Nuffnang

Tuesday, February 3, 2009

sesi terjah ke umah sue....

biasala kami laki-bini free weekend lepas. so, terus plan nk pi tgk umah sue yg baru lepas renovate itu...
cantikkk...... bila le aku nk renovate umah lak ni????

kesian sue, susah2 masakkan kami mee kari tulang. so, dh pi umah org x kan nk berlenggang je kan??
aku dgn gigih usaha sempat le buat murtabak roti pkl 3pm tu. lepas asar kami sampai umah sue.
niza & as pun ada. ...
thank sue & en.abu coz sudi terima kunjungan kami (wahhh ayat skemaaa. LOL)

leh dikatakan semua mkn bertambah le... the best part is, kami siap buat mcm umah sendiri, nk tambah pi amik kat dapur k? memang x malu dh aihhh... hehehe..

ptg tu, hardy dh x dpt layanan istimewa dh, coz mama dia dok bz dukung itu aqish tembammm....
sue, bukan takat ko je yg dok gesel2 pipi..aku pun. LOL
nyaris2 aku nk geget dia... tapi sabar.....sabar...
aqeel pun baik & ensem sgt dgn jeans dia... aku dukung pun takut2 coz dh lama x pegang baby.

on the way back, 2-3 kali aku dok ckp kat hubby "yang, make sure 2nd bb kita girl & tembam mcm anak niza tau". hubby aku iyekan je. mesti malassss nak layan la tu...hahaha



melalak2 nk bw pistol "nk mein ngan tandaaa" katanya..

cute kan? tergolek je aqeel & aqish...;)

hardy org soh mkn, dok sebuk main percy kanda.

mee kari tulang cik sue..yummeh!!

ni happy coz lepas mkn. pastu dpt pulak peluk aqish..

sue, see!! see! bukti aku gesel2 pipi dgn aqish..

tuan umah...
sian anakku main sorang2. mama dia bz..
bam2 aqish..

aqeel dh zzzz...

bz tgk dvd...

last pic b4 balik. note - mak2 wajib boria dgn anak2 k? bapak2 x mo boria..x kisah. LOL

19 comments:

Mrs. Hasanif said...

ohh malapnya haku...maklum arr bz memasak..kui kui.. tq tau korang sudi dtg... syokkan gesel2 pipi ngan balqish..

wehh part aku suh korang p tambah sendiri yg aku x tahan.. hahaha punya la malas siap suh korang p tambah sendiri.. xpe la adik beradik mmg gitukan.. harap korang selesa...aku mmg selamber...

hahaha aku kompom daddy hardy malas nak layan tu yg dia iyekan je.. hardy pun smgt badan dia... nanti adik dia mesti camtu gak.. aduss cutenya klu budak bam2 nih...

Mrs. Hasanif said...

lupa nak tambah... aqeel mmg baikkan.. aku x dukung dia pun..aku takut la.. dia cam kecik sgt..hahaha yg penting dia ensem ngan jean itu.. kecik2 lg dah bgaya sakan.. geramm....

Syasmeen said...

wah hirda..bestnya kauorg semua dpt jumpa...jeles lah ntah bila lah leh jumpa mcm tuh....

As said...

wah... sakan kiter p umah sue kan... siap nak tambah pepandai amik sendri... muka x malu tul kiter ni... tp mmg cantik umah sue tuh... kiter pun kalo duk umah sendri mau gak kiter buat cam tuh...
& mee kari sue mmg sedap... siap tambah... tuh tanda sedap la tuh... dah sembang anak2 pun ntah ke mana... heheh... mmg ku suka aqish tuh... bam2 gitewww... teringin nak anak cam aqish... heheheh
ya la baru perasan baju mak ngan anak2 sama jer... whakakakak

Cik Puan Mimi said...

syok la korang sambil sembang2 sambil makan sedap2 tau.. aku dah lama teringin murtabak mini kau tu.. ntah bila dapat makan.. hehehe

apasal gambar bapak2 nggak ada?? ni mesti malas nak layan para ibu2 yang gediks nak posing tu kan.. hahahah

aku teringin gak nak tengok umah sue.. mesti cantik mengerlip!!

nanako said...

hirda... kite pon ade tshirt sama cam hardy pakai... :)

eija28 said...

wah...sesi terjah umah sue plak....terliuqq tgk mee sup tulang ko tu sue....bila plak turn eija nak tgk umah sue nie...mesti dabomm kan?

eMMa@iKKa said...

Hirda..nampak sedap murtabak roti hang tu..bagi lah resepi. Lagi satu aku nak habaq mai nie...sesuai lah hang dukung Balqish tu..bila lagi nie...:)

Sham Ummi Echa said...

wahh...daku sungguh jeles nih..ko g terjah umah sue x ajak aku pon yer..

nmpk sedap jer mee tulang sue tu..bak mai cni ckit..pic murtabak ko mana plak...

lieya_latif said...

wah wah...syok....aku tgk mee kari tulang tu pun dah terliur ni...rajin tul sue ni bab2 masak...rajin jamu kawan2....laa mane pic mutabak roti...aku nak jamu mate.....e he hehehe

comel tgk aqish ngan aqeel...dah le name pun nak2 same....he hehehehe

mrs khairul said...

Weh..ko tau khairul gelak kan aku sbb p tambah sendri kat dapur..keh..keh..sebenanya dia jeles tuh sbb xdpt tambah byk2..hahahaha

aku kan ske tgk gamba hardy ngan kanda makan sama2..rsnya diorg xde gaduh kan..xmcm dulu kalo jumpa kanda mesti nak cubit hardy..teruks betuls anak aku tuh..

oit..aku rs kalo ko dpt girl nnt mmg sure lah lg tembuns dr balqis..tgk je lah hardy masa kecik camne..very d tembam kan..

mrs khairul said...

lupa.....korg bergaya sakan ngan anak dara aku tuh yea..mcm sesuai jek..tp yg lawak bila aku soh hardy dok sebelah aqish kt ofa tuh..confident dia jwb "takmo"

azie(mama auni& erin) said...

wah korang menerjah2 yer...jeles..jels xdapat join huhuhu sedih pun ada nnt aku kat sana ajak aku sekali wei...
wei hirda bila lagi bukan dok gesel pp jer ngan aqis..heheheh

Puan Iza said...

Wah!...Wah! orang pi terjah umah sue ek...awat tak ajak iza skali....ahad tu iza dh ada kat umah dah...dh balik dari kampung pun....huhuhhuhu...jeles tau....

Cam sedapnya mee kari tulang sue tu...rajin tul sue masak kan....

~~ciklinn~~ said...

wah syioknyer....apasal tak ajak aku meredah umah sue tu sekalikk.... huhuhuhu

hirda kita nak gather2 nie... tingin lak nak comolot dgn kau nie..

Jasfyra said...

oit hirda...main gesel2 pipi ye???bila mau tambah baby lg nih?hehehee..klakar ar ayat ko..makesue anak ke2 girl...hehehe.aku pon penah ckp kt hubby camtu.makesure anak ke3 boy.wajib..wakakakakaa

uih...dah beli Baby bagLuna baby ek..kemain pantas ko hirda...dah dpt nanti tepek kt blog tau

~~ciklinn~~ said...

re:itulah hirda...mak aku dulu anak 4 semua perempaun pehtu adalah adik aku 2 lelaki... seblm tu dia syik cakap ha esok cucu mak ramai lelaki.. huhuhuhuh

nah..skrg cucu dia ramai lelaki... dua je pompuan(anak kakak aku) huhuhuhu ...dua org tu jerlah kitaorg duk kerjakan..pakaikan lipstik bagai... haiyooo...

mrs khairul said...

sudah..sudah...sowi very bz..hehe..nk online gmail pun xble coz asgn byk..weh kanda dh bli pistol..nnt main sama2 tau kt umah ila..

Mimi said...

sakan nooo korang dpt gi tgk rumah baru dia..sedap tak dia masak mee tu? aku nk mintak resepi la dr Sue.(asyik amik resepi, masaknyer idak..huhu)