Nuffnang

Thursday, December 4, 2008

lucky me...hihihi :)

date: 28th Nov 08
venue: Paradiso @ Lodge Paradize, kl
theme: masquerade party

event: CMW's Xmas party

i'm wearing all black. tudung diulang tayang fr xmas party last yr ye...hahaha.. bukan derang tau pun. last yr budak2 ni mana wujud lagi pun.

serius menyampah yg x tau tahap apa lagi... jammed teruk gila kat jln sultan ismail tu. aku kuar umah pkl 4pm, sampai situ pkl 6pm.
kaki aku sampai cramp2 tekan clutch..time tu baru nyesal apsal x bl & pandai drive keta auto...ohhh tidakkkk....

this is the 1st xmas party for CMW malaysia.
before2 this will buat kat spore, tapi starting this yr, xmas party dh asing2, spore buat lain, kl buat lain. oh x bestnya... aku lagi kenal dgn budak2 spore. isk..isk..

so far ok la, food dia sedap. tapi aku terkedu tgk budak2 melayu kita dok *gulp *gulp telan beer dgn bangganya... sedehnyaaa..... :(

aku pulak *gulp *gulp dok telan coke...hahaha.. kejap2 mintak waiter tu refill coke, kejap2 refill. gila kuat minum.....

okeh lepas mkn2, ada contest, game, etc. sampai le masa for lucky draw. actually semua will dpt voucher jusco min rm150 sorang.
so, after 3/4 org punya nama dh kena panggil, nama aku pun kena le panggil dgn big boss cmw apac. hmm oklah dpt rm150.

then, pastu ada bonus lucky draw. aku rasa around 5 vouchers. rm200 each.

guess what???

salah satu tu dia cabut nama aku lagi "HIRDA"! yeee haaaa...
x sangka aku still lucky this yr. hehehe...

party actually habis by 2.00am, tapi by 12am aku dh gerak. x sanggup tunggu.
on the way back, otak dok berkira2 apa yg aku nk beli kat jusco with my rm350 shopping vouchers ituu... suka suka suka... muhahahah..

oklah.. tgk je la pic yg aku snap skit2 je...


tgk le jam kat area jln sultan ismail.

my mask yg aku x mo pakai. habis tudung kemek nanti.

bar.. suka aku, kaler biru...

balloons deco. aku dh aim nk bwk balik nanti...hehhe

big boss asia pac. scott & nik.

lucy & i.

food yg yummeh. mushroom soup tu sedap gila.. aku mkn 3x... :P

kami mkn dulu. org lain lembab. x sampai2 lagi.. booolatnya akuuuuu...isk isk.

opening speech by nik.

ok, semua dh start berdisco... better aku balik... babai...

belon yg aku kidnap...

19 comments:

Sue@MamaMaryam said...

kipnap belon utk mamat uting ye.. keh keh keh... jgn marah hardy..ciksue gurau jek.. syg dia..

ok la tu pakai itam.. br nampak slim..

syoknya hirda... nak aku temankan ko soping ke? hahaha....

azie(mama auni& erin) said...

wah bertuah betul hang yer..

aku suker tgk belon ituew.....hirda kiut ok pki hitam..sesungguhnya hitam itu menawan ewahhhhh hilang sume spare tayer kita klu pki hitam no..hang jangan tak tau aku nie kurus pun ada spare tayer jugak..hihihi

Jue ~ mama DnD said...

hirda..aku pun nak teman kan ko p shopping... xder per yg lbh bermakna bg sornag pompuan selain shopping kan..hehehe...mana der bolat..sekt jer tu..oklah tu...

~~ciklinn~~ said...

hirda meh bawak aku gi shooping..hehheh aku tau nanti nak beli apa mihahahhahahha

camne ko sumbat belon2 tu dalam kete? 4 biji tu...

Hirda Ibrahim said...

sue~ demi mamamat oting..aku sanggupppp...
amboi korang, part2 sopping ni semua volunteer ek?LOL

azie~ utk satu mlm aku berangan diri slim kejap..hahahah

jue ~ ye betuiii...

ciklinn ~ gila punya bahaya ko, dh le tgh mlm buta, pastu ada pulak 4 bujik belon dok berterbangan dlm keta. aku sambil drive, tgn dok tepis2 belon je..

~aza...as / ummie afiq~ said...

laaaa awat hang tak berdisco sekali sama dengan depaaa??? :D....beestttnyaaa dapat voucher sampai 300 lbh....mai sini bawak aku temankan hang shopping...tak sampai 5 minit...liciiinn...hahhahaha

wanie said...

wah..mmg bertuah la hirda..dapat cabutan bertuah..vaucher rm350 lagi...leh la shopping sakan..

Sham Ummi Echa said...

jeles..jeles aku tau..bak sini sket.. yeah..u r so lucky.. bile nk shoping tu..meh cni aku tolong perabihkan..hehehhe

Zanna_MamaBatrice said...

sungguh bertuah ko hirda ...
RM350 tu...byk tu...mcm2 boleh beli..
agak2 ko xde idea nak beli apa .....apa kata ko sedekah RM50 tu kat aku..another kat sue ker...lagi RM50 pd kak mimi ker....x pun bg sumer kat aku..yeee haaa.....

best ooo kalu lucky draw dpt cash camtu....dari dpt barang....coz' kekadang apa yg kita dpt kita dah ada...cam aku ler.....he he he

eMMa@iKKa said...

best tu masquerade party!!! Ikka suka..dulu muda-muda selalu lah gie party-party camnie hehehehe:)Siap bawa balik balloon lagi tuk Hardy..apa-apa pun Hirda kalau kita ke-mana-mana pun mesti ingat kat anak kan...:) Bila nak gie shopping nie..daku nak ikut..hehehehehe:)

p.s Hirda kes budak-budak melayu tu Ikka tak terkejut..sbb zaman skrang mcm-mcm dah berlaku teruk dr itu pun ada..Apa nak jadi dah dgn dunia skrg nie..Dunia nak kiamat da...!

Mimi~Najeeb said...

mama kidnap belon utk anak kesayangan ye..hihih..aku pun suka kidnap belon dan fresh flowers kalo ada signing/launching apa2..hihi
p/s - RM350 byk gilerrr..u lucky girl...apa lagi..top up sket angkut la itew 'barang idamanmu' yg telah 'disembunyikan' oleh pekedai di MV itu..

Jasfyra said...

best ar kampeni ko hirda..
sporting gila..
dapt baucer bagai..rm350 lak tuh
besh...besh....

ada keje kosong tak?apa??cleaner??leh dpt baucer gak tak?kekekke

lieya_latif said...

kalo belon cenggitu aku pun rembat hirda....he he he he h

bestnye party ni....aku tgk makanan yg ko snap tu ...walaweiii...lapo....terliur aku....dah le seminggu ni aku diet nasi....lagi plak tgk gambar nasi ngan udang......uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....nangis aku tauuuu!!!!

untung ko...rm350 tuuuuuuuuuuuu,....dah le JJ ngah sales....gi laa weii shopping...kasut2 beg2...sume ngah sales tu... bestnyer....jeles aku tau

aku gelak pic ko yg ko ckp 'booolatnya akuuuu'....ha ha ha ha sodar pun...ko dah bantai nasi sepinggan ngan mushroom soup 3 mangkuk....baru ko sedar yeak he he he he

Hirda Ibrahim said...

mommies~ aku br merasa jd lucky sejak ada hardy. b4 this, kalu ada lucky draw, sekali pun x pernah dpt. since last yr aku dpt 2 yrs straight. hehehe...

korang jgn x tau, dlm kepala otak dh list down dh apa aku nk beli. make-up pun semua tinggal serdak je ni... shopping make-up dulu nampaknya..the rest, baju. tgk2 brg hardy gak aku beli..hahahah..

Mama Safiyyah said...

bestnya dapat bocer rm350.......selamat bershopping! tengah sale2 ni......sure banyak brg baru hardy pasni......bestnya.......

hehe slm perkenalan

MAMA IQA said...

best gi le dpt voucher 350..dh abis guna ke blom? kalau blom, pas2 sini skit..hehe~

mrs khairul said...

hirda lawa solekan ko...muka boolat pun xpe..janji nampak cun kan...

re: aku pun nak mntk resepi ns ayam ko..khairul nak sibuk tanya bila aku nk wt ns ayam.."mama wt mcm hirda arituh"..keh..keh..nnt free aku emel kt ko resepi asam pedas tu k..aku pun msk main tibai jek..hhahaha

Puan Iza said...

Hirda...bestnya dpt voucher RM 350 tu...aku pun suka tau...leh la shopping lps nie.....

hehehhe...sempay gak ekau rembat belon tuk anak b uv jang ko kan...:--)

Cik Puan Mimi said...

oo alangkah bahagianya dapat voucher RM350 freee.... aku yang dapat RM50 voucher free pun dah rasa best sakan dah..

oo nak beli makeup ek.. kau nak beli apa?? MAC? CD? Lancome?? SK11??