Nuffnang

Monday, February 16, 2009

Be my valentine’s…..

On Friday, there was a pre-valentine’s celebration @ sapura. I got chocs & sweets from staffs there.. sooo sweet!!
I also bought a box of choc for hubby @ packet of small choc for hardy…

On the valentine’s day itself, we went to Pyramid to watch GENG. So “romantic” kan? Kan? Heheheh…
What a surprise, hardy x tido langsung. Concentrate & sometimes gelak dgn kuatnya kat adegan2 yg x sepatutnya gelak. LOL. Sesuka hati je kan?? Panggung memang penuh. Mostly semua bwk anak2.
My advice, sila booked awal2 b4 pi tgk k? kalu x berchenta nk queue & sure dpt seat depan2 je. Thank God aku dh booked online since rabu, so kami dpt 3rd row fr the back seat.

How’s the movie??? BESTTTT…. Serius kagum dgn anak malaysia altho kalu compare dgn pixar studio, of course la pixar punya movie lagi cun but…for me still nampak real & hidup watak2 dlm tu. 2 thumbs up la guys…. & if im not mistaken budak2 tu grad MMU. *wink *wink…

Then, went to concourse s.pyramid, new blue wing to watch ribena launcing apa ntah, ada kena mengena dgn valentine’s la. hardy kagum tgk the ribena’s mascots … ribena berry & lemon tuh… cute!!
Sampai je turn kami nk pose dgn ribena mascots, wahhh hardy leh buat jakuns la pulak…. Keras2 badan x mo dekat. Hehehe..


all mineeee.... :)



dh terer demand nk main game car dulu b4 masuk movie..

expression terkejut. padahal baru tgk iklan2 b4 wayang start ni. hihihi..

muka kagum tgk ribena mascots dok joget...

cute kan? perfect match!!

sian si ribena berry tu, kena tolak dgn hardy...LOL

hardy: x mo, x mooooooo!!

pastu leh rilexxxx je minum free ribena sambil tgk iklan ribena tu. x gerak2.

19 comments:

Puan Iza said...

OOooo Hardy pun dah pi tgk citer Upin & Ipin ker?.....Rata2 sumer pi tgk citer tu kan.....
Ermmm, bila la aku nak pi tgk nie?....huhhuhuhu

Cute la mascot ribena tu...suka..suka...:-)

Ensem hardy pakai baju kotak2 tu...

Mrs. Hasanif said...

aku mesti + kena ajak en abu tgk mggu ni lah.. klu x..aku tensen.. ramai kt cite tu syok..hehehe....

ensem je hardy ngan kemejanya itu... bkenan haku.. hiks...

Jasfyra said...

best ek cita tu hirda..nanti aku nk cari ar dvd dia..mihahahaaa.nk tgk wayang tah bilalah...

hardy tolak ribena berry tu ek..kekekee.ye ar, terkejut ar dia..menda tu besar sgt..hehe

Mimi said...

Hardy tgk concentrate ye ceta tu..baguih la..aku x pernah try lg bwk Najeeb tgk wayang..tgk ceta apa pun tak tau..rasanya dia suka gak Upin Ipin ni

Seropa lah kalo Najeeb tgk maskot camni menangih la jawabnya..hari tu ada maskot apa ka yg peli sket muka dia cam orang..tapi cam ceta Jim Jam & Sunny..aku lupa dah...dia punya la keriau pastu dok tgk2 dr jauh dgn muka suspens

Jue ~ mama DnD said...

wah..pat ko siap dpt 'ochet' (bahasagaks dalila for coklat). hirda aku p gak sunway tapi next day nya. tu pun sbb nak p survey lappy kononya...lastnya trus sambar. masa aku p sunway pun ada gak geng2 ribena tu. masa sampai tu ader performance aper ntah. aku tgk dr jauh jer... excited nak p digital centrekan. pastu masa nak balik p j-co gengribena tu pun dah kemas2 nak balik dah..adalah dia bg sticker bentuk love yg ala ala mcm tatu tu ngan pembersih screen cinonet...suka betul dalila.... hehehe

eija28 said...

wah...ramai dah g tgk nie...bila plak turn aku nak g tgk nie.....hardy tolak maskot ribena erk...kuatnyer!!!

liwaniel said...

hardy pun concentrate tgk movie geng tu ye...mmg best kan cerita tu..sekarang tiap2 hari irfan ajak tgk cerita tu..hari2 suh kita bersiap..nanti nak bawak irfan sekali lagi tgk cerita tu

Sham Ummi Echa said...

ko pon da tgk yer upin&ipin nih.. bes ek.. ni yg x sbr aku nk tgk nih.. ekceli ari tu aku booked utk show ari sabtu kul 11.45am kt c.leisure dsara.. tp biasa ar kan.. ari cuti.. mak bgn lmbt ler.. terus x jd pi.. try nx time la..

ok ler kalo hardy dok concentrate tgk.. baru la puas hati kan.. echa pon dok sebot "btul.btul..btul.." hehehe

*Azie* said...

best x hirda citer nuie...aku xpernah tgk pun....huhuhuh

As said...

alamak... ramai giler dah tgk geng upin & ipin ni... ni yg aku jeles ni... kalo mintak cik somi ku sure dia xmo.. huhuhu...
hmm sure best kan citer tuh sbb aku nak tergelak baca hardy begitew teruja tgk citer tuh.. hehehe...
pesal badan hardy gitew keras... takut ker kat maskot tuh.. adriana pun sama .. asyik bising ajak bawak p tgk badut... tp bila dah dekat nak menangis lak dia aper la...

mrs khairul said...

wow bestnya dpt coklat..bgs lah staff ko nih..ni mesti bos paberet nih..weh giler hensem hardy ngan kemeja tuh..xpnh aku tgk dia pakai..aku pun mcm nak bwk kanda p tgk geng..tp kesian plak kat balqis..kami p berpoya2 dia dok nusri plak..hahaha..

weh anak aku pun takut ngan maskot tau..mama dia jek yg lebey2 nak bergamba..hahaha

lieya_latif said...

pergh...syok woo valentine ko ...aku plak ari valentine aku tahun sibuk berhempas pulas adik aku kawin....hu hu hu bersengkang mate siap2 itu ini....

wei ko dah tgk cite upin dan ipin...sesungguhnye aku jeles weiiii...bile aku nak pergi ni...minggu ni ade lah minggu busy tuk aku wei.....hu hu hu...rate2 org komen semua kate cite nie best.....aku kene pergi jugak nie.....takpe2 kat alamanda dekat jek.....nanti aku book online dulu.... he eheh eh tapi sah2 aku dpt tgk bile citer dah basi ....lepas majlis kawin adik aku nanti baru leh bersenang lenang....

hirda, aku kagum ngan hardy...die sgt berani...relaks jek tgk mascot rebina yg besar gabak tu...kalo mia n miija sah2 dah melalak sambil peluk kaki aku mintak dokong....huh!! sungguh tak seronok...ye ar, walau hardy tak mo bergambar ngan si rebina tu siap2 tolak2 tapi tak le die melalak takut....

wei aku suke hardy ngan kemeja petak2 tu...ensem tau....

Jue ~ mama DnD said...

harap2 begitu lah hirda..harap2 cardas lah aku lepas ni eh...eh.. aku x sanggup ketinggalan byk entry kengkawan semua..hehehe.. tulah aku der snap pic tp cable camera tertinggal kat opis lah plak.. nanti aku update eh..

[[ yong ibu chem ]] said...

hahahahah

aku suka dressing hardy!

cam hero koboi lah! kiut lak t dgn kemeja dia tu! klu aku ada anak lelaki, konpom aku pakaikan cenggitu gak!

~~ciklinn~~ said...

betul betul betul..mmg bestkan citer geng tu...

wah veri the hencem okeyy anak teruna tu....dgn baju kotak2 tu... hencem hencem hencem...

"momi_d's a.k.a leen" said...

wa.. hardy leh concentrate tgk movie.. bagus tuh..
bestnyer coklat tuh.. nyum nyum nyum...

Mimi said...

re: Theobroma Choc Lounge tu di OU, New Wing.

Cik Puan Mimi said...

lama tak tengok hardy pakai kemeja.. kotak2 plak tu.. nampak lain sangat..

hirda, kau book 1 seat for hardy ker.. dia nampak ker kalau duduk sendiri kat seat tu.. aku bukan apa ingat nak book untuk farhan, tapi takut dia tak nampak jer.. maklum ler dia tu kan pendek jer. hahahah

aku pun tak sabar nak tengok gegn ni.. aku tak book lagi, tak tau la sempat book ke tidak ni.. takut penuh

Aza...As :) said...

waaahhh hensem boy ni dah biasa dengan panggung wayang lah...boleh selamba tengok wayang...aku ni still tak confident nak bawak afiq pi tgk wayang lagi...dah lah dlm panggung gelap....mau dia suruh bukak lampu dlm panggung tu nayaaa aku ;)....