? sama la aku.. petang raya haji aku pi potong rambut.. kontot giler.. heheheh

best la aktiviti kau time2 raya ni.. tapi memang agak boring sebab hujan jer kan... aku pun tak sure nak gi holiday kat mana nanti.. ingat nak bawak budak2 jalan time krismas, tapi mesti hotel fully booked kan??

aku lebih suka anak2 aku mandi pool dari mandi pantai.. coz aku tak suka nanti nak basuh baju penuh pasir..

suka tengok gelagat hardy main pasir tu.. dia bikin suma ker sand castle tu..terer la...

pelambung thomas pun aku pernah jumpa, tapi sebab kau dah kata kecik, muat2 jer untuk hardy, tak jadi aku nak belikan farhan..

Zanna_MamaBatrice said...

amboi....org raya dok umah, ko gi mandi manda kat pd erk...tp seronok gark coz' gi reramaikan...apsal ko tak tepek gambar apartment tu hirda...leh gark nengok he he he ..(apartment buruk pun aku kepochi nak nengok ....)

wah...another mummy ngan new haircut.....susah kan bila dah ada anak nie nak bela rambut pepanjang...aku pun potong pendek gark rambut aku....ko sama ngan aku, bila gi tempat2 camtu...ilang tudung...he he he....kira halal lah erk....

amboi hardy....pandai plak dia buat sand castle tu hirda....kalu batrice, gi beach....mmg dia yg nonong masuk air dulu.....aku plak yg tension...betul ckp kak mimi, kalu pi mandi laut nie...nak basuh baju yg dok lekit2 ngan pasir tu yg aku malas.....bukan senang nak ilang plak tu.....baik gi mandi pool...tp so far batrice x pernah gi mandi pool lagi...biler ler aku nak bwk......maybe this christmas kot...coz' this christmas aku naik KL...he he he....

eMMa@iKKa said...

uhhh...best tu..gie holiday mcm family gathering lak..:). Dah lama family Ikka tak buat gathering..errrmmm...rasa cam nak buat lak.Ikka hari raya haji balik kelantan kampung hubby..smlm baru sampai KL. Pic pun tak byk ambil..sbb Tcha demam.

ILA said...

aidiladha kat pd...syok giler!! yer la, ari raya aritu ujan jer... pergerakan pon terbatas.

Gambo HARDY kat pool tu nampak dia btl2 ngah kesejukan..nampak cam ngah menggigil kesejukan.Eeerrkk new haircut!! nampak lebih muda remaja la!!

Bestnyer HARDY dah ader set tuk main pasir la.... pandai dia buat castle2 tu yer!!...ermm view dr apartment tu sungguh cantek.

Berapa RM naik car yg kat teluk kemang tu?... aku ni nama jer byk kali g pd, tp x pernah tau la pulak ader sewa benda alah tu!!

Sue@MamaMaryam said...

chantek rambut baru mu itu... hihihi aku pun p saloon ( sempat lg tu) kt raub murah ..aku just cuci + urut.. sedap nya..

lega ko ek dpt lepak je..

Sham Ummi Echa said...

besnya ko g beraya kt pd ek..aku gak kebosanan.. tp skang ni msm hujan kan.. x sesuai nk g mana2..rugi jer nnti sbb xtvt terhad..yer kalo hujan camner nk jalan2 kt luar kan..kang demam x pasal2

~~ciklinn~~ said...

wah ini sudah bagus..org raya ko gi coti2 yerk.....

biasalah coti sek..semua diorg letak harga mahal... bila kita tanya selamber jerk cakap coti sek mesti mahal...hanginnn wooo.....

wah manyak bujang lah itu bujang hardy... nak2 gambar pakai topi terbalik tu

yong said...

uiks..apsal nama hardy kat situ tu?????


walahhhhhh, kecik je pulak ek pelampung tu ye. ngam ngam je dgn hardy.

lieya_latif said...

OOOO...berambut baru.....shomel...shomel... suke aku tgk..senagn sikit rambut pendek ni...tak le rase rimas....

ha'ah...ko ade ckp ko gi PD ...ooo syok korang mandi2 kat sane yeak...best gak kan time raye pi picnic holiday2 cenggini....lain dari yang lain....

kelako aku dgr hardy takut ombak...sepeel lee hardy ngan mia ni...sorang takut ombak...sorang takut pasir keh kehkeh ekh

uiks...name hardy pun ade jenis tuk wine kan....mcm2....kebetulan jek tu hirda....

Mimi~Najeeb said...

najeeb pun kalo x pakai baju nampak kuruih now..lagi pulak dok muntah2 sampai 6 kali semlm..

Suka la aku tgk Hardy main kt pasir tu siap buat sandcastle..aku suka set menan dia tu sbb bila buat sandcastle siap ada texture bricks lagi..so cute.

Hirda..hang nampak muda 5 thn ok bila potong rambut camtu..aku pun rambut pendek gak..rimas la kalo da start panjang sure aku kerat bagi pendek gak

mrs khairul said...

weh ko pong ptg rambut gak.cute..cute..best kn rambut oendeks nih..cpt jeke kering..

hirda korg selalu ke p famili vacation? aku x pnh g..kalo p ngan famili aku nak gak try.mesti best.tp kalo p ngan in laws mau nangis aku..waaaaaaaaaa....teruk kan aku..keh..keh...

aku pun ske kanda x ske main ombak..aku ni dah la x ske pns2..main pool lg best..x risau sgt..kan cetek jek..

wanie said...

amboi..berhari raya kat pd lagi tu...kami pulak dok terperuk ke kat rumah..kan hujan sampai ke petang..nak jalan2 pun malas..

seronok nye hardy dapat main2 kat pantai..siap buat sand castle lagi...wnaie belum pernah bawak irfan ke pantai lagi

seronok la bercuti ramai2 satu family ni

Azie said...

wei hirda syoknyer bercuti ramai...

potong rambut yer kiut okeh..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

seronoknya mandi ramai ngan saudara mara ni yerk hirda..memang sekarag ni musim hujan..tu yg malas nak kemana2 tu..
mcm family gathering lak korang ni..best tul ader ipar duai yang suker enjoy macm ni..

rep: beg diapers aku tu beli kat jalan ipoh..
rambut aku tu, erra yang ikut aku..keh..keh..

Jue ~ mama DnD said...

Hirda, ooo ko pun p PD eh.... memula tu pun plan nak stay kat Regency tu..tp fully booked.. so stalah puas mencari hingga 2 hr aku x uat kerja kat opis..cr apartment nya pasai... last nya aku booked Seri Bulan Condo kat blakang Ancasa resort.. oklah tmpt dia...g pun mmg aku x higher expectation pun.... rege leh thn gak a 280.00/night for 2 room apartment.. tp siap leh masak.. apatrment yg aku duk tu siap der washing machine bagai... kalo aku tau leh bawak sabun.. balik umah x yah nak mendobi..ekekeke...
sama a cam hardy.. dalila pun x mo mandi laut... takut ombak... main kat pantai pun xmo.. dia takut pasir.. pasir kat situ kasar²... yg hardy main tu halus xper....jom a kita & the geng p pd reramai...sure happening..