Nuffnang

Wednesday, December 31, 2008

xmas break....

on 24th, company aku bagi 1/2 day leave kat semua. kami bertolak balik kampung lepas zohor. stop jap kat umah makngah ina @ kota damansara coz dia nk kirim brg kat mama aku. hardy excited coz abg ashman belikan dia tee & container buzz lighyear fr hk disneyland.

dlm keta dok belek si buzz tu je kerja dia... lega skit aku.... ;)

singgah umah pak lang kat S.Petani, dinner sana & bertolak balik bkt tangga.



pegang x lepas dlm keta.... aku pegang pun x kasi.... marah!! :(

25th dec 08
pagi2 dh siap2 nk pi Padang Besaq, perlis. journey dia about 40 mins fr umah my PIL in Bkt Kayu Hitam.
hardy x reti nk dok diam sungguh. segala benda dia nk... sampaikan aku dok pilih brooch pun dia nk brooch gak. (*&^%$# apa hal sampai nk brooch pulak ni??? ringannn je tgn aku..... tapi sabarrrr....

last2 dia diam jap bila dpt bubble. tapi sudahhhh.. x mo bergerak pulakkk..nk berdiri kat situ coz nk main bubble. last2 umpan dia dgn toys. dpt le gak dia optimus prime (transformers) & set mask rider apa benda ntah... dok le diam sat.

last2 kami dok melepak kat luar building kat Padang Besar tu je. aku just beli brooch je. cheh..penat mai jauh2 beli brooch je. tapi tujuan utama nk pi Duty free dia. so lepas semua org habis shopping, kami singgah jap kat duty free. beli visions. altho price dia still mahal skit fr yg aku tgk previously (in oct 08). aku x kisah..coz compare to kl, price dia still murah byk. corningware pulak, plan nk beli the next warehouse sale pulak....

thanks Yang coz memahami wife u yg suka benda2..hehehe.. hubby aku beli dgn pesanan... "pasni kalau x rajin masak, x tau le"... hehehhe... memang aku x masak pun sejak balik fr kampung ni... malas melanda diri sungguh...

kalu nk blow bubble, x leh gerak2 kena berdiri tegakkkkk je....

daddy, hardy & optimus prime. mama?? mama bz mkn nasi ayam. LOL

x lepas optimus prime dia...

aku beli yg set atas tu. bukan bwh tu. yg bwh tu ada handle. makan space nk simpan.

ni dh bosan tunggu mama dok decide nk yg mana..


26th Dec 8
balik umah mak tok & tok abah @ jitra. ptg2, bwk hardy pi tmn tasik jitra. meriah taman ni now. altho tasik dia kotoq le gak. tapi ok laaa.... ada gak le tempat nk beriadah ptg2 kan?

tasik yg ok laaaa.... not bad

kononnya menikmati keindahan alam..padahal dok mengunyah goreng pisang tu...hahaha


hardy dok menari sakan.....

phewww penat dancing. kalu nk tgk hardy menari..sila masuk sini

17 comments:

Cik Puan Mimi said...

hirda, vision yang kau beli siap dapat bonus tutup tupperware tu ker?? berapa kau beli.. last year aku beli kat langkawi RM169, this year aku pergi dah naik RM229 kau.. ishk selamat aku beli tahun lepas...

baik hati comp. kau bagi 1/2 day.. cepat sikit kau dapat balik kampung.. oo kau pergi bukit kayu hitam ek.. aku pun suka gi sana.. kalau pergi aku mesti beli gelang2 swarsokzki.. (betul ke aku eja ni)

hardy potong rambut lagi ker???

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

harghh updated pun blog..aku rindu kat ko lah hirda, tak..tak..aku rindu kat hardy sebenarnya..
Aku masa duk UUM lu, 2 minggu sekali mesti sewa keta p bukit kayu hitam..beli toto tu..
sempadan pun aku dah pernah masuk..aku ader kawan kejer kastam time tu...
ko ngan shanun demam ker??..aku ngan syahrir pun demam gak ni..letih ko..

Hirda Ibrahim said...

mimi ~ a ahhh aku beli dpt bonus tutup plastik tu sekali. kat kl ni dpt tutup tu x? aku beli dekat rm280 ko. tu pun lepas less... kat sini rm430++... corningware yg aku tgk masa bln oct lepas rm303 kan? dh naik rm351. gila apa. baru 2 months naik dekat rm50.

iena ~ hahah toto tu wajib kan?? aku demam 2 hari ko... ahad & isnin. selasa demam gak skit2 tapi gagah gak masuk kerja. tapi batuk teruk gila. x elok2. shahnun demam sampai hari ni... tu lagi kes antibody x kuat tu...hehhehe ;0)

eija28 said...

bestnyer dpt gak beli corningware tu.....hardy dpt toys erk....best best...lama tul cuti...rambut baru ke tu hardy?

Hirda Ibrahim said...

eija ~ potong 2 minggu lepas. x de la baru sgt. tapi sedikit kontot aaa..hehehe...

Sham Ummi Echa said...

besnyer shoping..murah sgt ker kt situ.. aku x penah lg shoping pggan mangkuk nih.. g langkawi masa honeymoon dlu pon x koser aku nk beli..ye la aku kn dok sewa..mls la nk beli.. tp set conningware cntik2 kan..aku suker gak..tp kt sini mahal gilos..

Azie said...

baru update hang..wei syok no p padang besar..aku xpernah sampai lagi..depa kata periuk belanga murah2..betoi ka?

Hirda Ibrahim said...

sham ~ kalu nk beli corningware, kita tunggu warehouse sale dia lagi nanti. kat dutyfree pun mahal gak...

azie ~ ya la kot. aku x tgk pun periuk belanga dia. tapi baju byk cun2. kami pi hari xmas. depa x bg kurang skit je. kawan aku kata, pi hari biasa. byk depa bg less...

Zanna_MamaBatrice said...

giler gigih aku nunggu ko update hirda...he he he..akhirnya..ko update gark...aku dah rindu ngan hardy....ngan ko pun aku rindu gark...

shopping shopping shopping...
wajib beli tu hirda kalu gi duty free.....aku pun suke yg cam ko beli tu...save ruang kalu nak simpan....

yelah, rambut depan hardy dah kontot......ko potong erk....nasib ensem lagi pakwe nie...

yong said...

ishhh aku tak leh dgr tul la bab bab sale pinggan magkuk ni..hehehehehe bila weh warehouse sale corningware tu hirda???

kau tau, ayat yang asben kau sebut tu sejibik sejibun dengan ayat asben aku firekan masa beli kat langkawi ari tu...hahahahhahahaa tapi aku mmg malas masak pun!!!!

Hirda Ibrahim said...

zana ~ aku tgh2 bz ni pun sempat gak upload pic....hahaha...
visions tu aku x rasmi pun lagi esok kalu aku rajin aku masak le kot. kalu x, x pe la, guna bila org mai umah, x pun yg kecik tu aku buat masak meggi kan?? hahah

yong ~ baru lepas ko.. aku le bz le pulak minggu tu, pastu dok dgr org bagitau mahal. tgk2 wanie pi murah kooo.. x ke nyesal hantuk kepala kat dinding aku ni. kena tunggu next yr la pulak. nanti bila ada aku bagitau...

Mimi~Najeeb said...

cantiknya bekas Buzz yg Hardy dpt tu..abg Ashman baru balik dr HK Disneyland ye..
Pasni Hirda hang kena rajin masak2 la noo..
Taman Tasik Jitra ni baru lagi ka?
aku ni dari hari ke sehari nk balik Jitra..tak tercapai lagi hasrat pasai mak aku dok nak kena pi appointment hospital ulang alik sebulan 1-2 kali..

lieya_latif said...

waa wiiii!!!! beli visions baru tuh....sudah rasmi ke belum....agak belum tuh moh le ajak kiteorg ke majlis rasmi visions baru tuh keh keh keh keh

wah wah hardy mcm2 dapat.....tapi tang statik kalo main bubbles tu aku gelak tu.....he he he he he....nak tak nak kene umpan mainan.....he he hehe....pandai gak hardy....dpt mainan free...hi hi hi hi....bile laa aku dpt beli menan robot tuk anak aku nih....nak beli kan tuk mia mija tak layan nyee dieorang....yg pelik tu mask otomen layan plak hi hi hi hi

aku suke pic tasik tu hirda...cantik sungguh!!! kalo wat poskad tu mmg cuns!!!!!!!!!!!!

~aza...as / ummie afiq~ said...

aku baru nak tanya hang visions yg hang beli tu brapa harga dia....but bila baca komen mimi kata kat langkawi thn lps lagi muraahh...banyaaaaakkk pulak bezanya tuuu rasa macam nak menangis keluaq ayaq mata darah,...hahahaha...tapi apa2 pun...still murah dari KL kaann?? aku rembat gak satu kat pulai tu hari tu..hehehe

weii..samalah perangai si hardy dgn afiq...orang nak menyoppingkan diri pun susah...kena beli something kat dia bagi dia dok diam sat...tapi sat saja...pastu buat hal baliiikkk :(...

Jasfyra said...

hirda, aku pon suka tgk menda tee & container buzz lighyear hardi tuh..hahahaa..wajib le dia xlepas..kaler dia je dah menawan kalbu gitu

farrahar said...

K.Ida beli yang berapa liter? I pun dah ada Visions and Corningware tu. I use them very often, especially the Visions on daily basis. Maybe later nak consider beli yang large liter punya.

Pyrex pun nak beli, for baking. So far baru ada satu, the long rectangle one for lasagna, cakes, etc. Tak suka guna the cheap aluminium one that I bought. Susah nak scrub off food yang terselit kat celah2 lipatan aluminium tu.

Sekarang nak tunggu studies on effects of melamine dinnerware. Kalau betul melamine dinnerware tak elok, maybe nak beli Corelle pulak.

*PENGSAN!!!*

LOL :P~~~

wanie said...

hirda,

vision set tu berapa ringgit? wanie ade satu je yg bertangkai tu..tu pun mak wanie yg bagi...